Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Szakítsak, vagy hazudjak? Nem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szakítsak, vagy hazudjak? Nem dolgozom, páromat ez zavarja

Figyelt kérdés

Mikor elkezdtem az egyetemet, a szüleim mondták, hogy anyagilag megadnak mindent, én koncentráljak a tanulmányaimra. Lesz elég időm dolgozni a diploma után.

Ez működik is, örülök, hogy a fiatal éveim jól telnek, jut időm az egyetem mellett hobbikra, utazásokra, bulikra is.

A barátomat viszont ez zavarja, mert hogy milyen már, hogy vele megyek nyaralni, de a szüleim fizetik ki a részemet, vagy hogy most is kellett menjek fogorvoshoz és ők fizették a kezelést. Ez már heti szintű téma, vagy megjegyzést tesz, vagy ha éppen semmit nem csinálok, jön azzal, hogy "látod, ilyenkor például dolgozhatnál is, és lenne saját pénzed".

Vagy elromlott az autója, ami már ezeréves, többet van szerelőnél, mint nála. Mondtam, hogy adja el, csak a pénzt viszi és használhatja az enyémet, amíg nem gyűjti össze újra a pénzt. Hát biztos nem, neki van büszkesége, és nem fog olyan kocsit használni, amit valaki alátett.

Nem kell eltartania, egy forinttal sem járul hozzá az életemhez (amit nem is várok el!).

Anyukám szerint, ha nem változtat, az a kapcsolatunk vége lesz, mert ez később is baj lesz. Legjobb barátnőm szerint meg kamuzzak be neki valami home office munkát, aztán mondjam, hogy onnan van pénzem, úgysem tudja, mennyit is költök pontosan.

2023. szept. 24. 11:36
1 2 3 4 5 6 7
 61/67 A kérdező kommentje:
Nem az érdekelt, hogy elfogadhatom-e a szüleim támogatását, vagy sem.
2023. szept. 24. 20:58
 62/67 anonim ***** válasza:
78%

Kedves Kérdezőt ekéző válaszolók

Leírok egy helyzetet

"Kislányom, mi így ennyi idősen annyi pénzt keresünk hogy nincs igazából már mire költenünk, és örömmel töltene el minket, ha neked nem kéne túlhajszolnod magad hogy elvégezd az egyetemet, úgyhogy támogatni fogunk amíg nem végzed el."

Most erre komolyan, miért kéne azt mondania, hogy "nem, inkább égessétek el a pénzetek de én minden áron szenvedni akarok"??

2023. szept. 24. 21:06
 63/67 anonim ***** válasza:
69%

#62 Egyetértek, pedig nekem nem teheősek a szüleim, nem igen tudtak nekem adni bármit is.

De ahol van pénz, normálisak a szülők, a gyerek, jó a kapcsolat...mire költse a szülő a pénzét, ha nem a gyerekére?Pláne, hogy megengedheti magának, nem a kajájukon spórolják ki, amit a kérdezőnek adnak.

2023. szept. 24. 21:14
 64/67 anonim ***** válasza:
69%

Ja, és még valami.A gyerek visszatörleszti a jövőjébe fektetett pénzt, energiát, mikor a szülők idősek lesznek és gondozni kell őket.Érdekes, az is alap elvárás, ott sem mondja senki, hogy "ne élősködj a gyerekeden".

A család nen erről szól.Aki megteheti, amit tud, adjon a családjának, segítse, amivel tudja, kölcsönösen.Ez így van rendjén.

2023. szept. 24. 21:19
 65/67 anonim ***** válasza:
77%
Bár csak az én szüleim tudtak volna segíteni. Segítettél is volna. Fogadj el mindent segítséget. Csak a tanulós éveid alatt tudsz szórakozni. Tedd nyugodtan. Aki azt javasolja menj dolgozni inkább és utasítsd el a szüleid pénzét, az irigy. 40f
2023. szept. 24. 22:30
 66/67 anonim ***** válasza:
77%

Kérdező, hagyd már ezeket... Erkölcsöt fabrikálnak a csóróságból meg a szülői önzésből.

Nincs baj veled. Majd ha 30 évesen azon kapod magad, hogy nem dolgozol, és anyuci tart el, akkor lehet ezeken gondolkodni, de a húszas éveid elején meg se gondold, hogy probléma van a szülői segítséggl.

Én egy pillanatra sem bántam meg, hogy egyetem alatt nem dolgoztam. Most már nincs lazsálás, nincs olyan, hogy kihagyok egy napot vagy bemegyek és csak nézek ki a fejemből, mint suliban. Ha elkezdesz dolgozni, önnfentartó leszel, magad fizeted a számláid, onnan ez természetes és mindennapos lesz kvázi halálodig. Úgyhogy ne sajnálj magadtól egy-két évet az elején.

Ki kell használni, amíg lehet, mert utána nincs megállás.

2023. szept. 24. 22:42
 67/67 anonim ***** válasza:
16%

Itt szerintem a következő a probléma, kedves utolsó hozzászólók :

- a kérdező nem akar dolgozni, de ezzel alapon nincs baj,ha megteheti, viszont:

- azt várja el, hogy felnőttként kezeljék, amikor valójában egy leválni képtelen óriáscsecsemő, akinek minden meg van tervezve, még a jövendő munkahelye is

- a pasija nem veszi komolyan és nem is véletlenül

Itt kb az a megoldás, hogy :

szakít a pasival, és keres valaki olyat, aki szeret beülni a készbe, meg hogy a szülők normái szerint éljenek. Pasiként én futva menekülnék a kérdező féle nőktől, pláne, hogy állandóan várhatom, hogy megkapjuk anyóstól/apóstól a beleszólást az életünkbe...

2023. szept. 25. 05:01
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!