Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan van ez, amikor azt...

Hogyan van ez, amikor azt mondják, hogy "a férjem nem engedi meg. "? Ilyenkor a férfi parancsol a nőnek vagy a nő alkalmazkodik és urának tekinti férjét? Sokszor hallom ezt a kifejezést. Pl. Férjem nem engedi meg, hogy kisminkeljem magam.

Figyelt kérdés
Elég hülye kérdés foglalkoztat engem megint. :) Ezzel a kifejezéssel nem értek egyet, ha csak arról van szó, hogy a férfinak nem tetszik a dolog, nem akarja. Ez nem ugyanaz, mint ha nem engedné meg. Miért használják mégis ezt a kifejezést? Valahol tényleg parancsol a férfi és mindenbe beleszól? Valakinek a férje/élettársa nem engedi meg a nőnek, hogy elmenjek akárhova is, ha van gyerek, ha nincs. Miért kell engedelmeskedni? Nem azt mondom, hogy mindenki csináljon, amit akar, de nekem senki nem tilthatna meg semmit.
2011. júl. 13. 11:41
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:
Erről az jut eszembe, mikor beköltöztem az egyik albérletbe és nem vihettem a macskát. A nő azzal a kifogással jött, hogy a férje nem engedi, a férfi meg azzal, hogy a nő nem engedi. Milyen kedves az emberiség, hogy egymásra fogják a dolgokat az helyett, hogy kimondanák a saját véleményüket ilyesmi esetben...
2011. júl. 13. 12:10
 12/28 anonim ***** válasza:
100%

milyen igaz ez is

sokan nem merik felvállalni a saját véleményüket és másra hárítanak

nem csak a párjára való mutogatással oldják ezeket meg, hanem a gyerekkel is visszaélnek.

pl amikor meg kell adni egy tartozást, vagy meg vannak hívva valahova, ahova nem akarnak menni, akkor meg: "a gyerek miatt nem tudok, a gyerek miatt nem lehet..."

tényleg ilyenek az emberek!

2011. júl. 13. 12:50
 13/28 anonim ***** válasza:
52%
Nálunk a kapcsolatunk elején bizony a párom (férfi) megmondta, hogy most ne menjek ki az utcára ekkor és ekkor, meg most nem mehetek ide, meg oda, és nem olyan helyek, ahova tilos lenne menni, nem. Tudom, sokan azt gondolják most, de hülye ez a nő. Nem. Csak szerelmes. És előtte én is úgy gondoltam, velem ilyet nem csinálhatna senki. Ja. Soha ne mond, hogy soha. Volt egy ismerősöm, aki járt egy sráccal, már 2-3 éve, és mindig csak azt a ruhát vehette fel, amit a pasi engedett, mert nehogy már más pasi nézze a lábait stb.
2011. júl. 13. 14:41
 14/28 anonim ***** válasza:
Az ôn p§rom sem ,,enged,, dolgokat, jobban mondva nem tetszik neki egy s más.Pl.:éjszakai munka.Tegnap is szóvá tettem egy lehetőséget, hogy egy kvzóban dolgozhatnék majd, de ő neki nem tetszik hogy éjszaka is ott kell lenni.De később kiderült, hogy csak férfit akarnak arra a helyre felvenni :D
2011. júl. 13. 16:06
 15/28 anonim ***** válasza:
* én párom, bocsi
2011. júl. 13. 16:06
 16/28 anonim válasza:
81%
Szerintem van, amit joga van "nem megengedni", és van amihez meg nincs joga. Pl. az én férjem, nem engedi meg, hogy másik férfi munkatársam kocsijába üljek, és hazahozzon. Jogos. Nyilván, ha megtörténik, nem öl meg, csak veszekedés stb. Kinek kell ez? Hiába érnék hamarabb haza, inkább ne üljek be. De pl. jobb szereti a barna hajat, én meg a szőkét, akkor nincs az, hogy nem engedi, hogy szőke legyek. Aki már durván korlátoz, annak tipli. Az én férjem is bepróbálkozott korábban, de már feladta. :)
2011. szept. 15. 16:31
 17/28 anonim ***** válasza:
100%
Sok nő is próbálja tiltani a férjét/élettársát/párját, hogy ezt vagy azt ne csináljon, ide vagy oda ne menjen! Az mennyire jogos?
2011. nov. 20. 20:41
 18/28 anonim ***** válasza:
62%

A baj gyökere hogy még mai is belepróbálják nevelni a nőkbe a szolgajellemet,hogy ők semmire se jók,aztán jön egy pasi aki pont ilyen elnyomható nőt keres,lábtörlőt,az ilyen meg is leli,és kifacsarja még jobban,mert a másik hagyja magát,mert ezt látta otthon,vagy pedig már annyira lenyomta a pasi hogy semmi önértékelése nem maradt stb.

Sajnos nagyon sok nő egy darab húsnak tartja magát,és a férfi a lábát törölheti bele,megcsalhatja az orra előtt akkor is vele marad,mert legalább van melette valaki,mert ugy hiszi jobbat úgyse érdemel,vagy nem találna.

Kedvenc ide vágó idézetrem :A világ legjobb üzlete embereket venni annyiét amennyire tartják magukat,és eladni őket annyiért amennyit érnek.

2011. nov. 20. 20:49
 19/28 A kérdező kommentje:

Én nem védem a nőket egyáltalán, csak eszembe jutott ez a kérdés. Néhány, vagyis sok nő megérdemli, ha semmibe veszik, mert nem áll ki magáért. Nők is vannak ilyen tiltósok vagy rosszabbak is, nem csak férfiak.

Én lány vagyok, de egyáltalán nem nőpárti...

2011. nov. 20. 21:43
 20/28 anonim ***** válasza:
54%

Én ma pont a fordítottján döbbentem meg. Jelenleg nem dolgozom, vizsgákat pörgetem le, két héten belül végzek, akkor kezdek el munkát keresni, tehát a férjem keresetéből élünk. Szerinte a "mi" pénzünk, szerintem meg az "övé", mert ő keresi meg, a miénk akkor lesz, amikor én is teszek hozzá.

Ma hazajött, hogy vásárolt a lányával és vehet magának egy kabátot X ezerért?

Néztem, mint boci az új kapura, hogy ezt miért tőlem kérdezi meg? Vegyen, ha akar.

Erősködött, mondtam, hogy oké, figyelj, ha nem jó minőségű, akkor ennyiért inkább ne vedd meg (tényleg nem olcsó), de ha nem egy szezont bír és tetszik, akkor igen - mert hülyeség egy évszaknyi hordásra drága kabátot venni.

Jajj de jó, akkor megveheti?

Esküszöm, nem értem. Mivel gazdasági vonalon tanulok, azt szoktam mondogatni, hogy nagyobb költés előtt üljünk le (pl kocsi, ingatlan, vállalkozás beindítása), papír-ceruza és számoljunk, mi a leggazdaságosabb megoldás.

Egy "van egy jó ötletem, holnap alapítok rá céget" megmozdulásnál ellenkeztem kicsit, hogy addig nem, amíg nem csinál egy üzleti tervet. Ha úgy is jó ötlet (számokban kifejezve), akkor hajrá!

Kiderült, hogy annyira nem volt jó ötlet, hogy egy délután rászánjon az üzleti tervre, pedig felajánlottam, hogy segítek.

Lehet, hogy ezt ő másoknak úgy kommunikálta, hogy nem engedtem neki. Pedig csak feltételhez kötöttem, hogy ne legyen kútba dobva több millió forint hirtelen felindulásból, átgondolatlanul.

2011. nov. 20. 22:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!