Hogyan van ez, amikor azt mondják, hogy "a férjem nem engedi meg. "? Ilyenkor a férfi parancsol a nőnek vagy a nő alkalmazkodik és urának tekinti férjét? Sokszor hallom ezt a kifejezést. Pl. Férjem nem engedi meg, hogy kisminkeljem magam.
milyen igaz ez is
sokan nem merik felvállalni a saját véleményüket és másra hárítanak
nem csak a párjára való mutogatással oldják ezeket meg, hanem a gyerekkel is visszaélnek.
pl amikor meg kell adni egy tartozást, vagy meg vannak hívva valahova, ahova nem akarnak menni, akkor meg: "a gyerek miatt nem tudok, a gyerek miatt nem lehet..."
tényleg ilyenek az emberek!
A baj gyökere hogy még mai is belepróbálják nevelni a nőkbe a szolgajellemet,hogy ők semmire se jók,aztán jön egy pasi aki pont ilyen elnyomható nőt keres,lábtörlőt,az ilyen meg is leli,és kifacsarja még jobban,mert a másik hagyja magát,mert ezt látta otthon,vagy pedig már annyira lenyomta a pasi hogy semmi önértékelése nem maradt stb.
Sajnos nagyon sok nő egy darab húsnak tartja magát,és a férfi a lábát törölheti bele,megcsalhatja az orra előtt akkor is vele marad,mert legalább van melette valaki,mert ugy hiszi jobbat úgyse érdemel,vagy nem találna.
Kedvenc ide vágó idézetrem :A világ legjobb üzlete embereket venni annyiét amennyire tartják magukat,és eladni őket annyiért amennyit érnek.
Én nem védem a nőket egyáltalán, csak eszembe jutott ez a kérdés. Néhány, vagyis sok nő megérdemli, ha semmibe veszik, mert nem áll ki magáért. Nők is vannak ilyen tiltósok vagy rosszabbak is, nem csak férfiak.
Én lány vagyok, de egyáltalán nem nőpárti...
Én ma pont a fordítottján döbbentem meg. Jelenleg nem dolgozom, vizsgákat pörgetem le, két héten belül végzek, akkor kezdek el munkát keresni, tehát a férjem keresetéből élünk. Szerinte a "mi" pénzünk, szerintem meg az "övé", mert ő keresi meg, a miénk akkor lesz, amikor én is teszek hozzá.
Ma hazajött, hogy vásárolt a lányával és vehet magának egy kabátot X ezerért?
Néztem, mint boci az új kapura, hogy ezt miért tőlem kérdezi meg? Vegyen, ha akar.
Erősködött, mondtam, hogy oké, figyelj, ha nem jó minőségű, akkor ennyiért inkább ne vedd meg (tényleg nem olcsó), de ha nem egy szezont bír és tetszik, akkor igen - mert hülyeség egy évszaknyi hordásra drága kabátot venni.
Jajj de jó, akkor megveheti?
Esküszöm, nem értem. Mivel gazdasági vonalon tanulok, azt szoktam mondogatni, hogy nagyobb költés előtt üljünk le (pl kocsi, ingatlan, vállalkozás beindítása), papír-ceruza és számoljunk, mi a leggazdaságosabb megoldás.
Egy "van egy jó ötletem, holnap alapítok rá céget" megmozdulásnál ellenkeztem kicsit, hogy addig nem, amíg nem csinál egy üzleti tervet. Ha úgy is jó ötlet (számokban kifejezve), akkor hajrá!
Kiderült, hogy annyira nem volt jó ötlet, hogy egy délután rászánjon az üzleti tervre, pedig felajánlottam, hogy segítek.
Lehet, hogy ezt ő másoknak úgy kommunikálta, hogy nem engedtem neki. Pedig csak feltételhez kötöttem, hogy ne legyen kútba dobva több millió forint hirtelen felindulásból, átgondolatlanul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!