Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan van ez, amikor azt...

Hogyan van ez, amikor azt mondják, hogy "a férjem nem engedi meg. "? Ilyenkor a férfi parancsol a nőnek vagy a nő alkalmazkodik és urának tekinti férjét? Sokszor hallom ezt a kifejezést. Pl. Férjem nem engedi meg, hogy kisminkeljem magam.

Figyelt kérdés
Elég hülye kérdés foglalkoztat engem megint. :) Ezzel a kifejezéssel nem értek egyet, ha csak arról van szó, hogy a férfinak nem tetszik a dolog, nem akarja. Ez nem ugyanaz, mint ha nem engedné meg. Miért használják mégis ezt a kifejezést? Valahol tényleg parancsol a férfi és mindenbe beleszól? Valakinek a férje/élettársa nem engedi meg a nőnek, hogy elmenjek akárhova is, ha van gyerek, ha nincs. Miért kell engedelmeskedni? Nem azt mondom, hogy mindenki csináljon, amit akar, de nekem senki nem tilthatna meg semmit.
2011. júl. 13. 11:41
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
87%
Ez számomra is mindig rejtély volt. Ha engem valaki korlátozni akarna, a harmadik randiig nem jutnánk el, nemhogy a házasságig.
2011. júl. 13. 11:46
 2/28 anonim ***** válasza:
97%

Szerintem a nem engedi meg, azt arra értik, hogy nem tetszik a férjnek amire készül a nő. És ezt szóvá is teszi ezért a nő már nem is teszi meg amit akart.

Hogy miért engedelmeskedik a nő, hát azért mert nem tud kiállni magáért.

2011. júl. 13. 11:46
 3/28 anonim ***** válasza:
90%

Lehet, hogy nem pontos a megfogalmazás és nem így értik.

Néha én is beleesek ebbe a hibába, mert nem az, hogy nem engedi meg, hanem nem örülne neki. És ez megint más.

Pl. nem örül neki ha miniszoknyában és kivágott felsöben megyek el egyedül, mert nem tud megvédeni ha baj van. A barátnöimnek meg néha úgy csúszik ki a számon, hogy nem engedi meg, hogy kihívóan öltözzek fel. Közben de, csak nem szereti.

Lehet, hogy másoknál is ez van, nem? Csak tippelek...

2011. júl. 13. 11:49
 4/28 anonim ***** válasza:
96%
Engem pl. tök beszívatott. Minden nagy egyetértésben és megegyezésben indult. Igen, legyen közös kassza, igen legyenek gyerekek, stb. Aztán szép lassan fokozatosan azt vettem észre, hogy már ugyan óvodások a gyerekek, és rég visszamennék dolgozni, ahol tud keresztbetesz az ilyen jellegű próbálkozásainmnak. Nem tudok elhelyezkedni, mert nem hajlandó pl. ő betegszabit kivenni ha beteg a gyerek, így többnyire a próbaidőt sem élem túl, és még sorolhatnám. Mindemellett a közös kasszából az lett, hogy tőle kell kérnem, mert az én számlámra csak a csp jön egy ideje, keresetem meg nincs ha mindenhonnan kirúgnak.
2011. júl. 13. 11:49
 5/28 anonim ***** válasza:
66%
Engem se lehet korlátozni, de nem mindenki ilyen. Valakinek ez direkt tetszik. Van, aki szereti, ha megmondják neki, mit csináljon, ha engedelmeskedhet, ha "szolgálhat valakit", stb... És nekik ez Tényleg jó! Legjobb barátnőm is ilyen, onnan tudom.
2011. júl. 13. 11:50
 6/28 anonim ***** válasza:
92%
Szerintem itt arról van szó, hogy a férjnek...nem tetszik. A feleségnek meg nem ér annyit a dolog, hogy veszekedjenek rajta. Nálunk is vannak ilyen dolgok, például a párom nem szereti, ha egy bizonyos ruhát felveszek. Nekem meg nem életbe vágó, hogy mindig az legyen rajtam, tehát "engedek". Ezzel is kikerülve egy veszekedést. De itt nem arról van szó, hogy ő tényleg....ne engedné meg.
2011. júl. 13. 11:52
 7/28 anonim ***** válasza:
80%

Én mindig azt veszek fel, ami nekem tetszik. Ahogy ő is! Nem kérek semmire engedélyt. De nem is zavarja egy-egy mélyen dekoltált ruha. Szerinte,ha valami szép, miért takarnánk el?:) Nyilván már koromnál fogva sem veszek fel 10 cm-es szoknyát, ezért nem kell aggódnia!

Ahogy arra sem kérek engedélyt,ha megyek valahova. Persze, megemlítjük egymásnak, de kéredzkedni nem szoktunk!

2011. júl. 13. 11:55
 8/28 anonim ***** válasza:
81%

"de nekem senki nem tilthatna meg semmit."

Most is egy csomó dolog meg van tiltva neked, ha akarod, ha nem. Legfeljebb nem veszel róla tudomást. Vannak törvények, írott és íratlan fajta egyaránt. Szabályok és azok betartása nélkül nagyon nehéz az együttélés. Minél nagyobb a csoport annál nehezebb. Vannak olyan szabályok, melyeket nem kell betartatni, mert természeti törvényeken alapulnak, amiket úgy sem tudsz áthágni. Aztán vannak olyanok, amiket az állam kényszerít ki erővel, ha nem akarnád betartani őket. Stb. Valahol a hierarchia alján pedig ott vannak az önként vállalt "tiltások", hogy nem teszek olyat, amivel megbántom azt, akit szeretek. Mindössze erről van szó a legtöbb ilyen esetben szerintem. Tehát valójában nem is valaki más tilt meg neked valamit, hanem Te magad vagy az, aki "tilt". Az együttélés érdekében.

Te kivel élsz együtt?

2011. júl. 13. 11:57
 9/28 anonim ***** válasza:
57%

Kompromisszumok!

A férjem nem engedi meg, hogy elmenjek 4 napra egyedül valahova "kikapcsolódni". A férjem nem engedi meg, hogy kiskutyánk legyen stb.

A nő nem feltétlen kérdezi meg a férjét ezekről a dolgokról, egyszerűen tudja a választ és jogosnak is érzi. Ezek után pedig így adják elő.

A férjem nem engedi meg, hogy sminkeljek... Ez simán lehet azért is, mert túlzásokba esik a drága, azért mert hosszú órákig tart vagy akár azért is, mert neki tökéletesen tetszik anélkül is. Ja meg persze ott van az, mikor megengedi, de csak bizonyos keretek között.. Na ekkor is az a kijelentés fog napvilágra jönni, hogy nem engedi meg..

Az állat tartás is ugyan ilyen. Gondozzák a kertet, sikít a gyerek és ezt, egy jött ment hóbort miatt tetézzük fel egy kutyával is.. Na még szép, hogy nem engedi meg. De az esetek többségében a nő meg sem kérdi a párját erről, csak így adja már alapból elő, hogy a felelősséget egyből "átpasszolja" különböző okok miatt..

Az én barátnőm anno mindent így adott elő, mint a kapcsolatunk végeztével kiderült, pedig én semmit sem tiltottam neki. Egyszerűen nem csináltam ezt azt, és ezáltal ő se, hogy ezzel imponáljon nekem. Viszont a barátainak úgy adta elő, hogy én nem engedem neki, hogy kólázzon, cigizzen, bulizzon stb. Pedig aztán engem teljesen nem érdekelt a dolog és sosem kérdezett meg felőle.

A nők árnyaltan témát kezdeményeznek, ami keretein belül kikérik párjuk véleményét, kik gyanútlanul vagy már résen , de válaszolnak rá, amit viszont a nők képesek szent írásnak venni és érlelni magukban ezáltal a nemtetszést...

2011. júl. 13. 11:58
 10/28 A kérdező kommentje:

Most senkivel nem lakom együtt már jó ideje. Pár éve laktam együtt a volt barátommal. Mindig elvárta, hogy délután legyek otthon, amikor ő hazajön. Ő evett és lefeküdt aludni már 5 órakor. Le se tojt. Elvileg nem engedett el sehova ismerősökkel találkozni, de én mentem. Hiába "nem engedte", én mentem. Volt veszekedés is, de azért, hogy nézzem, ahogy eszik, alszik, nem volt kedvem otthon maradni, mikor hívtak sétálni, beszélgetni. Meg is mondtam neki, hogy unatkozok otthon folyton egyedül, az volt a kifogása, hogy fáradt. Ha nem dolgozott, ami hétvégi nap, akkor is sokáig aludt, evett, csendes pihenőt tartott, felébredt tv-zni, aztán 5-kor ismét alvás...

A mostani barátomnak nem tetszett, mikor visszafestettem a hajam feketére, de ő se kért engedélyt, mikor levágatta a hosszú haját...

2011. júl. 13. 12:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!