Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Kutya vagy én? Ti mit tennétek?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Kutya vagy én? Ti mit tennétek?

Figyelt kérdés

Adott egy helyzet: barátnő, akinek kutyája van, lakásban tartott. Én egyébként nem vagyok annak a támogatója, hogy főleg kutya, macska, egyéb állatok lakásban tartása, mert hullajtja a szőrét, azzal a lábbal mászik fel mindenhová, amellyel az utcán is jár, kaki-pisi stb. Én úgy nőttem fel, hogy a lakás, a ház, a szoba az emberé, az állat az udvaron (kivéve kb. aranyhal, de szerintem mindenki érti, mire gondolok). Továbbá, idegesít, ha mondjuk fekszünk az ágyban, ülünk a kanapén és a kutya felugrik, rajtunk mászkál, egyszerűen zavar, ha a lakásban van. Addig, amíg ez másoknál (a lánynál) történik, kevésbé érdekel, az ő dolguk.

De, ha ejutunk oda, hogy összeköltözés, ő költözne hozzám, én azt mondom, hogy akkor azzal a feltétellel jöhet, hogy a kutyáját nem hozhatja (lenne kire hagyni). Szerintetek én kérek túl nagyot vagy teljesen normális, ha ezt mondom, ha a lány költözne hozzám?

Továbbá, mennyiben módosulna a megítélés, ha azt mondom, ketten költözünk együtt egy harmadik lakásba (közös albérlet), de én csak akkor vagyok hajlandó, ha nincs állat?

Mit tennétek, ha a lány azt mondaná, akkor inkább nincs költözés, tehát, nem titeket választana?

Kutyanácik kíméljenek, hogy ilyen meg olyan ember vagyok, biztos szívből utálom a kutyákat.

Nem utálom, de a lakásban nem tűrök meg egyet se.

2019. jan. 23. 00:25
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/79 anonim ***** válasza:
19%

Biztos lehet, rakd be a sajàt kocsitokba a tiéteket, mi ezt kihagyjuk.

Nàlunk úgymond elég nagy a forgalom, pàrom munkàjàból kifolyólag, nyàron pedig több hétre jönnek vendégek, itt is alszanak, úgyhogy a kutya olyankor 0-24 találkozik idegenekkel, ráadàsul olyankor mindannyian az udvaron vagyunk.Grillezéskor különösen élvezi a kutya, elkényeztetik finom falatokkal :)

2019. jan. 23. 11:17
 52/79 anonim ***** válasza:
77%

51%

Komolyan nem tudom mostanra, nem tudod, vagy csak nem akarod értelmezni azt, amit olvasol? Szándékosan magyarázol félre mindent, vagy komolyan ennyire értetlen vagy?

Mindegy is, csak marhára bosszant, hogy a sok hasonló beszerzi a kutyát, mer' az köll, aztán tojik rá, hogy mire lenne valójában igénye az állatnak, valamiféle dísznek használja, vagy nem is értem. És a legszomorúbb, hogy az ilyenek teljes meggyőződéssel mondják, hogy há' az ő kutyájuknak aztán annyira nagyon jó, hogy ihaj. :(

2019. jan. 23. 11:20
 53/79 anonim ***** válasza:
95%

Amugy a bnod lakasa lakasa milyen?

Csak mert ismerek olyan embereket ahol macska kutya van a hazban.

Csillog villog minden,ha belepsz eszre sem venned h allat van a hazban.

Ellenben olyan felnott emberek lakasaval ahol nincs allat

megis mikor belepek alkap a hanyinger a buztol es a retektol...

Nekunk van 1 macskank,kinti benti

de most telen nagyon sokat alszik bennt😊sogoromek azert nem

jonnek at mert a macska neha bejon a lakasba.

Egy szorszalat nem talalsz nalunk

takaritunk,szagtalanitunk szep rend es tisztasag van nalunk

ellenben naluk😒 tiszta por minden,all az olaj szag a kecoban

ha atmegyunk hozzajuk hazajovunk alapos tusolas hajmosas

mert hanyingerunk van az olajszagtol ami beitta magat a ruhankba es hajunkba

Amugy ha oda kerul a sor huzzatok hatarokat!

Nalunk a macska kivan tiltva a halobol pl

oda nem mehet,ti is megbeszelhetnetek ilyen dolgokat

Haloba nincs kutya,az agy csak kettotoke

kutyus is hozzaszokik majd ahhoz h kinnt alszik valahol

meg lehet oldani hiszen

2019. jan. 23. 11:21
 54/79 A kérdező kommentje:

Jó kis kommentszekció alakult ki.

Sokan öntik itt a szаrt rám, holott nem is ismernek. Nincs szó arról, hogy valami gyerekkori trauma vagy ilyesmi miatt viszolyognék.

Jelenleg nem tudom magamnak megengedni, hogy még egy élőlényről gondoskodjak, akár egy halról is, értelemszerűen gyereket sem tudnék bevállalni.

Ha oda jutok, hogy családi ház lesz, akkor feltételezem, lesz annyi kapacitásom, hogy háziállattal is ráérjek foglalkozni. És azért szeretnék majd kutyát, mert gyerekkoromban én is játszottam velük, házőrző is volt, jó társaság voltak. Voltak negatív tapasztalatok kutyával, futás közben megkergetett például, de emiatt nem utáltam meg mindet.

De az én fejemben az állatnak a lakásban nincs helye, főleg higiéniai szempontból. Én sem járkálok a szobában kinti cipőben, pláne nem a kanapén, ágyon, nem fetrengek a földön, a koszban, utána nem viszem ezt be a szobába. Nem beszélve a szőrhullásról, ami azért nem egyenlő az ember hajhullásával. Magam körül rendet tartok, de nincs kedvem azt a plusz mocskot takarítani egy lakásban, amellyel egy állat jár (volt már részem lakás és autó állat utáni takarításában, soha többé még egyszer). Nem ugyanaz, hogy a füves udvaron lehajolsz egy darab kutyaszarért és ezzel megvolt a „takarítás”, minthogy az összes ruha, bútorok, minden tiszta szőr, rosszabb esetben, nyál, húgy, ürülék. Az pedig végképp kizárva, hogy bemásszon az ágyba, kádba, együtt alvás, fürdés stb. Engem az is irritál, hogyha valaki fogdossa az állatot és utána nem mos kezet, úgy ér hozzá ételhez. Arról meg ne is beszéljünk, ha valaki puszilgatja, csókolgatja, aztán utána meg engem akarna.

Azt meg sokan elfelejtik, hogy az állatnak sem jó, ha egy lakásban „lakik”. Egy állatnak több a mozgásigénye, az ingerigénye, kutyáknál, macskáknál a vadászösztön is befolyásolja őket, nekik sem egészséges egy lakásban élni…akik ennyire aggódnak a házi kedvenceik lelki világáért, ebbe nem gondolnak bele? Egy lakásban való lét nekik kb. börtön.

Most mondhatjátok, hogy biztos egy szívtelen gесi vagyok, mert így állok a témához meg milyen lelketlen vagyok, de nekem egyszerűen nem fér bele az állat az emberrel egy légtérben.

2019. jan. 23. 11:21
 55/79 anonim ***** válasza:
82%

Kérdező, a higiéniai dolgokkal egyetértek, én is írtam, hogy nem tartom szerencsésnek az állatot a bútorokon. Nekünk olyan fajta kutyánk volt bent, hogy nem hullatta a szőrét soha, szóval ezt meg lehet oldani. :D

Szerintem egy lakásban tartott, de rendszeresen, aktívan és bőségesen mozgatott, foglalkoztatott kutya jobban érzi magát, mint egy olyan, amit becsuknak egy udvarba, oszt' jóvanazúgy.

Mindegy, igazából patthelyzet az egész. Ha te semmi szín alatt nem akarsz engedni ebből, hogy a lakásba nem mehet kutya, akkor olyan sok opció nem marad:

- vagy szakítotok,

- vagy megvárod, amíg elpusztul a barátnőd kutyája, és igyekszel rádumálni, hogy ne akarjon utána másikat, de hát ez elég lutri így évekre előre, ki tudja, mi lesz x év múlva.

Én úgy látom, hogy itt az maradt, hogy vagy rábólintasz valami kompromisszumra, vagy pedig szétmentek.

Neked kell eldöntened.

2019. jan. 23. 11:27
 56/79 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen mindegy kinek mi a véleménye, ezt a barátnődtől kell megkérdezni. Mi nem tudjuk, mit fog válaszolni. Lehet, hogy belemegy az ultimátumba, lehet, higy nem. Bár ritkán jók azok a kapcsolatok, amik ultimántumon alapulnak.
2019. jan. 23. 11:28
 57/79 anonim ***** válasza:
74%

"Nem ugyanaz, hogy a füves udvaron lehajolsz egy darab kutyaszarért és ezzel megvolt a „takarítás”, minthogy az összes ruha, bútorok, minden tiszta szőr, rosszabb esetben, nyál, húgy, ürülék."

Egy szobatiszta kutya NEM fog a szőnyegre piszkítani. Ha jön a szükség, egyértelműen jelzi, hogy ki akar menni. A rágcsálás, nyáladzás pedig megoldható azzal, hogy van a kutyának pár játéka és megtanítod neki, hogy a saját játékát harapdálhatja, de mást nem. Pl. a mi kutyánk is szerette a kanapéról leszedni a plüssöket, de megtanítottuk neki, hogy nem szabad. Szőrhullatás pedig fajtafüggő. A miénk alig hullajtja a szőrét. Persze, mikor kifésülöm, akkor sok marad a fésüben, de rendszeres ápolással minimális szinten tartható a szőr hullajtása.

2019. jan. 23. 11:42
 58/79 anonim ***** válasza:
90%

"Mit tennétek, ha a lány azt mondaná, akkor inkább nincs költözés, tehát, nem titeket választana?" Valószinüleg ezt fogja mondani. Ebben az esetben elgondolkodnék mennyire szeretem a lányt és mennyire lennék képes elfogadni a kutyát a házban. Vagy beletörődsz ebbe, vagy több,mint valószinü, hogy nem sokáig lesz a barátnőd.

Neked kell ezt eldönteni.

2019. jan. 23. 11:43
 59/79 anonim ***** válasza:
100%
Én a helyedben össze sem jöttem volna ilyen lánnyal, ha ez ennyire zavar. Ha meg szereted annyira a lányt, akkor elfogadnád a kutyáját is a lakásba, mert tudod, mennyire szereti. Ráadásul a háziállatért az ember egy életre felelősséget vállal, így a lányról meglenne a véleményem, ha a kutyát vágná egy ilyen esetben, és nem téged. Az nem játék, hogy hát akkor megszabadulok tőle, ha vkinek nem tetszik.
2019. jan. 23. 14:47
 60/79 anonim ***** válasza:
100%

Figyelj, az hogy mekkora a kérés, a másik személyen múlik. Ha neki fontos a kutya akkor nyilván nagyot kérsz. Persze jogod van a véleményedhez (még ha sok helyen látszik is, hogy nem sokat konyítasz az állatokhoz), viszont neki meg ugyanannyit joga van a kutyát választani. Tök mindegy, hogy nem ember, bizonyított tény hogy milyen szeretet és kötődés alakulhat ki közöttük, ezt megszakítani mindkét félnek súlyos következményekkel járhat. És ez nem egy újfajta hobbi, ez így megy mióta világ a világ. Nem tűnt fel mennyi vers, regény, film szól állatokról? Sinta minden művészi alkotáson megjelennek (festmény stb.). Még Odüsszeuszt is csak a kutyája ismerte fel amikor hazaért a nagy útról, és olyan hűséges volt, hogy csak azt várta hogy hazaérjen és utána azonnal meghalt, olyan öreg volt. Na ez azért pedig nem egy mai iromány... Vannak olyan országok ahol évszázadok óta természetes, hogy állatot tartanak bent. Királyok, urolkodók közül szerintem egy olyan nincs aki ne tartana a palotájában állatot. Biztos tök mocskosak, mi?

Te hogy éreznéd magad ha a párod csak akkor költözne össze veled ha lemondanál a számodra legkedvesebb dologról (lehet ez hobbi vagy akármi)? Vagy mi van akkor ha a párod meg pont a barna labradorokat rühelli? Úgy látszik neki sok választást nem hagytál a kérdésben csak eldöntötted hogy majd egy egy yx kutya ha kertesbe költözöl... Ja és amennyiben nem a te lakásodról van szó hanem közösről, úgy aztán tényleg nincs jogod megszabni, hisz ugyananyit fizet ő is. Természetesen itt is áll, hogy beköltözni viszont nem vagy köteles. De mi van ha más dolgok merülnek fel amiben nem értetek egyet? Ott hogy fogsz kompromisszumot kötni?

2019. jan. 23. 16:26
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!