Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kutya vagy én? Ti mit tennétek?
Adott egy helyzet: barátnő, akinek kutyája van, lakásban tartott. Én egyébként nem vagyok annak a támogatója, hogy főleg kutya, macska, egyéb állatok lakásban tartása, mert hullajtja a szőrét, azzal a lábbal mászik fel mindenhová, amellyel az utcán is jár, kaki-pisi stb. Én úgy nőttem fel, hogy a lakás, a ház, a szoba az emberé, az állat az udvaron (kivéve kb. aranyhal, de szerintem mindenki érti, mire gondolok). Továbbá, idegesít, ha mondjuk fekszünk az ágyban, ülünk a kanapén és a kutya felugrik, rajtunk mászkál, egyszerűen zavar, ha a lakásban van. Addig, amíg ez másoknál (a lánynál) történik, kevésbé érdekel, az ő dolguk.
De, ha ejutunk oda, hogy összeköltözés, ő költözne hozzám, én azt mondom, hogy akkor azzal a feltétellel jöhet, hogy a kutyáját nem hozhatja (lenne kire hagyni). Szerintetek én kérek túl nagyot vagy teljesen normális, ha ezt mondom, ha a lány költözne hozzám?
Továbbá, mennyiben módosulna a megítélés, ha azt mondom, ketten költözünk együtt egy harmadik lakásba (közös albérlet), de én csak akkor vagyok hajlandó, ha nincs állat?
Mit tennétek, ha a lány azt mondaná, akkor inkább nincs költözés, tehát, nem titeket választana?
Kutyanácik kíméljenek, hogy ilyen meg olyan ember vagyok, biztos szívből utálom a kutyákat.
Nem utálom, de a lakásban nem tűrök meg egyet se.
Te kb annyit tudsz a kutyakrol kerdezo,hogy 4 labuk van meg egy fejuk.
A labrador ku.rvara nem valo csak kintre, inkabb vegyel halakat vagy olvass konyveket,mert buta is vagy raadasul.
Amúgy meg a 'szakamai' részéhez: az hogy egy állat ki akar menni, még nem jelenti azt hogy az jó is neki. Egy kint élő macska átlagéletkora 5 év. Verekedések, kocsibaleset, kutyatámadás, nemi betegések elkapása, mérgezés.... Nem éppen fényes kilátások. Úgyhogy nem, egyáltalán nincs bűntudatom, hogy a macskám már 9 éves, egészséges és a napja nagy részét a házban tölti. :)
Ami pedig az állatok fogdosását illeti, bizonyított tény, hogy erősíti az immunrendszert ha az ember nem tisztálkodik betegesen. Ha láthatóan, érezhetően piszkos a kezem vagy bizonyos tevékenységek után/előtt én is megmosom, de csak azért mert mondjuk megsimítottam a macska/kutya fejét, nem... Nem is voltam beteg vagy 10 éve, még náthás sem. Most akkor képzeld el hogy élhet az akinek egy egész tanyája van! Jó persze általában nem viszi be, de ott lehetetlen olyan mértékű rendet tartani akkor is!
Most olvastam tovabb, te tenyleg nem ertesz es tudsz a kutyakrol...xd jezusom, rettento buta vagy.
Egy kutya nem annyibol all,hogy kib.aszod a kertbe es kesz, setaltatni kell minden nap, hiaba van kert, mert ingerek kell,hogy erjek..
Szerinted melyik a jobb,ha ki van kotve a kertbe egy kutya vagy ,ha lakasban lakik es minden nap tobb orat setalnak vele? Mielott leirsz valamit, gondolkozz..bar gondolom nehez lehet.
Te se a lakasban eled le az eleted, bar barataid tuti nincsenek.. :D
Soha nem volt kikötve, és nem is lesz a mi kutyànk.
Nem tudom a baràtok kihez szóltak, én írtam, hogy mi elég nagy tàrsasàgi életet élünk, tényleg több hétre jönnek nyàron baràtok, de ilyenkor télen is összejàrunk ismerősökkel, egy baràti hàzaspàrral rendszeresen.
Nem idegbeteg a kutya, nem kedélybeteg.
Kérdező, csak pár apróság:
1. Gondoskodnia annak kell az állatról, aki vállalta (gyerek mellé "gyereknek" beszerzett állat esetén ez sok esetben a szülő, de ott úgy is kell vállalni, aztán egy idő után a gyerek ezt a feladatot átvállalja, mint ahogy a mi családunkban történt, öcsém kb együtt nőtt fel az egyik hullámos papagájunkkal). Tehát ha a barátnődé a kutya, akkor nyugodj meg, nem a te gondod, hanem az ő feladata marad abban az esetben is, ha összeköltöztök.
2. Foglalkozni udvaron tartott kutyával is kell, különben talál magának elfoglaltságot, ami lehet, hogy nem fog tetszeni, nem elég csak kicsapni meg enni, inni adni neki, aztán lesz valahogy, lehet, hogy nem a séta lesz a domináns, hanem valami feladat, pásztorkutyáknál ez mondjuk lehet a terelés, ha van mondjuk egy nyáj, a lényeg, hogy a kutya legyen kellően foglalkoztatva, te is unatkoznál, ha nem csinálhatnál semmit, csak ehetnél, ihatnál, alhatnál, meg fel-le mászkálhatnál a rendelkezésre álló területen (ez kb olyan, mint a börtön).
3. Vannak esetek, amikor a kinti kutyát is be kell engedni zárt, fűtött helyre, épületbe, és az ne egy kennel legyen. Például szilveszterkor, amikor idiótáék az udvarokba is dobálnak be petárdát (hiába tiltott), vagy egyszerűen csak egy eltévedt tűzijáték is berepülhet; vagy például ha beteg a kutya.
4. Szobatiszta kutya nem végzi a dolgát az otthonában, csak betegség vagy gyomorrontás (akár eledel miatt) miatt fordulhat elő baleset. Kertes házban kikéredzkedik, lakásban meg visszatartja séták között. Illetve kölyökkorban szobatisztaságra neveléskor meg idős korban, amikor már ezek az izmok gyengülnek, akkor kell jobban odafigyelni, de ez egyébként embernél ugyanígy működik (képzeld el, ha egyszer gyereked lesz - ha akarsz egyáltalán -, de ha nem, akkor mondjuk a szüleid végigcsinálták veled, és lehet, hogy majd neked is végig kell csinálnod a szüleidnél, jó hír, hogy kutyáknál ez az időszak - az élettartamukból adódóan - rövidebb, mint embernél).
5. Ha nevelik a kutyát, az tud viselkedni, nem ugrál a bútorokra, nem teszi tönkre a lakberendezést... stb. Ott van gond, ha nem nevelik, mindegy, hogy kicsi vagy nagy. A lényeg, hogy a gazdi következetes legyen. Amúgy ha valaki egy állatot meg tud nevelni, akkor jó eséllyel később saját gyerekénél is jön ez a rutin.
6. Állatokkal való érintkezés után lehet tisztálkodni, és javasolt megfelelő gonddal takarítani a lakást.
7. Hogy mennyire hullik egy kutya szőre az összetett dolog, függ fajtától, szőrhossztól, de még az étkezésétől is. Csak mondok egy példát. Border collie keverék kutyám van, középhosszú a bundája, nem rövid, de nem is nagyon hosszú. Amikor hozzám került, úgy hullott a szőre, hogy kb egy másik kutyát is össze lehetett volna belőle rakni. Szőrkopása is volt. Kapott atka elleni cseppet (valószínűleg az okozta a kopaszodást), nem tudom, mivel etették, én kiválasztottam egyet, amiről jókat olvastam, és árban is megfizethető (bár vegyesek a vélemények), azért még tesztelgetem, mi a legjobb, neki is, nekem is. Ha nagyobb sár van odakint, lemosom, illetve pár hetente egyszer amúgy is. Egy hónapon belül megszűnt a szőrkopása, visszanőtt a kopasz területeken a szőr, dúsabb és selymesebb lett a bundája, és alig hullik a szőre, konkrétan ha átfésülöm, 1-2 szőrszálnál többet nem szoktam kiszedni a fésűjéből, az én hajam jobban hullik... :-D
Szóval a lényeg, hogy a kutyatartás nem olyan szörnyű dolog, de ha te nagyon ódzkodsz tőle, akkor ezt sajnos te is elcseszted, hogy nem az elején tisztáztad, mert ez olyan dolog, amit az elején kell megbeszélni, és ha nem passzolnak az elképzelések, még az elején kell elköszönni egymástól vagy csak haveri szinten maradni. Sajnos most már nem lesz fájdalommentes döntés, ha mindketten ragaszkodtok a saját álláspontotokhoz.
Hiaba irtok neki le egy regenyt, o az a tipikusan buta ember, aki nem akarja megerteni a dolgokat, csak az a helyes es a jo, amit o gondol.
Hagyd el a csajt, majd osszeteszi kesobb a kezeiz,hogy milyen jol tetted.
Na meg a telefon és a tv távirányítója. A telefonon egy csomó undormány baci van, mégis sokan nyomkodják kaja előtt/közben, az valahogy nem gusztustalan... :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!