Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kutya vagy én? Ti mit tennétek?
Adott egy helyzet: barátnő, akinek kutyája van, lakásban tartott. Én egyébként nem vagyok annak a támogatója, hogy főleg kutya, macska, egyéb állatok lakásban tartása, mert hullajtja a szőrét, azzal a lábbal mászik fel mindenhová, amellyel az utcán is jár, kaki-pisi stb. Én úgy nőttem fel, hogy a lakás, a ház, a szoba az emberé, az állat az udvaron (kivéve kb. aranyhal, de szerintem mindenki érti, mire gondolok). Továbbá, idegesít, ha mondjuk fekszünk az ágyban, ülünk a kanapén és a kutya felugrik, rajtunk mászkál, egyszerűen zavar, ha a lakásban van. Addig, amíg ez másoknál (a lánynál) történik, kevésbé érdekel, az ő dolguk.
De, ha ejutunk oda, hogy összeköltözés, ő költözne hozzám, én azt mondom, hogy akkor azzal a feltétellel jöhet, hogy a kutyáját nem hozhatja (lenne kire hagyni). Szerintetek én kérek túl nagyot vagy teljesen normális, ha ezt mondom, ha a lány költözne hozzám?
Továbbá, mennyiben módosulna a megítélés, ha azt mondom, ketten költözünk együtt egy harmadik lakásba (közös albérlet), de én csak akkor vagyok hajlandó, ha nincs állat?
Mit tennétek, ha a lány azt mondaná, akkor inkább nincs költözés, tehát, nem titeket választana?
Kutyanácik kíméljenek, hogy ilyen meg olyan ember vagyok, biztos szívből utálom a kutyákat.
Nem utálom, de a lakásban nem tűrök meg egyet se.
"távlati célom egy kertes ház, ahol szeretnék is egy kutyát"
Ilyen mentalitással, amit ideböfögtél, NE tarts kutyát!! SOHA! Kérlek! Nem neked való!
Érthető, hogy nem akarod, viszont akkor kénytelen vagy lemondani a csajról.
Off, de érdekel: ha szeretnél a későbbiekben kutyát, akkor biztossan fogsz hozzá kötődni, jobb esetben. De mi van akkor ha beteg lesz és folyton figyelni kell rá, műtétje lesz és mégiscsak be kell vinni a házba? Vagy ha anynira faraksordító hideg van kint, vagy jön a szilveszter..
Vagy ha mész nyaralni és csak udvar nélküli kutyabarát szállást találtok?
Nem mindenkinek való háziállat, nem szégyen ha bevallod és sose vállalsz, de csak azért tartani, hogy legyen, értelmetlen és kínzás is az állatnak.
Miért ne lenne neki való a kutya?
Mint írtam, nekünk is van, de KINT!
Miért kellene okvetlenül egy légtérben élnie embernek az àllattal?
Attól mert udvaron van az àllat, igenis szeretheti az ember őket, mint ahogy mi is szeretjük.
Az ember nem azért költ vagyonokat az otthonàra, hogy kutyaszag legyen bent, megràgjon dolgokat.
Jelenleg nekünk is kint van kutyánk, ezzel semmi baj.
Aki viszont ennyi felelősséggel áll hozzá egy állathoz, hogy simán el lehet dobni, ha úgy alakul a helyzet, az NE vállaljon állatot, vagy nagyon max valami aranyhalat.
A Kérdező nem azt akarja, hogy lemondjon a kutyàról teljesen, hiszen írta, lenne akinél maradhatna, gondoskodna róla, jàrhatna is a kutyàhoz.
Különben én is úgy gondolom, hogy akik ennyire fanatikusan ragaszkodnak az állathoz, valószínű gyerekpótlékot keres, tàrs meg ilyen embernek nem való.
Gyerek mellett van kutyánk, nincs mit "pótolni". Továbbra is alkalmatlannak tartom állattartásra azt, aki lepasszolja csak úgy.
Mi nem érthető azon, hogy a kutya egy élőlény, nem egy tárgy? Ráadásul társas lény, akinek konkrét betegségei lesznek, ha a gazdája elhagyja. Az mindegy, hogy más gondoskodik róla, ő nem "valakihez" ragaszkodik, hanem a falkájához, a gazdájához.
Sose tudom megérteni, hogy akinek nem megfelelő a kutyák személyisége és alaptermészete, az mi a viharos búbánatért akar kutyát tartani? Nem kötelező.
"Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelídítettél. Felelős vagy a rózsádért..."
Igen, élőlény, nem tàrgy.
De biztos jobban érzi magàt a pulink az udvaron ahol rengeteg hely van szaladgàlni neki, mintha bezàrnàm egy egérlyuk méretű lakàsba.
Persze felőlem tarthatja aki akarja akàr az àgyàban is, ehetnek egy tànyérból is, mi nem hozzuk be, de nem is próbàlkozik bejönni.
Egészségetekre, teljes mértékben a ti dolgotok.
Akit nem zavar a kutyaszag, az ha a szőnyegre/padlóra szrik, tartsa ott ahol akarja.Ugyanis egy kutyànak is lehet hasmenése, nem biztos, hogy abban az esetben időben tud jelezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!