Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A párom kiakadt hogy mennyi pénzt költök, amikor a nem is az övét költöm. Normális?
Ezen a héten vettem 1 táskát, egy csizmát és egy kabátot összesen 90ezer Ft-ért. Oké, kicsit soknak hangozhat, de darabra leosztva egyáltalán nem az, mert a jó minőségű árucikkek ezekből a (ruha)darabokból nem olcsók. A másik meg az, hogy azért vettem meg most ezeket mert le voltak árazva (3ból 2), valamint az összes darab 2 éves volt már, kivéve a régi táskám mert az meg 3.
Na az előzmények ismeretében a sztori: kiakadt a párom hogy minek költök ilyen "fa#szs#gokra", szerinte ez teljesen fölösleges volt. 1, NEM ő tart el és egy fillért sem adott bele semmibe. Nem is élünk együtt, mi jogon akad ki azon hogy mire költöm a saját, illetve a szüleim pénzét? 2, ha veszünk valamit 2en (pl bevásárolunk) mindig elosztjuk fele-fele arányban. Ő sem szegény, úgyhogy nem hinném hogy irigységből mondta, de akkor is nagyon felhúzott a beszólásával, amin össze is vesztünk.
Ti mit tettetek volna a helyemben?
Utolsó hozzászólásom ehhez a kérdéshez:
#57 senki se nézte le, kijelentettem (tudod tényközlés). A szüleimnek az az elve, hogy az 1.diplomáig támogatnak, nekik kevesebb szükségük van a pénzre. Ha adnak elfogadom (mint mindenki), DE nem kérek. Ennyi, pont.
#58 nem tudok kommentet törlöni, csak lepontozni azt aki nem a kérdésre válaszol.
#59 vásárlás/pénzköltés = ostobaság, aha mindent értek. Iskolázatlan vagy és nagyon buta, vagy csak irigy mint a magyarok többsége.
#60 azért Ft-ban írom, mert Magyarországon vettem ezeket a dolgokat, amíg otthon voltam 1 hetet. Kb 2-3 havonta járok haza, ezért sikerült most ennyit költeni, amúgy nem szoktam.
Aki a kérdésre válaszolt azt felpontoztam, ha negatív, ha pozitív amit írt. Ezeknek az embereknek köszönöm a választ!
"úgyhogy legkorábban 30-40évesen fog megházasodni vagy soha. Én lehet előbb, de nem sokkal."
Ja, hogy ti nem együtt terveztek megöregedni. Oké. Akkor mit érdekel, hogy mit szól a költésedre?
Felőlem annyiz költesz, amennyit akarsz. Mindenkinek más a prioritása. Nekem is volt, hogy megszállottan vettem a Chanel meg Dior rúzsokat havonta, mert épp az volt a mániám. A párom nekem is mondta, hogy sok lesz azért, mondtam neki, hogy szerintem meg amíg én vásárolok, addig én döntöm el, hogy sok. Főleg amíg minden más ki van fizetve.
Viszont! a stílusod már hagy némi kivetnivalót maga után. Oké, hogy te megteheted hogy drága dolgokat vegyél, lelked rajt, de amilyen lenéző stílusban válaszolgatsz és ahogy pattogsz, abból viszont látszik, hogy egy elkényeztett kislány vagy. És ez sokkal nagyobb baj, mint hogy mennyit költöttél.
OFF:
"Tudod mi a különbség a programozóné és -nő között? A né a programozó rántottáját főzi, a nő pedig egy sikeres ember. "
Kár, hogy a magyarban nincs olyan, hogy programozónő, mivel a programozó egy foglalkozás, nemtől függetlenül. Ennyi erővel a férfi programozó meg programozóférfi :D
ON:
Az mondjuk tényleg gáz, hogy dolgozol, de mellette még a szüleid pénzét is elfogadod, de hát ez a te problémád, nem a miénk.
Nem olvastam vegig a valaszokat de ugy irok ide higy en is ruhellem ha beleszolnak mire koltom a penzem.
Viszont, tudatos vasarlo vagyok es nem hagyom magam atbxszni es haromszor megnezem azt az egy csizmat barmit hogy van e ahol olcsobb.
De az elmult idoben tapasztalataim alapjan nem vagyok hajlando kiadni tobb tiz ezer forintot egy csizmara, ami kb egy szezont bir ki ugy h kifogastalan allapotu legyen mert saras lesz, a sozott ut szetmarja az anyagot, vezetes kozben megkarcolodik, letapossak, TONKREMEGY:-D stb... nem csak a csizma.. Edesanyamat nevettem ki mikor direkt mondtam neki hogy ne vasaroljon esz nelkul es vett 80!!!ezer forintert egy taskat amit 2x hordott es szetfeslett a fule o meg duhongott....
Csak hogy sajat peldat irjak...
Vannak dolgok amikre nem szabad sajnalni a penzt pl napszemuveg mert az kell hogy minosegi legyen illetve ha barmifele ortopediai pronlemad van persze a cipo...
De a baratodnak is van igaza abban amit probalt volna veled kozolni csak hat o ugy gondolta h esz osztassal majd tanacsokat oszt azt kicsit benezte, de o szerintem erre akart kilyukadni...:-)
22N
Igaza van Rebekànak, ettől nem leszel szebb, de a te dolgod.
És annak a hsz.-nak is igaza van, hogy egy elkényeztetett kislàny vagy, nem több.
Emelett lenézed a sajàt(!) nemzeted embereit, mert "900 forintos órabér".
Szégyelld magad.
Nem egy 30.000 forintos kabàttól/csizmàtól leszel szép, csinos, ne àltasd magad.Eszed meg plàne nem lesz tőle.
Mondom ezt úgy, hogy vettem màr csizmàt 25-ért, de nem kérkedtem vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!