Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Járnátok olyan férfival/nővel,aki nem hajlandó maszkot hordani?
99.
Az a "plusz pár hónap" csak így elsőre még fél év minimum, mert "jajj, jön a második hullám", aztán ha lesz harmadik is, akkor az még fél év, ami innentől már egy egész. És azért rossz ez igazán, mert kötelezően emlékeztet arra amit jobb lenne elfelejteni és újra szabadon élni.
De ez is fura, egy maszk a szabadság végét jelenti? Igen, szar abban menni, belehelni, beizzadni alatta, de kell. Nem érzem ettől úgy, hogy ne lennék szabad. Szerintem az intenzíven feküdni, maradandó betegségekkel tovább élni a vírus miatt sokkal jobban korlátozza a szabadságot.
És nem, nem a fordítottja a véleményem, leírtam az előbb, hogy azt akarom, senki ne haljon meg. Mivel nem vagyok a kormány tagja, nincs hatalmam, nem tudom megoldani azt, hogy melyik kórházba kit szállítsanak, de veled ellentétben nem is érzem úgy, hogy fel lennék hatalmazva arra, hogy akár elméleti szinten is azt mondjam, hogy "ez az ember haljon meg, mert kényelmetlen a maszk".
Fel kell nőni, és el kell fogadni, hogy lehet, hogy ez lesz az élet. Én sem akarom, hogy ez legyen, de nem lehet mit csinálni. Szerinted akik a világháborúk alatt éltek, nem akarták, hogy menjen vissza minden a régi kerékvágásba? És szerinted ha egy maszkkal meg lehetett volna minden konfliktust oldani, nem vállalták volna be az emberek? Azért, mert akarsz nagyon valamit, nem lesz az.
El kell fogadni, hogy ez van. Nem kell túltolni és pánikolni, de nem kell összeesküvéseket sem gyártani, csak hordani kell egy textildarabot a szád előtt. Minél tovább ellenkeznek a "nem-hordók", annál több hullám jön. Igazad van, ha két hétre le lehetne MINDENT zárni, már megállt volna.
102.
De pont ez a lényeg, hogy mondani mondhatom, vagy te is, vagy bárki - nincs jelentősége. Akarni én se akarom - viszont mivel megfog történni, ezért nem lehetne legalább gyorsabban megtörténnie? - csak lássuk már a végét, mert ez így azért egy picit nagyon szar, hogy akár évtizedekig mehet ez így tovább és tovább, romló életkörülményekkel és a többi dologgal - már kapásból ha a "második hullám" telibekapja a karácsonyi időszakot, akkor a kisboltoknak vége, mert ebből az időszakból éltek. Aztán, ha lesz harmadik meg negyedik meg sokadik, akkor itt a vírus lesz a legkisebb baj, ha a szegénység és a bűnözés erőre kap. A kettő ráadásul kéz a kézben jár a legtöbb helyen.
Mondjuk onnantól leszarom, ha még fél évig marad ez a szar, és akkor se látni a végét, és keresek egy olyan helyet, ahol nem kell hordani, mert nagyon kiakasztó, hogy jelenleg úgy néz ki, hogy örökké fog tartani ez a dolog, mi van akkor, ha TÉNYLEG örökké fog tartani? Mondjuk, ha csak a boltokban, akkor innentől házhoz-szállításra állok át, a többi helyen meg úgyse tartja be senki. De tényleg szinte senki.
Nem, ez így nem mehet örökké!
Már azt is rettenetes hallani, hogy ismét digitális oktatást emlegetnek.
Essünk túl rajta minél többen, minél gyorsabban, már ha egyáltalán tényleg létezik a vírus.
105.
A digitális oktatás itthon egy hatalmas bukta. Van olyan gyerek aki azóta valahogy mindig tök jó dogákat ír... szülői segítséggel, természetesen. A szülő meg mehet át éjszakai műszakba vagy otthonira (minimálisan kevesebb pénzért), mert napközben otthon van a gyerek. De vannak olyanok akik semmit nem tanultak mióta ez elkezdődött, van ahol nem is lehet otthonival kiváltani a helyszíni gyakorlatot. Ez így nem fog örökké működni, vagy lesz egy csomó ember aki tud ELMÉLETBEN úszni, mert otthon gyakorolta a lábtempót és a karcsapásokat.
Nem biztos, hogy elmondják azt, amit tudnunk kell. Elég érdekes, hogy pont Magyarország áll a legjobban járványügyben. Most is, mikor mindent zárnak le újra.
Nekem semmi kétségem afelől, hogy simán kitart karácsonyig, pont azért, mert most nyár van, hát muszáj menni mindenfele. Aztán majd év végén lesz mindenki Captain Hindsight, hogy ja, lehet a Tescoba fel kellett volna tenni a maszkot, hogy lehessen karácsonyozni meg magunk mögött hagyni ezt az egészet.
Az oktatáshoz nem tudok hozzászólni, pont azért nincs gyerekem, mert nem akarok vele időt tölteni.
Volt egy remek munkahelyem, azt csinálom amit szeretek, bocsánat, csak csinálnám. Márciusban itthon kellett maradnom a 4.-es lányommal. Jött a nyári szünet, verhetem itthon a nemlétező farkamat. Jön a szeptember, mennék dolgozni. De ha jön a digitális oktatás, nem tudok menni, de azt sem tudom, hogy egy felsős tananyagot hogy kezdek el tanítani, nem vagyok pedagógus.
Nekünk a digitális oktatás abból állt, hogy elküldtek tankönyv oldalszámokat, illetve fájlokat, aztán lehetett csinálni, fotózni, majd elküldeni.
A szabadságomban nem korlátoz a maszk. Nem érzem azt, hogy ne mehetnék bárhová. Magasról teszek a gerjesztett hisztire, értetlenűl néztem a káros látszat intézkedéseket(8-15ig nem fertőz stb...)
A világ tesz az én gondomra, van is rengeteg, mégis megteszek annyit, hogy maszk, kéz tisztítás, lehetőség szerint távolság tartása... Talán így hamarabb vége... Talán így többen lehetnek mamákkal, testvérekkel, talán kevésbé roppant össze a gazdaság. 10millióból 10millió ember ha így járna el, fegyelmezetten(bár ahol napokig azt ettük amit hagytak a boltban... ami a másik véglet volt), régen nyugtunk lenne.
És senki se élje meg testközelből mit tud ez a vírus.
aki szerint a vírus kamu, kérhetnék egy orvosi diplomát? ja hogy énekből is meghúzták?! aha, mindent értek.
de menjetek el egy kórházba, biztos szívesen körbevezetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!