Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Szakítsak, vagy hazudjak? Nem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szakítsak, vagy hazudjak? Nem dolgozom, páromat ez zavarja

Figyelt kérdés

Mikor elkezdtem az egyetemet, a szüleim mondták, hogy anyagilag megadnak mindent, én koncentráljak a tanulmányaimra. Lesz elég időm dolgozni a diploma után.

Ez működik is, örülök, hogy a fiatal éveim jól telnek, jut időm az egyetem mellett hobbikra, utazásokra, bulikra is.

A barátomat viszont ez zavarja, mert hogy milyen már, hogy vele megyek nyaralni, de a szüleim fizetik ki a részemet, vagy hogy most is kellett menjek fogorvoshoz és ők fizették a kezelést. Ez már heti szintű téma, vagy megjegyzést tesz, vagy ha éppen semmit nem csinálok, jön azzal, hogy "látod, ilyenkor például dolgozhatnál is, és lenne saját pénzed".

Vagy elromlott az autója, ami már ezeréves, többet van szerelőnél, mint nála. Mondtam, hogy adja el, csak a pénzt viszi és használhatja az enyémet, amíg nem gyűjti össze újra a pénzt. Hát biztos nem, neki van büszkesége, és nem fog olyan kocsit használni, amit valaki alátett.

Nem kell eltartania, egy forinttal sem járul hozzá az életemhez (amit nem is várok el!).

Anyukám szerint, ha nem változtat, az a kapcsolatunk vége lesz, mert ez később is baj lesz. Legjobb barátnőm szerint meg kamuzzak be neki valami home office munkát, aztán mondjam, hogy onnan van pénzem, úgysem tudja, mennyit is költök pontosan.

2023. szept. 24. 11:36
1 2 3 4 5 6 7
 31/67 anonim ***** válasza:
100%
A barátod ugyanolyan irigy, mint itt a kérdezők egy része, ez a baja.
2023. szept. 24. 13:04
 32/67 anonim ***** válasza:
100%

Na ezekhez a nagyon okos megmondóemberekhez lenne egy kérdésem.

Ugyanis az én helyzetem egy fokkal bonyolultabb mint a kérdezőé.

Masfel evig dolgoztam egy jol fizeto helyen(nem kormanykozeli, nem rokon, es nem illegalis). Es jelenleg az egyetem mellett abbol a penzbol elek, viszont a szuleim neha adnak penzt(pl nyaralasra).

Akkor en most ingyenelo vagyok akinek dolgoznia kéne, vagy sem?

2023. szept. 24. 13:04
 33/67 anonim ***** válasza:
100%

30

Hagyjad... Én is folyton megkapom, hogy "bezzeg te nem dolgoztál 16 éves korod óta", közben TELEJS mértékben önálló vagyok és többet keresek azoknál, akiktől ezt megkapom.

Becsülendő, ha valaki dolgozik, de semmi, ismétlem, SEMMI gond nincs azzal, ha valakit meg fiatal korában támogattak a szülei és a zsírszagban izzadás helyett inkább pihent, szórakozott, tanult, kapcsolatokat épített, élményeket gyűjtött, fejlesztette magát stb.

Nyilván ha 30 évesen is itt tart az gáz, de 19-22 éves emberekre köpködni, amiért a szüleik támigatják őket... Hát minimum irígység szagú.

2023. szept. 24. 13:06
 34/67 anonim ***** válasza:
100%

#29 A lányod tisztában van vele, hogy csórók vagytok, ha kérne sem adnátok neki semmit, mert nincs mit adjatok.Ez egy teljesen más helyzet, mint mikor a szülőknek van pénze eltartani a gyerekét.

Az olyan gyerekeknek nem is fordul meg a fejében 300Ft-ért kukoricát címerezni iskola után a cigányokkal, akiket el tudnak tartani normális színvonalon a szülei.Mondom ezt úgy, hogy az én szüleim sem pénzesek.

2023. szept. 24. 13:07
 35/67 anonim ***** válasza:
100%
Amikor én voltam gimis ezer éve, és a továbbtanulásról volt szó, nekem anyám azt mondta:"csak nem gondolod, hogy még öt évig el foglak tartani?" Azzal a lendülettel húztam el otthonról alig 18 évesen. És akkor megfogadtam, ha lesz gyerekem és akar tanulni, mindent IS meg fog tőlem kapni. Nekem munka és később gyerekek mellett kellett tanulnom, hogy vigyem valamire. Az álomvégzettségem soha nem lett meg. Melyik normális szülő akarná ezt a gyerekének? Én biztos nem. Ezért tényleg mindent megadtam a gyerekeimnek, hogy nekik könnyebb legyen az életük. Mindent.
2023. szept. 24. 13:29
 36/67 anonim ***** válasza:
0%

#34 nem vagyunk csórók. Csak tudja, hogy meg kell dolgozni a pénzért, tudja mi az a munka, és nem jön oda hozzám, hogy a tizedik táskáját megvegye és kérjen rá pénzt, mert tudja, hogy a fölösleges dolgokra nem adok.

Így inkább dolgozott amikor tudott, meg is becsüli jobban azt a márkás cipőt amit a saját pénzén vett, mert eddig nem vigyázott annyira a dolgaira.

És köszi a tapsot.

2023. szept. 24. 13:54
 37/67 A kérdező kommentje:

De ez kit érdekel?

Ti így csináljátok, mi meg máshogy. Ne akard már rám erőltetni a saját korlátolt nézeteidet. Nem fogok dolgozni egyetem alatt, akkor sem, ha te a fejeden pörögve kiabálod rám, hogy milyen lusta vagyok.

2023. szept. 24. 13:58
 38/67 anonim ***** válasza:
0%

De akkor miért is tetted fel a kérdést?

Mi a probléma?

Ja hogy nem érti meg a párod. Akkor ezt így mond el neki, amit itt is leírtál.

Ennyi. Téma lezárva.

2023. szept. 24. 14:05
 39/67 A kérdező kommentje:
Nem az volt a kérdésem, dolgozzak-e vagy sem.
2023. szept. 24. 14:06
 40/67 anonim ***** válasza:
100%

38

Hogy lezárta a témát a boomer. :D

2023. szept. 24. 14:07
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!