Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tényleg ezért lesz egyre több incel, MGTOW és egyéb társadalomból kivonuló férfi, mert ezt a megaláztatást már egyre kevesebben tudják benyelni és igazából szabad országban senki nem is parancsol nekik?
Akiket mélyebben érdekel, olvassa el az első 2 választ ennél a kérdésnél: https://www.gyakorikerdesek.hu/felnott-parkapcsolatok__tarsk..
Röviden és tömören azzal van bajom (és rajtam kívül még sokaknak) és ebből van örökös parttalan vita, ahol mindkét fél fújja a magáét, hogy nekem és sok más férfinak 10x vagy 100x is többet kell küzdenie, önfejlesztenie azért, hogy a nők észrevegyék.
Az egészet a prostitúció olyan formájának érzem, ahol nem pénz cserél gazdát, hanem kivagyiság. Ha külsőre és/vagy simán önmagamért nem tud belém szeretni egy lány sem, akkor nem fogok azért edzeni, gyúrni, íjászkodni, menő ruhákban járni, motorozni, stb. hogy ettől izgalmasabb legyek a szemében.
Rengeteg nagyon szegény, tényleg pottyantós vécés kategóriás zsákfaluban élő ember találja meg a párját, aki nagyon szerelmes lesz belé.
Olyan tragikus sorsok is vannak, mikor bántalmazzák a nőt, az mégis szerelmes és vele marad.
Mi meg legyünk Elon Muskba oltott Tony Starkok azért, hogy a nők egyáltalán emberszámba vegyenek, felfigyeljenek ránk?
Nem érzi más is kicsit úgy, hogy az amúgy is döglődő, örökös és állandó növekedésre épített gazdaság egyik utolsó rúgkapálásának része ez is?
Hiszen az ilyen self-made man emberek éjt nappallá téve, kőkeményen túlhajtják magukat, minden percüket hasznosan időmenedzselik, betáblázzák, ezzel sokkal jobban pörgetik a mókuskereket, mint gyári munkás társaik. Akár megtalálják a párjukat ettől, akár nem, a gazdaság win-dupla win szituációban van, mert ha nem, akkor is hajtott egy csomót és adózott is egy csomót, ha pedig igen, akkor a kamatos kamathoz hasonlóan önműködővé válik a dolog és viszi boldogan a hírét, hogy mennyire megéri önfejleszteni, mert így visszatekintve mekkora nyomoronc volt 15 évvel ezelőtt, most meg egy valóságos Fecsó lett belőle egy Vasvári Viviennel az oldalán. Vagy Andy Vajna, aki megengedheti magának a 40 évvel fiatalabb csini asszonykát.
Nem érzitek ezt nagyon gáznak? Hogy nem áll arányban a kettő? Hogy egy életen át hajtasz azért, hogy utána valaki az egzisztenciád miatt és amiatt, amit elértél az életben megkedveljen és melléd csapódjon?
#15-el nagyjából egyetértek. Undorító hogy hova tart ez a mai társadalom.
És ez alól a nők se kivételek, rengeteg a nárcisztikus hajlamot mutató, "nekem a legjobb jár", Instagramra azt is kiposztolja hogy mennyit sz.-t típus, akikbe a filmek és reklámok keményen beleverték ezt az életfelfogást. Sok esetben meg ők maguk apa-problémákkal küzdenek, mert egy alfakan nemzette őket, aki lelépett a két éves gyerek mellől. Ez a jelenség tapasztalataim alapján a nők összes rétegét sújt(hat)ja, kinézettől függetlenül, csúnyától a szépig. Csupán ugródeszkának használnak, szponzorként, de amint jön egy nagyobb kan lelépnek vele. Persze tisztelet a kivételnek, annak a nagyon (nagyon) kevésnek.
A férfiak ugyanez fajtája meg a "nagymenő, nagy dumás falubikája, falu alfája" csávó, akik végeredményben úgyis megdugják a legtöbb nőt, mert "értenek a nők nyelvén" (értsd: jól be tudják őket hülyíteni). Közben intelligenciájuk addig terjed, hogy szerintük a Halálos iramban a legjobb film valaha, különleges képességük pedig, hogy mindig találnak okot arra, hogy beleköthessenek valakibe, gyakran verekedést kezdeményezve. Ja, meg jól áll a hülye fejüknek az apuci Audija, BMW-je. A legtöbb nő meg ezt képtelen észrevenni, vagy mondhatnám úgyis, hogy nem akarják észrevenni, mert számukra ez izgalmas, és az ösztöneikre, hormonjaikra hallgatnak.
De azt is, hogy ki incel és ki nem, azt ki dönti el? Mert ez nagyjából bárkire ráhúzható, engem is leinceleznek sokszor úgy, hogy közöm nincsen hozzájuk. Sokszor ez csak egy szitokszó, egy sértés, semmi több. Sokszor vitában, ha épp nincs jobb érv, vagy vesztésre áll valaki, akkor pl. előszeretettel dobja be, és így kvázi azt is gondolja, hogy "Haha, most nyertem!" - holott nem. A másik nagy klasszikus, mikor egy vitában az érvek "elfogyatkozása" után jöhet a másik fél leszűzezése vagy ilyesmi. És akkor megint veri a virtuális brokit a másik, hogy "Mekkorát mondtam!"
De a kérdés egy baromság. Nem is olvasom végig. Szerintem az a baj, hogy az incel emberek többsége nem fogja fel azt, hogy az alap életük boldogtalan, és ráfogják a szexualitás - jobb esetben a szerelem hiányára. Pedig a lelki egyensúly az előfeltétele ezeknek. Persze én magam sem fogom ezt elérni sosem, de legalább tudom, hogy ez az én hibám. Nem gyártok elméleteket, talán 7-8 évvel ezelőtt megtettem. De fiatalság, bolondság.
És nem is zavarna semmi, ha nem lenne még vissza túl sok az életből, így hogy ilyen alapvetően keserű minden. És ami még rosszabb, hogy talán tényleg bennem lenne az erő, hogy ebből kitörjek, de nem tudom hogyan kell. És nem tudok hinni benne. És ez a legnagyobb tragédiám, zanzásítva.
Két út áll az átlag férfi előtt ha párt AKAR magának.
De! Először is tisztázni kell önmagával, hogy AKAR-e egyáltalán párt! Mert szerintem a legtöbbeknél itt bukik meg a dolog, hogy VALÓJÁBAN nem vágynak igazán társra és nem hajlandóak közösködni ennyire intim módon mással. Ebben az esetben ha mégis úgy érzik kell nekik valaki inkább csak valamiféle pótlék gyanánt, esetleg a saját komplexuasik legyőzése miatt szeretnének párkapcsolatot/szexet.
Ha mégis VALÓBAN, akarja a dolgot, akkor a két út:
1. Bízik a kölcsönös szerelemben, hogy összetalálkozik valamikor, valahol, valahogy egy olyan emberrel akivel összeillenek (legalábbis úgy ítéli meg mindkét fél).
Ehhez rohadt nagy mázli kell, viszont megváltoztatni nem kell magát az illetőnek. Maximum kicsit rásegít a dolgokra, pl. sokat utazik, eljár ide-oda, aktívabb társasági életet él.
2. Elkezdi magát tudatosan fejleszteni az éppen aktuális társadalmi sztenderdekhez mérten. Pl. edzés, sportolás, férfias, divatos öltözködés (éppen ami aktuálisan ennek számít), egyéb önfejlesztés, karrier építés, pénz harácsolása stb. Általában az ilyen jelleggű "önfejlesztést" szokta mindenki, mindenhol tanácsolni. Ezzel az a gond, hogy egyrészt szerintem csak ideiglenes, mert lehet mire az ember elér valamit már totál megváltozik a világ és amúgy sem a legcélravezetübb dolog mindig mindenkor az aktuális trendekhez igazodni. Személytelen és üres, lélektelen dolog ez.
És akkor ehhez a második dologhoz tartozik az is, hogy ebben az esetben folyamatosan mintegy "vadászni" kell a lehetőségeket, állandóan keresni, hogy kivel, hogyan, mikor lehet kapcsolatot teremteni.
Az elsaő esetben ugye nincsen ennyire tudatosan társkeresés, nem olyan az ember élete, mintha csak és kizárólag erre lenne kihegyezve minden.
Kb. 1 éve láttam egy hasonló kérdést. A válaszok 99%-a abból állt, hogy fel sem fogták, amit írtak egymásnak az emberek és mindenki szidta a másikat, meg beleláttak olyan dolgokat a válaszokba, amik ott sem voltak. Szóval, első körben leszögezném, hogy: NEM vagyok incel és mgtow, csak érdekelnek a társadalmi jelenségek és próbálom megérteni az ok-okozati összefüggéseket.
Szerintem ezeknek a mozgalmaknak több oka is van, hogy terjednek.
- Bár nagyot ment az egyenlőség, de félrecsúszott és csak az egyik nemnél erőltetik. Pl. még mindig rengeteg olyan ember (férfi és nő) van, aki azt mondja, hogy férfiakat nem ér szexuális zaklatás. Sokak felháborodnak, ha egy nőt bántalmaznak vagy negatívan ítélnek meg, de a férfiakkal szemben ez már sokszor nem így megy. Szóval, ezt sok férfi megunja és próbál keresni valamit, ami ez ellen alakult ki.
- A lelki dolgoknál is ez a helyzet. Egy nő lelkét egy csomó béna és kevésbé béna srác pátyolgatja. Az okés, hogyha egy nő sír, de ha egy férfinak van bármi érzelmi gondja, a társadalom nagy része még mindig ott tart, hogy odadob egy "légy férfi" tanácsot. Szerintem az ilyen dolgok is húznak az incelség felé.
- Jelenleg az átlagos és átlag alatti férfiaknak nehezebb az ismerkedés. A mai kor módszerei nagyon kedveznek a nőknek. Lényegében úgy használhatják a tindert, mint egy katalógust, ahonnét választhatnak egy pasit. Lehet, hogy a pasi csak 2-3 menetig fogja használni a nőt, de lesz új és így nem állnak le a kevésbé nyerő pasiknál sokan. Érthető, hogy előbb-utóbb ezért sok pasi kiakad.
- Sok pasi nem tud mit kezdeni a tanácsokkal. Erre jó példa ez az oldal is. Ha feljön valaki és megkérdezi, hogy legyen jó pasi, akkor kap pár olyan sablonszöveget, hogy legyen rendes és aranyos, jófej, megértő és csupa hasonló közhely. Megcsinálja és tádám, nem talál továbbra sem barátnőt. Aztán felteszi a kérdést, hogy ő rendes és aranyos, jófej, megértő volt, mégsem lett barátnője... És széttépik a fejét ugyanazok, akik előtte ezeket tanácsolták.
A hozzászólásokat nem olvastam csak az alap kérdésre reagálnék.
"Ha külsőre és/vagy simán önmagamért nem tud belém szeretni egy lány sem, akkor nem fogok azért edzeni, gyúrni, íjászkodni, menő ruhákban járni, motorozni, stb. hogy ettől izgalmasabb legyek a szemében."
Nem is a nők miatt kéne ezeket megtenni. A legtöbben itt nyavalyognak (lehet hogy te épp nem de sokan) hogy nincs pénze kövér csúnya nincsenek barátai stb. Azért kéne fejlődnie hogy jobb élete legyen és ez jellemzően magával hoz sok más változást is. Itt sokan azt nem értik hogy magadért kéne hogy tegyél hogy azzá válj akivé válni szeretnél és abba a személybe valószínűbb hogy bele szeret valaki. Annak szerintem sincs értelme hogy a pna szerzés oltárán feláldozza valaki a személyiégét sőt akár az egész életét. De nehéz elhinnem hogy jobb ülni és sírni mert milyen car az élet mint haladni valamerre.
"Mi meg legyünk Elon Muskba oltott Tony Starkok azért, hogy a nők egyáltalán emberszámba vegyenek, felfigyeljenek ránk"
Te magad hoztad fentebb a pottynatós WC-s paraszt gyerek példát. Nem kell szuperhősnek lenni hogy párt találj hisz annak a srácnak meg a nőverőnek meg sok másiknak is van párja.
De minél jobban állsz (nem csak anyagilag) annál nagyobb a választék és annál valószínűbb hogy találsz olyan lányt amilyet szeretnél. Ezen felül a paraszt gyereknek meg a nőverő állatnak is van valami olyan tulajdonsága amivel megfogta az adott lányt. Ki kéne találni benned mi az amibe bele szerethet valaki és arra ráerősíteni.
"Hogy egy életen át hajtasz azért, hogy utána valaki az egzisztenciád miatt és amiatt, amit elértél az életben megkedveljen és melléd csapódjon"
Nem. Azért kéne hajtani hogy az az ember legyél aki büszkén megy végig az utcán (ismét nem feltétlen az anyagiak miatt) és így valaki meglássa benned azt akire büszke lehet hogy a párja.
Azért válasszon mert azt az embert szeretné aki vagy.
De most az az ember vagy vajon aki büszkén sétál az utcán és elégedetten fekszik le aludni?
Sokszor megkapom itt hogy nő vagyok úgyse értem. Pedig ez pont nem nem függő. Én sokat küzdök a magam bajaival építem a személyiségem igyekszem formálni a külsőm hogy aki majd egyszer a párom lesz büszke legyen arra hogy őt választottam. És hogy végre én magam is büszkén sétálhassak az utcán mert elégedett vagyok (leszek) önmagammal. Nem azért fejlődök mert jelenleg nem találnék olyat aki szívesen megb vagy akár kapcsolatba is lép velem hanem mert nem érzem megfelelőnek aki vagyok mert látom a hibáim amik zavarnak.
Addig nem várható el szerintem hogy a párunk felnézzen ránk és megbecsüljön amíg mi magunk se látjuk mik az értékeink. Tudom milyen párt szeretnék és tudom kivé szeretnék válni. Amíg ezt valaki nem látja át marad a jobb nem jutott ez is jó lesz féle kapcsolat vagy az egyedül lét.
Nekem ez a véleményem. Soha nem változnék mássá azért hogy a másik nem akarjon de az egyhelyben tespedést az élet eltékozlásának tartom. Az élet azért van hogy fejlődj haladj különben csak vagy mint iszap a tó alján annak meg mi értelme? Gyanítom akik a fejlődj jeligével jönnek ugyan ezen az állásponton vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!