Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti mit szóltatok volna, ha randin a lány ételhordót visz az étterembe, hogy abba csomagolják a maradékot?
Randiztam egy lánnyal, a második találkozó volt, étterembe mentünk. Elég nagy adagokat adtak, a főételt nem tudta megenni, így elcsomagoltatta, hogy hazaviszi. És akkor elővett a táskájából egy ételhordót, hogy ebbe tegyék. Azt mondta, azok az egyszer használatos habtálcák nem környezetbarátok, hazaviszed is ki is dobja az ember, így viszont nem termel felesleges hulladékot. Azt mondta, ha étterembe megy, mindig visz magával ételhordót, ha lenne maradék... Nagyon meglepődtem, ez normális?? Égett a pofám, mikor kivette az éthordót mindenki szeme láttára az étteremben.
F/27
": látszik, hogy nem nagyon jársz étterembe. Ez egy alap dolog, mindenhol csomagolnak."
Hetente többször járok. Nem azt mondtam, hogy nem csomagolnak, hanem hogy irtó gáz csonagoltatni.
Nemtudom de maga az hogy :
randira megyek ...oké kistáska :) telefon penztarca kulcs papirzsepi és jah mit is vigyek még egy ételhordó 😀
Nekem valahogy annyira nem életszerű.
Egy döglött kutya meg egy váltás ruhát is cipelni kellene xd
Szerintem se ciki.
Aki meg azt mondja, hogy ha nem éhes, akkor ne rendeljen főételt- veletek még sose fordult elő, hogy éhesen betértetek egy étterembe, halál éhesen, aztán annyi kaja volt a tányéron, amit normál esetben három nap alatt eszel meg? Velem már fordult elő, és szerintem kicsit se ciki elcsomagoltatni. Ha nagyobb adagot hagysz meg, ami akár kitehet egy másnapi ebédet is, a pincér magától is megkérdezi, hogy csomagolják-e el. Legalábbis, bármilyen nívósabb étteremben voltam, ott felajánlották a maradéknál. Az meg kifejezetten szimpatikus, hogy környezettudatosan saját ételhordóba pakoltatta, gondolom már tapasztalt, hogy a legtöbb helyen gigaméretű kaját adnak, amit egyszerűen nem tud megenni, és inkább elcsomagolja. Nem pazarol. Meg egyébként is- ha már kifizette(d) a kaját, akkor gyakorlatilag a pénzét/pénzed dobná ki, ha nem viszi haza.
# 18 vagyok
Le vagyok pontozva, ettől még ez a véleményem egy ilyen "vendéglátó" helyről, mint a ki..ott vendég.
A kedvencem, amikor eleve a legalja, szétázott, mócsingos proli helyen is 75%-át kell kifizetned a z amúgy moslék kajájuknak.
És ha már külföld:
Nem rég voltunk nyaralni csak 1-2 országgal arrébb: nem hogy mindent szépen elcsomagoltak, 1 adag akkora volt ember, hogy másnap is azt ettük meg. DE! Emellé INGYEN desszertet is adtak. Mindenkinek. Minden vendégnek.
Úgyhogy hagyjuk ezt hogy neked/nektek mi a normális és mit tanítanak itthon miért jó az, ha többet kérünk el fél adagért, hiába pontoztatok 0-ra.
Itthon is van olyna hely, ahol ha reggeliként bundás kenyeret kérek, extraként beletol még egyszer annyit, csak mert visszajövök. ÉS ez a kulcsszó. VISSZAJÖVÖK.
Sőt: még a köretet is vegyíthetem kedvem szerint: érted? Fele ilyen, fele olyan. Akkor ott hol vannak a költségek a fél adagnál?
Ahol figyelmesek velem, oda visszamegyek. A xarrágó helyekre, ahol "extra költség a kaja elkészítése" és csak az alap szolgáltatást nyújtják, meg "fizess paraszt" aztán menj a dologra attitűd, oda max akkor megyek, ha a másik hely zárva van. ;)
De ezt egy átlag magyar kisvállalkozónak hiába pofázza bárki is.
Amúgy rokonomék jutottak a sztorirol eszembe. Lagziban voltunk, a vége felé a kis retiküljükből elővették a nejlonszatyrokat és jol telipakolták sült húsokkal, meg sütikkel. Az indok az volt, hogy "maguktol nem jutott volna eszükbe, hogy illik adni" :D
Lényeg, hogy nekik eszükbe jutott szatyrokkal készülni. Igy még pár napra megúszták a főzést. Nekem égett a képem...
Jo, ez másabb eset, de van egy sanda gyanum, hogy a lány hasonló tipus :D
Többféle kérdés is felmerülhet ilyenkor az emberben.
-Ha tudja magáról valaki, hogy kisétkű miért nem rendel féladagot -igen, feláras, ha ez gondot okoz ne együnk puccos helyen, hiszen nem engedhetjük meg magunknak ezek szerint.
-Hova teszi az ételhordót? Cipeli magával az egyéb programokra is vacsora előtt-után? A fiúnak illik-e ilyenkor átvenni a csomagot és szerencsétlenkedni vele? A szagok nem zavarják a romantikát?
-A lány vajon csak tapasztalatlan az éttermi etikettet illetően(ma már csomagolnak bárhol kérésre maradékot) vagy a fenntarthatóság jegyében mindent elkövet a környezetvédelem érdekében? És ez hogyan csapódik majd le a továbbiakban ha kapcsolatba kerülnek, nem vesz majd pl szívószálat a gyerekeiknek bármennyire is sóvárognak érte?
És így tovább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!