Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szakítsak, vagy hazudjak? Nem dolgozom, páromat ez zavarja
Mikor elkezdtem az egyetemet, a szüleim mondták, hogy anyagilag megadnak mindent, én koncentráljak a tanulmányaimra. Lesz elég időm dolgozni a diploma után.
Ez működik is, örülök, hogy a fiatal éveim jól telnek, jut időm az egyetem mellett hobbikra, utazásokra, bulikra is.
A barátomat viszont ez zavarja, mert hogy milyen már, hogy vele megyek nyaralni, de a szüleim fizetik ki a részemet, vagy hogy most is kellett menjek fogorvoshoz és ők fizették a kezelést. Ez már heti szintű téma, vagy megjegyzést tesz, vagy ha éppen semmit nem csinálok, jön azzal, hogy "látod, ilyenkor például dolgozhatnál is, és lenne saját pénzed".
Vagy elromlott az autója, ami már ezeréves, többet van szerelőnél, mint nála. Mondtam, hogy adja el, csak a pénzt viszi és használhatja az enyémet, amíg nem gyűjti össze újra a pénzt. Hát biztos nem, neki van büszkesége, és nem fog olyan kocsit használni, amit valaki alátett.
Nem kell eltartania, egy forinttal sem járul hozzá az életemhez (amit nem is várok el!).
Anyukám szerint, ha nem változtat, az a kapcsolatunk vége lesz, mert ez később is baj lesz. Legjobb barátnőm szerint meg kamuzzak be neki valami home office munkát, aztán mondjam, hogy onnan van pénzem, úgysem tudja, mennyit is költök pontosan.
Ne kamuzz, felesleges stresszt helyeznél magadra. Kitalálni, mit dolgozol, kitalálni néha sztorikat a munkával kapcsolatban, ilyesmi. Meg eleve szerintem semmi értelme egy ilyen kapcsolatnak, ahol bármiben is hazudni kell, ami komolyabb dolog annál, minthogy pl hova mész, amikor ajándékot mész neki venni…
Én szakítanék, de én eleve utálom az ilyen embereket, mint a barátod. :D Tök normális dolog, ha egy szülő támogatja a gyereket, ha van miből, pláne amíg az tanul. Ez ilyen büszkeséggel kevert irigység, aminek a világon semmi értelme nincs.
Igaziból az zavarja hogy nem váltál le a szuleidről, nem biztos hogy a pénz miatt csak.
Igy erzi a kötöttséget igy ö nem tud hozzád kötődni megfelelően es ezt megis értem.
De, leváltam róluk.
3 éve külön élek, havonta egy hétvégét megyek haza.
Viszont ők a szüleim, el nem tudnám képzelni, hogy ne tartsuk a kapcsolatot, ne lássuk egymást, ne szervezzünk néha közös programokat, utazásokat.
En nem tudnek olyannal lenni aki non stop a szuleivel beszelget mindent megbeszel.
Ahoz hogy penzt adjanak eleg sokat kell beszelnetek is.
Nem tud felnézni rád mert meg a szuleid tartanak el
Én utalom a hazugsagot de ez esetben kipróbálnám ezt a home office-s dolgot.
Ha igy is minden baj akkor lépnék. Legalább tudod akkor milyen. Ennyi
A mostani barátom előtt egy 3 éves kapcsolatom volt, úgyhogy de, lehet, hidd el! :)
Nem beszélgetek velük állandóan, napi egyszer szoktam valamelyikükkel, általában anyával, mert apa munka miatt nem mindig tudja felvenni.
Napi 4-5 perc telefonálás bőven belefér szerintem.
Napi 1x beszélsz velük plusz közös utazás -fennebb irtad
Még gyerek vagy bőven, nyilván ha nem vagy felnőve ez zavarja, nemis lehet normális kapcsolat így.
Te szeretnéd hogy mindent megbeszéljen az anyjával?
És tőle kapjon penzt? Nem hiszem hogy feltudnal rá nezni,max ha még a 16évnél ragadtál
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!