Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szakítsak, vagy hazudjak? Nem dolgozom, páromat ez zavarja
Mikor elkezdtem az egyetemet, a szüleim mondták, hogy anyagilag megadnak mindent, én koncentráljak a tanulmányaimra. Lesz elég időm dolgozni a diploma után.
Ez működik is, örülök, hogy a fiatal éveim jól telnek, jut időm az egyetem mellett hobbikra, utazásokra, bulikra is.
A barátomat viszont ez zavarja, mert hogy milyen már, hogy vele megyek nyaralni, de a szüleim fizetik ki a részemet, vagy hogy most is kellett menjek fogorvoshoz és ők fizették a kezelést. Ez már heti szintű téma, vagy megjegyzést tesz, vagy ha éppen semmit nem csinálok, jön azzal, hogy "látod, ilyenkor például dolgozhatnál is, és lenne saját pénzed".
Vagy elromlott az autója, ami már ezeréves, többet van szerelőnél, mint nála. Mondtam, hogy adja el, csak a pénzt viszi és használhatja az enyémet, amíg nem gyűjti össze újra a pénzt. Hát biztos nem, neki van büszkesége, és nem fog olyan kocsit használni, amit valaki alátett.
Nem kell eltartania, egy forinttal sem járul hozzá az életemhez (amit nem is várok el!).
Anyukám szerint, ha nem változtat, az a kapcsolatunk vége lesz, mert ez később is baj lesz. Legjobb barátnőm szerint meg kamuzzak be neki valami home office munkát, aztán mondjam, hogy onnan van pénzem, úgysem tudja, mennyit is költök pontosan.
"Te most az Msc-t csinálod."
Sehol nem írtam ilyet, leginkább azért, mert nem azt csinálom.
"Azt mondod, ha elvégzed akkor is a szüleid cégénél fogsz dolgozni. Tehát nem tudsz leválni a szülőktől."
De, már most is leváltam, de őszintén, ha te választhatnál egy rosszul fizető multi, vagy egy olyan hely között, ahol megbecsülnek és megfizetnek, melyiket választanád?
"És anyukád azért mondja, hogy szakítás lesz a kapcsolatból, mert nem tetszik neki, hogy a párod azt szeretné hogy önállósodj."
Nem, anyukám azért mondja, mert látja, hogy heti szinten sírok amiatt, ahogy a párom beszél, viselkedik velem...
"Egyébként nyáron is lehet dolgozni, csak szólok."
Nyáron külföldön szoktam lenni.
"Nyáron külföldön szoktam lenni"
Úgy látom mindenre van kifogásod, csak hogy ne kelljen dolgozni.
Külföldön is lehet munkát vállalni. Egész külföldi nyarad külföldön töltöd?
És alkalmi munkák is vannak a diákoknak.
Ne haragudj, de te nagyon el vagy tévedve...
Ez nem kifogás, leírtam már az elején, hogy amíg tanulok, nem kell dolgoznom.
Igen, én is tudom, hogy vannak hosszúhétvégék, van nyári szünet, vagy téli bezárás. De akkor én mással töltöm az időmet, mert ismétlem, nem kell dolgoznom.
Nagyon ügyes vagy, hogy ezt megtaláltad!
Mint láthatod, a mondat jövőidőben van.
MAJD, valamikor, a jövőben.
Én a helyedben a következő ilyennél ezt mondanám a pasidnak:
Figyelj, Géza.Elhiszem, hogy kimerült vagy, nehéz az életed, mert az egyetemi tanulmányaid mellett még arra is rákényszerülsz, hogy dolgoznod kelljen.Azt is megértem, hogy te irigy vagy mindenkire, akinek a tiednél könnyebb az élete.Az én szüleimnek szerencsére ez nem teher, így nem szorulok rá, hogy a végkimerülésig hajszoljam magam.Ha szeretnél engem, akkor örülnél annak, hogy az én sorsom könnyebb, mint a tied.Hiszen magad is tudod, hogy milyen fárasztó egyetem mellett dolgoznod, ezért is vagy velem ilyen.Engem nem zavar, hogy másabbak a lehetőségeink, de ha téged igen, akkor keress olyan lányt, aki szintén úgy él, ahogyan te.
Istenem... :D
Nem tudom, miért fáj egyeseknek, hogy a kérdező nem kell megdolgozzon mindne betevő falatért. XD
Ha egyszer a munka világába lép, onnan nincs visszaút, de addig hadd élvezze ki az épetet. Utána úgyis dolgozik haláláig.
Oké, értem én, nem kell dolgoznod.
Akkor teljes lelkiismeret furdalás nélkül kéred a pénzt mindenre a szüleidtől.
Amúgy lányom most érettségizett, neki sem kellett dolgoznia, sosem mondtam neki, nyáron mégis ment, mert nem akar állandóan pénzt kérni tőlünk mindenre.
Csak te lusta vagy.
29-es, ezért tapsot vársz, esetleg tűzijátékot? Vagy mit szeretnél?
Igen, baromira lusta vagyok biztosan, mert nem a Mekiben sütöm a krumplit, hanem TDK-ra készülök, esetleg versenyeken veszek részt (csapatban és egyénileg is).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!