Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tényleg ezért lesz egyre több incel, MGTOW és egyéb társadalomból kivonuló férfi, mert ezt a megaláztatást már egyre kevesebben tudják benyelni és igazából szabad országban senki nem is parancsol nekik?
Akiket mélyebben érdekel, olvassa el az első 2 választ ennél a kérdésnél: https://www.gyakorikerdesek.hu/felnott-parkapcsolatok__tarsk..
Röviden és tömören azzal van bajom (és rajtam kívül még sokaknak) és ebből van örökös parttalan vita, ahol mindkét fél fújja a magáét, hogy nekem és sok más férfinak 10x vagy 100x is többet kell küzdenie, önfejlesztenie azért, hogy a nők észrevegyék.
Az egészet a prostitúció olyan formájának érzem, ahol nem pénz cserél gazdát, hanem kivagyiság. Ha külsőre és/vagy simán önmagamért nem tud belém szeretni egy lány sem, akkor nem fogok azért edzeni, gyúrni, íjászkodni, menő ruhákban járni, motorozni, stb. hogy ettől izgalmasabb legyek a szemében.
Rengeteg nagyon szegény, tényleg pottyantós vécés kategóriás zsákfaluban élő ember találja meg a párját, aki nagyon szerelmes lesz belé.
Olyan tragikus sorsok is vannak, mikor bántalmazzák a nőt, az mégis szerelmes és vele marad.
Mi meg legyünk Elon Muskba oltott Tony Starkok azért, hogy a nők egyáltalán emberszámba vegyenek, felfigyeljenek ránk?
Nem érzi más is kicsit úgy, hogy az amúgy is döglődő, örökös és állandó növekedésre épített gazdaság egyik utolsó rúgkapálásának része ez is?
Hiszen az ilyen self-made man emberek éjt nappallá téve, kőkeményen túlhajtják magukat, minden percüket hasznosan időmenedzselik, betáblázzák, ezzel sokkal jobban pörgetik a mókuskereket, mint gyári munkás társaik. Akár megtalálják a párjukat ettől, akár nem, a gazdaság win-dupla win szituációban van, mert ha nem, akkor is hajtott egy csomót és adózott is egy csomót, ha pedig igen, akkor a kamatos kamathoz hasonlóan önműködővé válik a dolog és viszi boldogan a hírét, hogy mennyire megéri önfejleszteni, mert így visszatekintve mekkora nyomoronc volt 15 évvel ezelőtt, most meg egy valóságos Fecsó lett belőle egy Vasvári Viviennel az oldalán. Vagy Andy Vajna, aki megengedheti magának a 40 évvel fiatalabb csini asszonykát.
Nem érzitek ezt nagyon gáznak? Hogy nem áll arányban a kettő? Hogy egy életen át hajtasz azért, hogy utána valaki az egzisztenciád miatt és amiatt, amit elértél az életben megkedveljen és melléd csapódjon?
Mint írtam én nem ezt látom magam körül. Több ismerősöm házasodott tavaly legalább három eljegyzés volt amire emlékszem a közeli barátaim évek óta párban vannak négy kisbaba született és még egy anyukáról tudom hogy terhes. Nekem is nem régen ért véget a kapcsolatom ami közel 6 évig tartott.
Persze van válás meg van szakítás a világon az ismerőseim között is elofordul. Engem speciel az se zavar ha 1-2 évig szingli maradok most mert látom hogy a rendszer működik és nem stresszelek ezen.
Azokat külön csókoltatom akik szerint a hagyományos patriarchális rendszer az ász. Ott azért születik annyi gyerek mert nincs más opció. Az értelmesebbje ott se szül (több külföldi családdal kerültem kapcsolatba sőt itthoni cigannyal is a munkám során) ész nélkül a nélkülöző tanulatlan ember szaporodik ha kell ha nem mert nem gondolkozik nem tervez.
Ez alapján : [link] a házasságkötések száma nő itthon.
Nem pörgettem végig az ismerőseim face-n hogy ellenőrizzem de egyetlen férfi jut csak eszembe aki hetero és párt szeretne de nincs és nem is volt neki az ismerettségi körömben. A többiek vagy évek óta együtt vannak vagy az elmúlt évben mentek szét a volt párjukkal és most keresnek.
Azt én is írtam hogy a születésszám alacsony ez tény de szerintem ez sem baj. A meglevő gyerekek többsége is sérül mire iskolás lesz és utána se jobb a helyzet. Ez konkrét tapasztalat mert óvodában dolgozom. Így is sok az inkompetens szülő nem baj ha a többség kevés gyereket vállal vagy egyáltalán nem vállal. Nem kell ész nélkül szülni. Itt most kifejezetten a párkapcsolat volt a kérdés és az sok van. Sok közülük tartós is. És ahogy valaki írta ha egy nő párt talál ott egy férfi is kell hogy legyen.
Tehát vagy mindkét nemből tömegesen vannak egyedül az emberek (mint írtam szerencsére ahol élek nem ez a jellemző) vagy aki alkalmas az párt talál. Olyan nincs hogy csak szegény férfiakat súlytja a magány.
A meglaláztatást pedig nem is értem mire érti a kérdező hisz a linkelt kérdés az önfejlesztésről szól nem a megalázásról.
Szerintem is az aránytalanság a probléma.
Nagyanyám még mesélte magáról, meg a dédimről, hogy kiugrottak a bőrükből, amikor társat találtak.
Egyébként mindketten elkövették a hibát, hogy nagyon felülválasztottak: az egyik a falu egyik leggazdagabb kulákjához ment hozzá, a másik meg egy gazdag iparos gyerekéhez. Mindkét férfi (dédapám meg nagyapám) csúnyán kihasználta, alázta a feleségét.
Na nem azt akarom ezzel mondani, hogy a gazdag, jóképű emberek rosszak, a szegény csúnyák meg tökéletesek...
Egyáltalán nem.
Az észrevételem: sokan javasolják nekünk, pasiknak, hogy érjük be "kevesebbel" is. (egyébként milyen alapon?) Legyen elég a szomszéd Gizi. Oké! Nincs is problémám, ha a nő nem egy szupermodell, "tökéletes" valaki. Sőt.
Nekem elég is lenne egy "szomszédgizi" kategóriás társ. Csak van egy probléma... Ez nem kölcsönös... Ami még megint nem jelentene semmit, ha egy ilyen kategóriájú lányra nem, vagy kevés jelentkező lenne, de rengeteg van. Én sem tudom, hogyan jön ki a matek, papíron alacsony nőtöbblet van, gyakorlatilag pedig egy 16-25 éves lányra 16-40 éves férfiak körében van kereslet.
Úgyhogy kezeljük ezt az ismerkedés témát, mintha egy piac, egy gazdasági szerkezet lenne! (mert az is)
Fontosnak tartom megjegyezni, hogy nem támogatom sem a nők, sem a férfiak kihasználását, eltárgyiasítását, alázását.
Milyen volt régen a piac?
-Egy fiatal lány nem feltétlen "ért sokat", nyilván az anyagi helyzet számított.
Dédim is így mondta mindig: "Hiába szép a tál fiam, ha bele lehet sz...ni..."
-A nőktől elvárt volt a háztartási munka, ami persze településenként változott. Az ártérben valószínűleg állatokat tartottak, a borvidéken meg a szőlőt locsolták.
-Fontos volt az is, hogy szülni tudjanak (!!!), és a gyerekeket tisztességgel fel tudják nevelni. Éppen ezért volt gyakori még a huszadik században is, hogy teltebb alkatú nőket választottak feleségül (hogy hogyan csalták meg őket, az megint más kérdés).
-Nem volt internet, hanem a faluból/környékről/kerületből kellett valakit találni. Férfiaknak, nőknek is az aktuális választékot kellett figyelni. Nyilván egy incel sosem mert volna egy lányt elhívni a bálba, sőt, ha gyerekkorodban cukkoltak a falun, ha el nem költöztél, sosem volt esélyed párt találni a faluban. Sem fiúként, sem lányként. Egy gazdag családban mondjuk lehet, hogy a "lúzer" örökös mellé kerítettek volna vmi hasonló anyagi helyzetű, de ronda lányt.
Ééés ezt még lehetne fokozni, megemlítem, hogy nem a "bezzegarégiszépidőkben" dumát nyomom, hanem megpróbálom végigkövetni, hogy miért van annyi incel, annyi szánalmas kérdés itt.
Manapság:
-Egy "átlag" (mihez képest??) lánynak rengeteg választási lehetősége van. Mivel emancipáció van, nem "kell" tudnia házimunkát végezni, nem számít(hat) az anyagi háttere, mert az nem etikus, joga van eldönteni, hogy akar-e gyereket, óriási nagy botrányok vannak abból, ha valaki egy hölgynek akár csak beszól a 28-ason. ... És ezzel egyet is értek! Miért lenne egyik nem a másik nem cselédje?
Ott kezdődnek a problémák, amikor sok férfit egyszerűen kisemmiznek házasság után, nem nevelhetik/láthatják a gyereküket, senkit nem érdekel, ha egy beteg nőszemély mutogatja a nuniját akár a csak 6 éves gyereknek, senki nem gondol bele, hogy biztos meg akarta-e erőszakolni pl. a 75 éves igazgató a 25 éves rüfkét, és a társai... Illetve én, paliként fogadjam el, ha a lány "olyan, amilyen", tehát:
-ő sem "izgalmasabb", okosabb, szociálisabb, gazdagabb, műveltebb, esetleg szebb, mint én.
De én, én önfejlesszem magam, velem érezze magát a hölgy hercegnőnek. Na jó, kezdek egy kicsit szubjektíven fogalmazni.
-A mai helyzettel az a probléma, hogy a fiatal férfiak társkeresési piacbéli értéke nagyon nagyot inflálódott! Hiszen ott a Tinder, insta, randivonal, meg mit tudom én micsoda, rengeteg van belőlük. Valamelyikük valóban egy szemétláda, valamelyikük meg egy értékes ember. A lányok egyszerűen nem tudnak mit kezdeni a sok kínálattal, zavarba jönnek, és már nem tudnak mit tenni, a lehető leggyorsabb módon válogatnak: külső alapján. Tehát kiesel, ha nincs rajtad nagyon menő ruha, nem egy bmw mellett lőtted a profilképedet, de kieshetsz akkor is, ha így tettél: egy másik lánynak meg az lesz az elvárása, hogy ne legyél magamutogató.
Fogjuk fel a férfiak jó (és rossz) tulajdonságait, egyfajta értéknek, "jóságnak". Vannak deficittel járó jóságok is, de rengeteg az, ami "profitot" hoz.
Rengeteg!
És ezeknek a jóságoknak lecsökkent az értéke, a negatív jellemzők meg méginkább számítanak. Gondolj bele abba, hogy itt rengeteg mindenkit leugatnak, mert otthon él 23 évesen, esetleg még tanul.
A szomszéd Gizikét nem fogja érdekelni, hogy te jó vagy a konyhában, meg tudod javítani a ház körül a dolgokat, nem mellesleg még művelt is vagy, ha a Tinderen elkezdett alakulni neki valami egy pl. informatikus sráccal, aki jól keres, aranyos (=manapság divatos) pofija, arcszerkezete van. Nem fogod érdekelni, maximum akkor, ha egzisztenciálisan tudsz mutatni egy aduászt: pl. van egy örökölt lakásod...
Leírnék még egy tapasztalatot: a középosztályban és a gazdagabb családokban sokszor előfordul, hogy a gyereket (ezáltal a lányokat is) állandóan ide-oda hurcolják, elkényeztetik, liberálisan (nem) nevelik a gyereket, sokszor nincs megállás.
Természetesen a szegények között is sok a neveletlen, esetleg elkényeztetett gyerek, de a gyári munkás szülő pl nyilván nem tudja megengedni magának, hogy lovagoljon a gyerek.
A környezetemben ezt tapasztalom: a lányoknak mindig sulykolják, hogy ő a hercegnő, ő a tökéletes, már 6-7-8 évesen is konkrétan kis nőknek öltöztetik őket (ne csodálkozzanak, hogy egy perverz állatnak feláll rájuk akkor), ilyen-olyan foglalkozásokra viszik őket, ilyen parti, olyan edzés.
Mondok egy példát: ismerősömék lánya jár úszni, táncolni, angol különórára, zongorázik, matekversenyezik, gondolkodnak, hogy beadják programozás tanfolyamra, a lány felvetette a lovaglást is. Na most, a gyerek szemszögéből így már könnyen tűnik úgy, hogy az egész élet egy parti, nevetés. De nem látja, hogy mennyire megszenvednek a szülők ezért.
Még mielőtt valaki belémkötne: természetesen a fiúgyerekeket is elkényeztetik sokan, de azért a fiúk azt a fajta "ego boostot" nem kapják meg, mint a kislányok/tinilányok.
Fontosnak tartom megjegyezni, hogy a válaszom nem a nők ellen irányult. Én nők között nőttem fel, mert elhagyott minket minden férfirokonunk, ismerősünk, tudom milyenek a szemét palik. Rengeteg undorító esetről hallottam már. ... De aki hülye, úgysem fogja fel, hogy a személyes véleményemet, meglátásaimat írom le, nem pedig nőgyülölő vagyok.
Rengeteget írtam ide, az a lényeg, hogy a kereslet-kínálat az most nagyon eltolódott. Egy teljesen átlagos, 18-35 éves nőre jelenleg sokkal nagyobb a kereslet, mint a hozzá hasonló fiúra.
Hogyan lehet ezt kibírni, elfogadni? Nos, valaki írta, hogy két út van:
-Az egyik az, hogy elfogadod magadat olyannak, amilyen vagy, és próbálsz valami hozzád hasonló párt találni. Gondolok én itt arra, hogy alapból én egy egyszerűbb ember vagyok, nincs nagyon "izgalmas" életem, valószínűleg egy "szürke egérrel" hamarabb kijönnék, mint egy extrovertált, bulizós csajjal.
-Önfejlesztesz. Nem tudom ez mit jelent egyes válaszadóknak, de valahogy így néz ki:
Nézz ki jól, ergo kondizz, sportolj, fogyózz, még akkor is, ha ki nem állod a sportot és az "egészséges" (=éhkopp) étrendet.
Legyél ambíciózus az életben, ami azt jelenti, hogy szinte megvetendő, ha inkább a biztos pénzre mész, és nettó 200-ért dolgozol állami cégnél, határozatlan munkaidővel.
Legyen sok barátod, ne csak a barátnődön lógj, de hogy merészelsz egy napig nem írni a csajnak.
Öltözködj, nézz ki divatosan.
Elég lélekölő ez azért, én elismerem. Ahogyan azt is, hogy a lányok csalódnak, mert sokszor csak arra kellenek a férfiaknak, de a kérdés most a férfiak társkeresési problémáiról szólt.
Klisé, de tényleg el kell tudnia foglalni magát az embernek pár nélkül is.
43-as:
Az ilyen válaszokért érdemes feljönni erre az oldalra. Sajnos az oldalon jórészt liberális, feminista, férfiellenes, fehérellenes, magyarellenes és személyeskedő, degradáló válaszok vannak.
Viszont ezt öröm volt olvasni. Kiválóan leírtad a lényeget. Ha van valami blogod vagy hasonlód, linkeld el privátban, szívesen olvasnám.
Legjobbakat!
Örülök, hogy így gondolod, természetesen le is lettem pontozva, mert eléggé egyedi az álláspontom. 😂
#43: Akkor legyél igénytelen, elhízott, tanulatlan, ambíció nélküli, de ne rinyálj, ha nem kellesz a nőknek.
Egy sportos, jó végzettségű, jól kereső nő, akinek tervei vannak.
Nem értem a rinya tárgyát. Évezredekig sokkal jobban számított a férfi anyagi helyzete, fizikai képességei. A mostani korban számít a legkevésbé. Hisztisebbek vagytok, mint 10 menstruáló nő egybevéve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!