Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Járnátok olyan férfival/nővel,aki nem hajlandó maszkot hordani?
87.
Hol rasszistáztalak le téged így külön személyesen? Azt meg ne vedd magadra amit általánosságában értettem nagyjából a nyugati világ viselkedésére, mikor a kínaiak voltak szarban. Kínával szemben (a nyugati világ részéről) mindig van egyfajta gúnyos káröröm mikor valami baj éri őket. Aztán mégis lassan ők jönnek ki a legjobban a dologból.
Jó, én is hallgattam a nagy összetartás fontosságáról meg a többi baromságról szóló mesét, de az ember úgy max 12 évesen rájön, hogy ez mennyire csak üres szólamok sokasága. Illetve jó még képmutatásnak is, mert "milyen jól hangzik", holott soha semmilyen formában nem jelent meg teljes egészében, mindig voltak és lesznek rétegek akiket kizárnak ebből, és ez ott és akkor senkit nem is zavar (kivéve aki emiatt beszopja).
Elég régóta figyelem az emberi viselkedések mechanizmusát (leginkább azért, mert nem értem őket, és számomra ilyenek spontán nincsenek is) és innen a lesújtó véleményem róluk. Nem sok jót várok az emberiségtől, többségük általában hazudik (amire mindig van indok vagy mentség), az állítólagos jóbarátok meg rokonok kibeszélik egymást mikor az illető nincs ott, állandó hatalmi játszmák, jópofizások - undorodom ezektől. És a többség nyájszellemű, kis túlzással el is várják, hogy valaki uralkodjon felettük, valakit követni lehessen - lehetőleg vakon, felelősség nélkül és teljes hittel. ("És új urat keres holnap magának")
És mennyivel másabb sok ember ha négyszemközt beszélgetünk, szemben azzal mikor többen és a csordaszellem hatása alá kerülnek, és még a saját véleményüket sem merik felvállalni. Pedig kellene. Itt egy jó példa erre a maszk. Négyszemközt rengetegen bevallják, hogy utálják, legszívesebben már tépnék le, de mikor mindenki ott van akkor már kussolnak, mert a "nép ítélete erre kötelez".
88.
Nem, de nem kellene a vírus nevében kinyírni azokat akik más okból betegek, csak mert az nem számít bele a "nagyon fontos" statisztikába így az "nem érvényes" halál. Vagyis érvényes, csak "nem számít", mert ezzel nem foglalkozik a média.
92.
Azért mert ha nem költ a boltban senki az még több munkanélkülit fog szülni, ami utána még többet és így tovább. És Magyarországon ez még úgy elmegy, az USA-ban és Angliában már nagyobb a probléma.
Szerintem megint téveszmézel. Egyrészt az én környezetemben senki nem nézi le Kínát (wtf?), másrészt sok embert ismerek, aki utálja a maszkot, DE HORDJA. Én tegnap az orvosnál ültem benne, és folyamat beakadt a szemüvegembe, de rajtam volt.
Nem tudom, milyen emberek közt vagy, akik sutyorognak a maszkutálatukról, meg eljátsszák, hogy szeretik, én sem szeretem, de kell.
Nem kell szeretni. Lehet nyíltan utálni, senkit nem érdekel. Az óriási különbség ott van, hogy nem szereted a maszkot, ezért mindenki le van szarva, vagy nem szereted a maszkot, de felelős emberként hordod.
Tehát akkor a fogyasztói társadalom jó, a végére eljutunk ide.
"Nem, de nem kellene a vírus nevében kinyírni azokat akik más okból betegek"
De miért más a kettő? 70 éves bácsi magas vérnyomással meghal a vírus miatt vs 70 éves bácsi meghal, mert hazaküldik a kórházból. A logikád szerint a halál természetes, és aki kórházi ápolás nélkül nem tud életben maradni, az haljon meg.
95.
Alapvetően nem lenne ezzel bajom, ha lehetne látni, hogy mikor NEM kell végre hordani. De most éppen úgy néz ki, hogy ÖRÖKKÉ kelleni fog, és ebben "nincs vita" a dolog "punktum" lett, és mindenki szokjon csak hozzá, hogy örökké így lesz. Már most második hullámon megy a rinyálás. Aztán már akkor kitalálják, hogy lesz harmadik, negyedik, századik és mától maszkban kell élni - mindörökké. Ez így egyelőre nagyon nem kellemes gondolat. Szeretnék újra szabad lenni, mint régen. Régen? Mint év elején. Nosztalgiával gondolok vissza rá, mert a közérzetet nagyon rontja a dolog. És mielőtt megint beszólnál, ez egy elterjedtebb nézet, nem csak én mondom ezt.
98: de ezt senki nem mondta, hogy örökké kell. Nyilván egyrészt annak a függvénye, hogy hogy alakulnak a fertőzöttségi, halálozási számok, másrészt meg hogy mikorra lesz meg az ellenszer.
Meg azért én még mindig úgy tartom, hogy a nagybetűs EMBER szó nemes értelmében azért ki tud még bírni plusz pár hónapot, hogy ne fertőzzön meg mást cserében. Sokan kb. kisgyerek meg bébiszintre mennek le, hogy "jaj, a közérzetecskémnek fáj", "fujjcsi, izzadok", "ez kényelmetlen" (sokszor pont ugyanazok, akik fújnak a gyerekekre, amiért a boltban, repülőn nyígnak, "hisztiznek"). Persze, mindenkinek rossz, de azért akiben van némi jóérzés, az belátja, hogy ezzel tud másoknak segíteni.
97.
Jó, de a tied pedig pont a fordítottja, ami ugyanolyan rossznak kellene, hogy számítson.
Az én véleményem még mindig az, hogy ez egy erősen felfújt, média által nagyon túltolt dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!