Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Járnátok olyan férfival/nővel,aki nem hajlandó maszkot hordani?
"nem az alapvetően haldokló személy hal bele"
De az a 40 éves, akinek magas a vérnyomása, az nem "alapvetően haldoklik", te idióta.
És ha már az immunrendszert felhoztad - ez ma már nem sokat jelent, hisz a pénz az úr. Ma már nem érdekel senkit, hogy egészséges vagy. Neked jó az immunrendszered - emiatt sikeresnek gondolod magad? Csak emiatt te valamit hozzáadsz a világhoz? Ha valaki 3 hónap alatt éhen hal, az miért érdekeljen engem, ha téged az nem érdekel, akinek gyenge az immunrendszere?
Lehet mondani, hogy az érdemli az életet, akinek erős az immunrendszere - ami egy örökölt dolog -, vagy lehet azt mondani, hogy az érdemli meg, aki tett valamit saját erőből az asztalra, és otthon tud ülni a pénzén, nem érdekli, hogy hol, mi zár be.
Mert ki a faaszom vagy te, hogy eldöntsd, melyik ér többet? Csak mert te csóró vagy, akkor neked kedvezzen a világ?
(Hozzáteszem, senki ne haljon meg, és én sem akarom, hogy éhezzen bárki, csak kifordítottam az istent játszó nagyember logikáját.)
"Ha csak csökkenti, akkor hordja az aki fél, aki retteg, de a többieknek ne legyen már kötelező."
De, mert... istenem, ennyire nem megy az élet neked, szóval ha te hordod, másokat védesz. Ha én hordom, téged védelek. Most lehetne megmutatni az emberséget, az összetartást, de megmutatták sokan a foguk fehérjét, hogy a büdös pofájukat nem tudják 10 percre eltakarni.
"A maszkviselés meg a gazdasági beomlás az két külön dolog. Nehogy már a maszkviselés legyen annak az oka, hogy vki elvesztette a munkáját, ne szórakozzunk már."
Pedig közvetve az is oka. Így, hogy a boltokban maszkot kell hordani, az emberek igyekeznek minél kevesebb időt a boltban tölteni, és csak azt megvenni, amiért mentek, hogy minél hamarabb kapjanak újra levegőt. Ha nem lenne rajtuk maszk, ráérnének bámészkodni, és többet vásárolnának. Így viszont csökken a boltok bevétele, ahogy az árucikkek gyártóié is, és sokan közülük elbocsátásokra kényszerülnek és/vagy csődbe mennek.
"Lenne ennek egyszerűbb megoldása is - aki retteg, maradjon otthon, vonuljon karanténba, vagy valami légmentesen elzárt saját oxigénkészletű helyre és akkor ott lehet rettegni nagyokat, még partner is lesz hozzá."
Nem, szerintem téged, meg a többi idiótát el kéne vinni Amerikába a többi Karen közé, akiknek "ne mongyák má' meg, hogy micsinájjanak", a normálisabb jenkik meg jöhetnek a helyetekre. Aztán ott nyalogassátok egymást, meg építsétek a gazdaságotokat.
Mivel telepakolod az összes reakciódat öncélú személyeskedésekkel ennek így nem sok értelme van. Úgyis csak újabb primitív sértegetések következnek, bármit is mondok.
Ha csak 10 percre kellene azt mondom, ki nem szarja le, de nem 10 percre kell, hanem 6-8 órára. Ez azért nem ugyanaz. Különösen nem ilyen rohadt meleg időben.
Majd eljön az idő, mikor fellázad ellene - már most egyre többen "felejtik el" felvenni, a boltban is csak azért veszik fel, mert rájuk cincog a biztonsági őr, amúgy amint nem látja őket veszik is le nyakra rögtön. Buszon szinte senki, vonaton sem, egyedül az idősek. És ez így helyes amúgy. Mindenkinek szabadon kellene megválasztania, hogy szeretné-e vagy sem, ha már szabad világban élünk (hivatalosan). Aki retteg, az rettegjen, szabad rettegni. Aki pedig nem szeretne, annak se legyen muszáj.
De lesz itt még olyan elmélyülő válság amit el lehetett volna kerülni, hogy abból több kár lesz, mint egy influenza-erejű vírusból.
Én sem foglalkozom vele, pedig ember vagyok, anya vagyok, társa vagyok valakinek. De az már végképp nem az én gondom, ha elkapja valaki, abban a remek 40 fokban ami volt szombaton, már csak a maszk hiányzott volna. Ráadásul dugig volt a Lidl, azt hittem sose végzünk.
Akin volt maszk, úgy nézett rám mint a véres rongyra, természetesen az idősebb korosztályból. Az enyém (30-40) már nem foglalkozik vele, a vendéglátásban dolgozóknak odavágtak, na ők tényleg a házuk közepére nem kívánják a maszkot.
Itthon tanultam a 4.-es lányommal, nem tudtam dolgozni, egyszerűen b+ nem tudtam a sok hisztériát keltő, iskolát bezárató barom miatt.
Riogatni próbáltak, pánikot kelteni.
Sajnos van az embereknek egy bizonyos százaléka, akinél célba is értek. És most ugyanezt megint el akarják játszani október-november táján. Az oltári jó lesz, majd megint munka nélkül.
Itt egyesek ebbe a vírus mizériába fognak bele betegedni.. 😒
N28
75.
Tudod mi a gond ezzel? Hogy ami itt van az LÁTSZAT intézkedés. Lehetne ezt normálisan is, mint Kínában. TELJES karantén pár napra mindenkinek - és utána sokkal jobb lesz a helyzet. Ezt KELLETT volna még március végén. És inkább legyen 2 hét teljes karantén, mint ez a "szopjunk évekig" dolog. Ez utóbbi nem megoldás. Problémát gyökerénél.
Na, a temetkezési vállalatok jól jártak, azért valamelyest felgyorsította a halálozást a vírus, na meg hogy kihajigálták a betegeket a kórházakból.
Még is kérdezem már egy szolnoki ismerősömet, hogy ment/megy a biznisz, temetkezési vállalata van Szolnokon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!