Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Kutya vagy én? Ti mit tennétek?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Kutya vagy én? Ti mit tennétek?

Figyelt kérdés

Adott egy helyzet: barátnő, akinek kutyája van, lakásban tartott. Én egyébként nem vagyok annak a támogatója, hogy főleg kutya, macska, egyéb állatok lakásban tartása, mert hullajtja a szőrét, azzal a lábbal mászik fel mindenhová, amellyel az utcán is jár, kaki-pisi stb. Én úgy nőttem fel, hogy a lakás, a ház, a szoba az emberé, az állat az udvaron (kivéve kb. aranyhal, de szerintem mindenki érti, mire gondolok). Továbbá, idegesít, ha mondjuk fekszünk az ágyban, ülünk a kanapén és a kutya felugrik, rajtunk mászkál, egyszerűen zavar, ha a lakásban van. Addig, amíg ez másoknál (a lánynál) történik, kevésbé érdekel, az ő dolguk.

De, ha ejutunk oda, hogy összeköltözés, ő költözne hozzám, én azt mondom, hogy akkor azzal a feltétellel jöhet, hogy a kutyáját nem hozhatja (lenne kire hagyni). Szerintetek én kérek túl nagyot vagy teljesen normális, ha ezt mondom, ha a lány költözne hozzám?

Továbbá, mennyiben módosulna a megítélés, ha azt mondom, ketten költözünk együtt egy harmadik lakásba (közös albérlet), de én csak akkor vagyok hajlandó, ha nincs állat?

Mit tennétek, ha a lány azt mondaná, akkor inkább nincs költözés, tehát, nem titeket választana?

Kutyanácik kíméljenek, hogy ilyen meg olyan ember vagyok, biztos szívből utálom a kutyákat.

Nem utálom, de a lakásban nem tűrök meg egyet se.

2019. jan. 23. 00:25
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/79 anonim ***** válasza:
68%
Valószînű nem fogja hagyni a kutyàt. Ami, ha màr összeköltözés, nem normis, hogy a kutya fontosabb nàlad. Én megértem az àllàspontod én sem tűröm bent. Allergiàs is vagyok és àllatira nem fogom magam 3* annyi szteroid tartalmú gyógyszerrel tömni, mint egyébként, hogy a bolhàs bent éljen. Szeretem a kutyàkat, de a kutya az kutya, nem ember. Azt is megértem, ha sok éve a tàrsa és nyilvàn nem adja oda màsnak, mert a kutya sem egy plüssàllat, ezt neked is érteni kell. Ez vàlóok lehet.
2019. jan. 23. 01:42
 12/79 anonim ***** válasza:
74%
Szerintem elöször gondolj bele abba,hogy milyen sokat mutat egy ember jelleméböl az,hogy hogyan bánik azokkal a dolgokkal,amikért egyszer felelösséget vállalt. A te esetednél maradva egy olyan ember,aki simán lepasszolja az állatát,csak mert az éppen nem illik bele az aktuális helyzetbe,egy trágya ember. Picit átformálva és felnagyítva(!) a helyzetet ez olyan,mintha egy anya azt mondaná,hogy lepasszolja a gyereket a nagyinak,mert az aktuális kanja nem akar vele lakni. Ugye te se szívesen lennél együtt egy ilyen gondolkodású növel? Szerintem simán lehet kompromisszumot kötni,ha vinni akarja a kutyát,pl. megegyeztek,hogy a bútorokra nem mászhat fel,ez csak nevelés kérdése. Vagy pl. abban is megegyezhettek,hogy ez a kutya még maradhat,de a következö már csak családi házban lesz. Emiatt fölösleges drámázni szerintem,senki se tökèletes,mindenkinek van 'csomagja',egy rossz gyerekkor,egy krónikus betegség,vagy ebben az esetben egy kutya.
2019. jan. 23. 01:50
 13/79 anonim ***** válasza:
38%

Ha nem viseled el nem viseled el. Én is így vagyok, a kompromisszum az volt egy barátnőmnél, hogy a hálószobába nem jöhet be a kutya.

Lepontozták itt egy korábbi választ, de tényleg megdöbbentően sok kutyás olyan beteg agyilag, hogy inkább a gyerekének allergiagyógyszert ad, csak maradjon a kutya. Apaként ezt nem viselnéd el. Rokonom hasonló okok miatt szakított, pedig szereti az állatokat.

Legjobb ha ilyesmit tisztázol minél gyorsabban, és eldöntitek kinek mi fér bele.

2019. jan. 23. 02:00
 14/79 anonim ***** válasza:
92%

Nekem mondjuk macskám van, de nem válnék meg tőle egy férfi kedvéért.

És itt nem arról van szó, hogy a macska fontosabb, mint a párom. Arról van szó, hogy a macska és a kutya ki van szolgáltatva az embernek, nem olyan könnyű neki új gazdát találni, és ha találsz is, mindig ott lesz a kérdés, hogy mi lesz vele, ha az új gazda is lemond róla allergia/külföldi munka/ új párkapcsolat stb. miatt. Amikor a macskatartás mellett döntöttem, vállaltam, hogy 15-20 évig gondját viselem, és én tartom magam ehhez. Írom úgy, hogy nálam is kijött azóta macska allergia, és jelenleg gyógyszert szedek rá (nem szteroidot). Egy férfival ha elválnak útjaink legfeljebb szomorkodik kicsit, majd talpraáll. A macska ha menhelyre kerül elaltatják, vagy egy rossz gazdánál elhanyagolhatják.

Eleve ha valakivel úgy ismerkedem meg, hogy tudja, hogy macskám van, már az első pár hétben eldöntheti, hogy neki ez megfelel-e, vagy sem. Mielőtt odáig mélyülne a viszony, hogy egyáltalán a "páromnak" nevezhetem. "Őnála nem zavar, de a közös lakásban ne legyen" - ne haragudj, de ez kicsit furcsa hozzáállás. Normális ember nem úgy keres párt, hogy "majd mellettem megváltozik, máshogy csinálja", hanem azt mérlegeli, hogy el tudja-e fogadni úgy ahogy van, vagy nem.

Ez nem jelenti, hogy én macskaügyben teljesen kompromisszumra képtelen vagyok. Simán belemennék olyanba, hogy a közös lakásban egyes szobákból tiltsuk ki. És abba is, hogy ha a jelenlegi macska elpusztul, akkor nem hozok többé állatot a házhoz.

Viszont ha már felelősséget vállaltam egy élőlényért, akkor szeretném élete végéig ennek megfelelően ellátni.

Mindenkinek szíve joga olyan nőt vagy férfit keresni, aki nem tart állatot. Én biztos nem sértődnék meg rajta, ha emiatt utasítana valaki el, mert teljesen korrekt indok.

2019. jan. 23. 04:36
 15/79 anonim ***** válasza:
69%
Van kutyám, a lakásban tartom, imádom, de a kanapéra nem jöhet fel, a hálóba sem teheti be a lábát és nem kezelem emberként.
2019. jan. 23. 06:17
 16/79 anonim ***** válasza:
87%
Előző vagyok, folytatás: de nyilvánvaló, hogy nem fogom senkinek sem lepasszolni, hiszen én vagyok a gazdája, imádom, szeretem, nem fogom száműzni csak mert egy alig pár hónapja ismert férfi ezt szeretné. Aki normális, az nem csinál ilyet, annak a kutya csak egy kellék, dísz. A lány álláspontja érthető, a tied is, nem illetek össze, jobb most szakítani.
2019. jan. 23. 06:19
 17/79 anonim ***** válasza:
78%

Nalam se volt kutya de egyszer befogadtun egy kulyokkutyat. Feregtelenitettuk gondoltuk majd ő eldöntötte hogy velünk marad.

Van kanapeja. Parom a döntést meghozta 6 éve tisztán tart mindent nincs kosz szőr mert lehet takarítani .

Pedig feltettem a házat, ahogy mondják itt páran háromszáz négyzetméteres budaivilla, új is, szép is. A kutya még sokat van benn. Ja közben lett gyerek fiam ma beteg kutya őrzi. Soha nem fekszik az agya mellé még nem megy az emeletre csak ha baj van

Gyerek örül anyuka örül apukának nincs semmi ellenvetese.

Hát ennyi.

De úgy döntesz ahogy akarsz ha a nod koszos akkor nekem nem a kutya nem kéne hanem már a nő se

2019. jan. 23. 06:48
 18/79 anonim ***** válasza:
59%

Hat en tuti dobnalak, ha eloallnal egy olyannal,hogy hagyjam a kutyat.

Egy pasi sem er annyit,mint az az allat aki mondjuk evek ota velem van. Nekem 10eves a kutyam,majd biztos ott hagynam valahol egy pasi miatt.lol

Neked meg alapbol sz.ar termeszeted lehet,erkolcsileg meg plane egy zsakutca vagy :(

2019. jan. 23. 07:20
 19/79 anonim ***** válasza:
77%
Nem illetek egymáshoz, amúgy meg az állat viselkedése a gazdi nevelésén múlik. Van kutyám, de nem mászhat fel semmire, erről nagyon hamar le lett szoktatva (próbálkozott, letettem, megtanulta). A szőrhullás is ápolás, gondozás kérdése, meg az etetésen is múlik, és részben fajtafüggő. Amúgy meg a hajunk is hullik. :-) De figyelj, szíved joga, hogy olyannal jöjj össze, akivel szeretnél, de ilyen feltételeket egy állattartó elé ne támassz. Ha nem akarsz állatot a lakásban, ne ismerkedj állattartóval, ennyi. Nem tisztességes dolog összejárogatni, érzelmeket kialakítani, aztán ilyen választás elé kényszeríteni valakit, az állatért az, aki vállalta, felelősséggel tartozik, és ha előbb volt az állat, mint te, könnyen lehet, hogy nem téged választ a másik. Mentett kutyám van, lakásban (amíg nincs pénzem kertes házra, ez nem is fog változni, de akkor sem csapom ki az állataimat az udvarra), rosszul bántak vele valószínűleg, végre otthona van, szembeköpném magam, ha csak úgy lepasszolnám. Vállaltam, azzal együtt, hogy nevelem és gondozom. Attól még vannak hülye gazdik, ezt én is aláírom, de ne vegyél minden állattartót egy kalap alá. Nem kötelező olyannal ismerkedni, akinek állata van. Csak vállald fel ismerkedés elején, akármilyen jó nő vetődik az utadba, hogy ha állata van, akkor mégse, még egy éjszakára se, mert lehet, hogy a másik többet akar, és az nem fair. Nálam pl a dohányzás kizáró tényező, de azért, mert a szervezetem érzékeny. Nem áltatok senkit, ha valaki dohányzik, mindegy, milyen formában és milyen rendszerességgel, azzal nem ismerkedek párkapcsolat céljából, és én ezt időben tisztázom, amint szóba kerül a dolog. Nekem ne ígérgessen senki olyat, hogy leszokik, nem elég az, hogy majd egyszer nem fog dohányozni, most is rosszul vagyok tőle (pl tüsszögök, vagy a fejem fáj).
2019. jan. 23. 07:24
 20/79 anonim ***** válasza:
30%
Allergia az speciális eset, és sok megoldás van rá, tudom, mert nekem is van allergiaproblémám, ráadásul én nem tudom kikerülni az allergént. A kérdezőnek viszont egyáltalán nem ilyen jellegű a problémája.
2019. jan. 23. 07:31
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!