Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A férfi sosem kaphat feltétel nélküli szeretetet? A szeretetért meg kell dolgoznia?
Ezzel szemben a nőnek indulásból kijár a szeretet? Nem kell annyi mindent letennie az asztalra mint egy férfinak, hogy kiérdemelje azt?
Erről szól a nemek közti egyenlőség amit annyira akartunk?
81
Na ilyen emberrel nincs miről beszélni. Gondolom a csalás lopás is megengedett az “értékrendedben” ha azt kiskapukon keresztül teszik, mert a törvény nem tiltja. Aki mindig más emberek által kitalált és leírt szabályokra hivatkozik annak nincs saját morális rendszere és ítélőképessége. Magyarán nem lehet jó ember. Vannak dolgok amik univerálisan helyesek és vannak amik nem. Az ember jelleméről állít ki bizonyítványt az, hogy mennyire tud ezekre ráérezni.
Nem, ezek egyikét se tartom elfogadhatónak, de nyilvánvalóan te ezt is jobban tudod.
Az én értékrendemet én szabom meg, hatással pedig a szüleim, néhány tanárom és néhány barátom voltak rá. Én csak a sajátomra hivatkozom, ellenben veled, aki a vallást, a jogokat (pff) hozza fel.
Bubikám, nem lehet minden embert szeretni, akkor minek próbálkozzak a lehetetlennel?
Én se versenyként kezelem. Kerestem valakit, akivel kompatibilis vagyok. Ehhez nem kellett a városom 100ezres lakosságának minden 20-30 év közötti férfi tagjával randiznom. Pont azért, mert tudtam mit keresek.
Az, hogy valaki jó ember és "mindenkiben meg lehet találni a jót" egy dolog. Ezért vannak az embernek barátai és működnek a munkahely kapcsolatok a kellő szinten. De ha én tudom mit keresek, akkor mi értelme olyannal szórakozni, akiben az nincs meg? Voltam olyan fiúval mert ugye "adjunk esélyt" akiben nem volt meg az a kisugárzás, az a plusz amit keresek. Semmilyen módon nem vonzott szexuálisan, sőt. Mi értelme volt? Ettől függetlenül egy jó embernek tartom, akinek sok jó tulajdonsága van.
Ha csak azért szeretek valakit mert ember (mondjuk, mint írtam ez így önmagában kicsit sovány, azért szeretem, ha szeretem, mert tett azért, hogy megszeressem, mert olyan a jelleme, mert jókat tudunk beszélgetni, mert találok benne olyat, ami megfog) szóval, ha csak azért szeretem mert szerethető, az kevés egy kapcsolathoz. Azt hívják barátságnak, mert 0 a szexuális töltete a kapcsolatnak, az érdeklődés pusztán emberi.
A párkapcsolat ennél sokkal több, teljesen más.
Ha valaki azt mondja, hogy x, y-nak nincs joga a szeretetre, de közben ő élvezi annak minden előnyét és kellemét, az milyen ember?
Önző, rosszundulatú, irigy? Minek lehet nevezni?
Mint anno a királyok. Ők jól elvoltak köszönték szépen az ölükbe pottyant vagyonnal és hatalommal, de szerintük más földi halandónak nem járt ki ugyanaz az élet. Ugyanaz a mentalitás amit itt láthatunk, alacsonyan fejlett morális rendszer eredménye!
Nincs jogod rá, senkinek sincs, ellenben senki nem akadályoz meg abban, hogy keresd és kiérdemeld.
Minek szeresselek téged? Nem szeretem az ezredik Kínában rizstermelő nőt, és a sokadik halászt az Antarktiszon, vagy a ki tudja hányadik tanárt Ausztráliában. Nem szeretem őket, mert nem ismerem őket, ők se engem, ilyen logika alapján téged minek kéne szeretnem? Te se szeretsz engem.
Semmi értelme annak, amit írsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!