Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A kérdésem a nőkhöz szólna. Randiznátok olyan sráccal, aki drogfüggő, de nem drogozik folyton?
"Azt megemlítettem hogy "kb 2 alkalommal bogyoztam" kifejezetten nem orult neki, de nem lettem kitagadva a csaladbol es nem lettem ledrogosozva."
"Apám is tudja, hogy speedet meg bogyot hasznaltam parszor. De mivel bele lat az eletembe nem aggodik hogy lecsusznek."
Saját anyádnak és apádnak hazudsz!!!
És te nem vagy hazug/megbízhatatlan/önző?
"Az 5. Nap végén kezdtem el halucinalni mocskosul, meg akkor estem szét durván aztán aludtam is. De még az 5. Nap reggelén is toppon voltam nem volt gond, mondjuk ez akkor tényleg az a kategória volt amit nem szabad csinálni. De hát felkeltem külföldön, dolgoztam, haza repültem, ez volt csütörtökön aztán otthon s3 aludtam hétfő estig. De ezt mar nem csinalnam meg megegyszer. Csak hat jott a pentek, akkor menjunk bulizni, aztan szombaton is, aztan vasarnap after, meg akkor mar hetfon is ha mar itt vagyunk. Kedd hajnalba ertem haza valahogy."
"Sajnos a mentális függőség fent áll, közel sem észrevehető de sokszor eszembe jut, hogy kellene, de kibirom hónapokig hogy ne csináljam, mert nem akarok lecsúszni."
Már le vagy csúszva, aki a gombát akarja kipróbálni ki fogja azért mert drogfüggő és aki kokainozott 2X az fog később is (vagy még mást is "kipróbálni")!
Le vagyok csúszva? Jóval színvonalasabb az életem mint nektek, abban biztos vagyok. A több hetes bulizáson kiakadást amúgy megértem.
Saját szüleimnek hazudok? Nem lepődnek meg nálam semmin, tudják hogy nem fogok elveszni a nagyvilágban ilyen dolgok miatt. Én jó nevelést kaptam, ami nem annyiból áll, hogy a drog rossz értem?! Én soha senkit egy forintal nem b4sztam át, nem csesztem ki senkivel ok nélkül. És tartom a hátam mindenkinek aki megérdemli. Kurv4 messze vagyok a lecsúszástól. Aki annyira beszűkült, hogy a 2x kokain használatra azt mondja hogy mindent ki fogok próbálni, és már rá vagyok függve az nem látja a fától az erdőt. A kokain nem alljadrog, hanem mocskosul felső kategória. És mint mondtam, képzeld apám se volt soha drogfüggő, megis probalta az lsd-t meg kolat. Es kepzeld vitte valamire, mint azok is akik az egyetemet vegig drogoztak.
Hazudsz, anyud azt tudja, hogy kétszer bogyóztál miközben nem igaz és apukádnak azt mesélted be, hogy párszor, amikor hetekig/napokig kábult vagy!
Ha ez nem hazugság, akkor micsoda? Az igazság elferdítése? Az is kamu!
Nem azért vagy lecsúszott, mert szegény sorban élsz, vagy nincs munkád. Miért kevered össze a társadalmi ranglétrával? Egyértelműen azért, mert DROGFÜGGŐ vagy! Te magad is írtad! Egyelőre még nem olyan szinten vagy, mint aki belövi érbe, de legalább közepes szinten arra felé tartasz!
Nem más beszűkült, hanem te áltatod magadat, önámítás megy ezerrel.
Próbáld ki, hogy írsz más oldalra ki kérdést és azt írod, hogy fél évente/évente buliban tolsz partidrogokat, vagy egyetlen fajtát, hogy mit írnak vissza ha gondolod. Biztos lenne köztük olyan, aki azt írná, hogy drogos vagy, de tuti lenne köztük olyan is, aki azt írná, hogy az nem sok attól még nem vagy az.
Különbség a mennyiség, nyilvánvaló hogy sűrűn használod. Ráadásul te is elismered, hogy függő vagy.
Aki az és nem áll le/nem csökkenti minimális szintre az továbbmegy legtöbbször.
Te nemcsak azért próbáltad ki a kokaint, mert véletlenül több bogyót szedtél be hanem azért, mert a kokain sokkal jobban hat, általa sokkal jobban érzed magad, mint a partidrogokkal. Jól akarod magad érezni. Ha képes voltál spurizni hetekig, jócskán leadni és csak az állított meg, hogy szóltak, összeültettek, hogy ez igy nem jó, valamint az, hogy a partidrogok igazából hosszabb táv után ütnek be jobban az kevés. Mert azt jelenti józan paraszt ésszel, hogyha nem szóltak volna/ nem paráztál volna be és hogyha hatna rövid távon ugyanúgy, akkor ugyanolyan formában tolnád a partidrogokat. Pluszban már még az se elég, kellett a kóla, fejben már birizgál a gomba úgy, hogy DROGFÜGGŐ vagy.
A kokain hiába nem aljadrog (nem tudod jó párszor mivel keverik, hiába "tiszta") ha tönkreteszi az emberek életét! Te szerinted miért van betiltva? Viccből? Csak azzal ne állj elő, hogy annak is van pozitív oldala.
Mindenegyes hozzászólásod által betekintést nyerhetünk egy DROGFÜGGŐ fejébe! Ha te tényleg tartanád magad és nem lennél az, akkor nem írtad volna, hogy nem aljadrog, mertt oltári módon az!!!
Mindegyik drogot kivéve a heroint, kristályt véded. Hát akinek ebből nem esik le, hogy gond van veled az szintén drogozik, vagy naív.
Mellesleg a becsület kérdése nemcsak arról szól, hogy te nem vágsz át valakit/senkit még egy centtel se, hanem arról is hogy a családod nem nézed semminek! Szerinted mit szólnának ahhoz, hogy 3-4 havonta drogozol? Ők is beszűkült agyúak lesznek, ha nem értenek veled egyet, vagy azt mondják, hogy minimalizáld? Azt is próbáld ki, javaslom! Ők biztosan nem akarnak neked rosszat és nem előítéletekkel vannak tele (ha már itt mindenki egyszer olyan). Azt még végezetül hozzáteszem, hogy hiába rendezett most az életed, hiába nem csesztél ki bárkivel a DROGFÜGGŐSÉG oda vezeti az embereket! Még a milliomost is, vagy az orvost, aki nem bírt megálljt parancsolni önmagának!
"Jóval színvonalasabb az életem mint nektek, abban biztos vagyok."
Figyel már, te mitől érzed magad itt mindenkinél többnek? Attól, hogy drogfüggőként képes vagy még külföldön mosogatni? Marha nagy karrier.
Nem nagy dolog a diploma, ma már minden hülyének van, neked még az SINCS. Tegyük fel, az érettségiig sikerült eljutnod. Szuper, de egy mondatot nem tudsz leírni helyesírási hiba nélkül.
Drogos vagy. Azon lehet vitatkozni, hogy mennyire lecsúszott, vagy nem lecsúszott, de drogos.
Egy nőt nem tudsz összeszedni, hazudozol, mindenkinek, a nőknek, anyádéknak, magadnak.
Szóval bocs, de nekem nem jött le, mire is ekkora a pofád?
165
Nem mosogatok, és nem allja munkát végzek.
Nem hazudozok anyáméknak, csak nem számolok be minden mozzanatomról ugyan úgy mint te sem, hogy hány korty alkoholt ittál egy szórakozóhelyen.
Szerencsére az ismerkedéssel nincs problémám, véleményekért jöttem ide. Nem hazudok magamnak, én se magamat se mást nem akarok meggyőzni arról, hogy a fekete az fehér.
164!
Semmit nem éreztem a kokaintól, csak annyit hogy nem b4sz szét a bogyó, ami előtte úgy csavart hogy alig tudtam beszélni.
A második alkalommal meg szintén csak minimálisan koncentráltabb lettem, fogalmam nincs mi az igazi flashe. Épp ezért akarom majd valamikor tisztán is próbálni.
A drogfűggő kifejezés nálam annyiból állja meg a helyét, hogy pszichésen kialakult a speednél. De mint mondtam, nem továbbvittem hanem minimálisra csökkentettem az alkalmak számát.
Persze, ha egyszer belekezdek nyilván akkor rendesen, hogy seggberugjon. Ettől függetlenül a 3-4 hónapos kihagyások annyira hosszúak, hogy semmilyen kárt nem tesznek az életemben. Valamint a jövőben max 2 napot leszek ébren, mert a 3. Már dúrván cseszi a szervezetet, főleg szív/érrendszer. Egyébként máshova is kiírtam a kérdést, ahol azt írta majdnem mindenki egyöntetűen, hogy ezzel bőven nincs még baj. Ott valamilyen szinten informáltabbak az emberek.
Egyébként nem haragszom rátok, teljesen megértem, hogy belétek verték, hogy a drog rossz, és mindenféle spekulációval és irreleváns dologgal megfűszerezve hihető is volt a mese.
Bár továbbra sem biztatok senkit, hogy ezt csinálja ezt leszögezném. De a ti véleményetek alapján apám is drogfüggő, mert 20 éve kipróbálta a kokaint, lsd-t, füvet, meg kotudja mit. Vagy nem így van? Multkor pont mikor itt volt akkor tekertem egy dzsodzsot, es rakerdezett nevetve hogy dzsangázol? Pedig nem féleszű ember, és ő se fogyasztott 20 éve semmi ilyesmit.
"Semmit nem éreztem a kokaintól, csak annyit hogy nem b4sz szét a bogyó, ami előtte úgy csavart hogy alig tudtam beszélni.
A második alkalommal meg szintén csak minimálisan koncentráltabb lettem, fogalmam nincs mi az igazi flashe. Épp ezért akarom majd valamikor tisztán is próbálni."
Pontosan ezért vagy minimum középfokú szinten DROGFÜGGŐ!
Két nap ébrenlét is sok munka után nem még drogok után! Megterheli az egész szervezetet, nemcsak a szíved és az érrendszert!
Igaz-e, hogy a speed/MDMA nem veszélytelen? Igenis igaz! Beszélni nem tudtál tőlük! Ez nem normális, ez bakker kurvára szomorú, hogy mindig kifogásokkal jösz elő és még keményebb droghoz is hozzá fogdz nyúlni, mert nem elég a partidrog/fű!
Baszki másnak még a fű is elég félévente évente bulikban!
Informáltabbak... Inkább ugyanúgy drogoznak, vagy még jobban mint te!!!!
'Get help today
877-715-4432
Helpline Information
CLOSE MAIN MENU
Main Menu
Find a Rehab Center
BACK TO MAIN MENU
Find a rehab center near you
Rehabs Near Me
Search by keyword or location
Popular cities
New York City, NY
Los Angeles, CA
Chicago, IL
Houston, TX
Phoenix, AZ
Philadelphia, PA
San Antonio, TX
San Diego, CA
Dallas, TX
San Jose, CA
Browse rehab centers by state
A
C
D
F
G
H
I
K
L
M
N
O
P
R
S
T
U
V
W
Alabama
Alaska
Arizona
Arkansas
Our Facilities
BACK TO MAIN MENU
Our Facilities
Treatment Philosophy
Levels of Care
Services Offered
Specialized Tracks
Typical Day At A Facility
Our Alumni Network
90-day Promise
Laguna Treatment Hospital
River Oaks Treatment Center
Recovery First Treatment Center
AdCare Hospital
AdCare Rhode Island
Oxford Treatment Center
Desert Hope Treatment Center
Greenhouse Treatment Center
Treatment Overview
BACK TO MAIN MENU
Treatment Overview
Drug Abuse Programs
Receiving Treatment
Interventions
About Addiction
BACK TO MAIN MENU
About Addiction
What is Addiction?
Drugs A-Z
Alcohol
Amphetamine
Cocaine
Barbiturates
Benzodiazepine
Crack-Cocaine
Crystal Meth
Date Rape Drugs
Ecstasy
Fentanyl
Gabapentin
Hallucinogens
Heroin
Marijuana
Meth
Opiates
Opioid
Percocet
Prescription Drugs
Prescription Opioid
Sedative
Tramadol
Vyvanse
Xanax
Understanding Addiction
BACK TO MAIN MENU
Understanding Addiction
Signs and Symptoms
5 Signs You Need Rehab
Facts on Substance Abuse
Paying for Treatment
BACK TO MAIN MENU
Paying for Treatment
Aetna
Ambetter
Blue Cross Blue Shield
Cigna
Humana
Kaiser Permanente
United Healthcare
American Addiction Centers logo
Ready for life-changing treatment?
Freedom from addiction begins with American Addiction Centers (AAC).
View all AAC Facilities
Check Your Treatment Coverage Online
/
Drugs
/
Cocaine
/
First Time
Can You Get Addicted to Cocaine After the First Use?
Written by:
Eric Patterson
Updated Jan 24, 2023
Table of Contents
How Addictive Is Cocaine?
Drugs like cocaine have reputations for being extremely addictive, but still many people will want to try them “just once.” It’s easy to wonder, “just how addictive is cocaine (really)?” Cocaine is a very addictive substance that can place the user at risk for a number of health issues and other dangers. Regardless, people begin using cocaine (including crack) every day. It is not uncommon for someone who tries it once to progress to regular, problematic use. In fact, in 2013, there were 1.5 million cocaine users aged 12 years and older in the United States, according to data from the Substance Abuse and Mental Health Administration (SAMHSA). It’s tough to dispute the fact that cocaine is highly addictive, but the question remains: can you really get addicted to cocaine after trying it one time? The Center for Substance Abuse Research is clear on this point. The organization states that, in the case of crack cocaine, the user can become addicted after first use. Of course, this will not be true for every person using crack and less likely for people using cocaine in its powder form.
Self-Assessment: Am I Addicted?
Are you worried about yourself or a loved one?
Myself
Loved one
Begin Assessment
Disclaimer: Only a medical or clinical professional may diagnose a substance use disorder. This assessment may serve as an indicator of a potential addiction but should not replace a diagnosis from a professional treatment provider.
Call Our 24/7 Helpline Today.
Drugabuse.com is a subsidiary of American Addiction Centers (AAC). Call us at
877-715-4432
or get a text
to understand your addiction treatment options.
Receive Text Support
Check Insurance Coverage
What Happens the First Time You Try Cocaine?
When first used, cocaine produces a number of effects that impact the physical and psychological health of the user. Cocaine is a stimulant substance that affects the brain immediately after use. In its powder state, cocaine is regularly abused via snorting through the nose. Others will mix cocaine with water and inject the liquid or rub the substance onto their gums. Cocaine (including crack cocaine) can also be smoked—either alone or in combination with other drugs like tobacco or marijuana. In some cases (albeit rare), first-time cocaine use can result in heart attacks or seizures and may even be fatal. When a person uses cocaine for the first time, they will likely feel the following effects almost immediately:
Pleasure and feelings of intense wellbeing.
Increased talkativeness.
Decreased appetite.
Decreased sleeping behavior.
Sense of feeling more mentally alert.
Heightened sexual arousal.
Often, because it is a novel experience for the brain, the first time using cocaine will be the most intense. Tolerance builds almost immediately and subsequent episodes of drug use will elicit relatively decreased levels of pleasure.
Side Effects of Cocaine Use
While cocaine use produces a high, it affects people differently. Increasingly large doses raise your risk of experiencing a range of adverse consequences. When using cocaine, you are at risk of:
Anxiety.
Paranoia.
Erratic or even violent behavior.
Rapid heart rate.
Hypertension (raised blood pressure).
Heart attacks.
Factors influencing the intensity and duration of cocaine effects include:
Dose.
Purity.
Route of administration—e.g. needle routes, nasal insufflation, etc.
Presence of other drugs in the body.
Level of cocaine tolerance.
While using cocaine once or even on occasion does not necessarily mean you’ll become addicted to it, any use of cocaine puts you in harm’s way physically and psychologically and raises your risk of becoming dependent on the drug at some point.
Why Do People Use Cocaine?
NIDA reports that drug use is often fueled by one or more of the following reasons:
Feeling the high. Cocaine, in all of its forms, is known to produce a quick high that is appealing to many, especially in party situations.
Self-medication. People who are experiencing unwanted symptoms related to physical or mental health issues like pain, depression, or anxiety might use cocaine as a way to modify their thoughts, feelings, or behaviors.
Enhancing performance. Some users believe that the stimulating quality of cocaine will boost their abilities at work or school or in athletic endeavors.
Pressure to fit in. Adolescents are impressionable and are more likely to engage in risky behaviors to conform to peers, experiment, and separate themselves from their parents.
What Does Cocaine Do to Your Brain?
Several brain systems have evolved to reinforce a number of activities that promote survival and/or result in pleasurable sensations. Examples of these activities include eating and sexual activity. Natural, healthy rewards trigger a release of the neurotransmitter dopamine, which makes you feel good. The brain responds to cocaine initially in the same way that it would to a healthy, life-propagating activity—with an accompanying release of dopamine. However, cocaine next blocks a process known as reuptake, leaving the released dopamine sitting in the synapse. The resulting excessive dopamine activity results in heightened neural stimulation and causes a “high.” As cocaine use continues over time, the brain adapts to its persistent presence and doesn’t respond as intensely with successive use. This phenomenon is known as tolerance and helps explain why the first cocaine high is usually the most intense and attempts to recreate it are generally less successful. Many drug users will take larger or more potent doses as time goes on to feel similar effects. This ramping up of cocaine use behavior over time is one main contributor to the development of addiction. The adaptation of the brain can also lead to trouble responding appropriately even to healthy rewards, resulting in a diminished ability to feel pleasure from anything but cocaine use—a problem that further propels addiction and adds to the risk of relapse in recovering users.
Why Is Cocaine Dangerous?
As cocaine begins to trigger addiction, its devastating impact is often felt across a number of dimensions. Addiction can result in:
Strained relationships, e.g. divorce.
Loss of employment.
Previously enjoyed activities and priorities taking a backseat to drug use.
Financial hardships.
Getting into trouble with the law.
Aside from the list of negative life changes that the majority of people in active addiction experience, cocaine use may result in a laundry list of negative health consequences:
Changes in mood—including irritability and agitation.
Mental health changes—depressive episodes, anxiety, panic, etc.
Psychotic symptoms—including delusional thoughts and hallucinations.
Headaches.
Anosmia, or loss of sense of smell.
Sexual dysfunction.
Significant weight loss.
Seizures.
Heightened cardiovascular risks—hypertension, heart attack, stroke, etc.
Increased prevalence of communicable disease as a potential consequence of risky sexual behaviors and/or needle sharing.
Can You Overdose on Cocaine?
Another concern is the risk of overdose on cocaine, which is usually expressed as a severe cardiac event. Mixing cocaine (a stimulant) with a depressant like heroin (a mixture referred to as a “speedball”) or alcohol can significantly compound the risks of overdose and death.
How Do You Get Addicted to Cocaine?
Aside from the rewarding feelings that cocaine triggers in the brain, addiction is impacted by the following factors:
Genetics.
Childhood experiences.
Past trauma.
Existence of appropriate social relationships.
Previous drug use. (!!!)
Availability of and access to drugs.
Socioeconomic status.'
'While snorting cocaine causes a sought-after high, it has numerous downsides. Dangerous effects of snorting cocaine can include unpredictable and violent behavior, paranoia, tremors, and increased heart rate, blood pressure, and body temperature.1 Individuals who snort cocaine are also at risk of both developing an addiction and overdosing.'
Apád nem drogos, leszokott róla, vagy rá se volt szokva, ellenbírt állni lehet pont anyád mentette meg!
Téged ki fog ha mindenkinek hazudsz és hazudnál a jövendőbeli párodnak is? A barátok, akikkel kokóztál bedrogozva? Ha te olyan baromira értelmes lennél egyáltalán 3-4 ébrenlét és sok bogyó/spuri után nem szívtál volna csíkot még egyszer se! De mivel felelőtlen vagy és drogos ezért nekifogtál még egyszer kólázni, sőt tervben van miközben azt írtad hogy kemény drogokhoz nem folyamodnál egyáltalán!
További jó drogozást, remélhetőleg észhez térsz és nem teszi tönkre a te életed és a szüleid/párod életét se a drogozás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!