Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A párom kiakadt hogy mennyi pénzt költök, amikor a nem is az övét költöm. Normális?
Ezen a héten vettem 1 táskát, egy csizmát és egy kabátot összesen 90ezer Ft-ért. Oké, kicsit soknak hangozhat, de darabra leosztva egyáltalán nem az, mert a jó minőségű árucikkek ezekből a (ruha)darabokból nem olcsók. A másik meg az, hogy azért vettem meg most ezeket mert le voltak árazva (3ból 2), valamint az összes darab 2 éves volt már, kivéve a régi táskám mert az meg 3.
Na az előzmények ismeretében a sztori: kiakadt a párom hogy minek költök ilyen "fa#szs#gokra", szerinte ez teljesen fölösleges volt. 1, NEM ő tart el és egy fillért sem adott bele semmibe. Nem is élünk együtt, mi jogon akad ki azon hogy mire költöm a saját, illetve a szüleim pénzét? 2, ha veszünk valamit 2en (pl bevásárolunk) mindig elosztjuk fele-fele arányban. Ő sem szegény, úgyhogy nem hinném hogy irigységből mondta, de akkor is nagyon felhúzott a beszólásával, amin össze is vesztünk.
Ti mit tettetek volna a helyemben?
Szerintem szimplán azért tette szóvá mert komolyan tervez veled és érdekli hogy tudsz e spórolni vagy nem. A helyzetet ismerem hisz valamikor mi is úgy álltunk anyagilag hogy nem hiányzott egy százas ha éppen elvertük cuccokra, mert azalatt is termelődött amíg költöttük. Szerencsére már nem megy olyan jól, és így megtapasztalhatom mindkét oldalt i.Szerintem fontold meg hogy egy egy cuccot kevesebből is ki tudsz hozni, amúgy meg én személy szerint a félretett pénzemnek is baromira tudok örülni.
Igazad van abban hogy nincs köze a párodnak hogy mit veszel saját költségen, de azért ne hagyd figyelmen kívül a véleményét. Nem akar rosszat vele.
Utoljára hangsúlyozom ki: mindketten ugyanannyit dolgozunk a párommal csak engem támogatnak is otthonról az 1.diploma megszerzéséig, és az teljesen normális szerintem. Több ilyen jellegű kérdésre nem válaszolok, mindent elmondtam.
Vannak jó tanácsok és értelmes válaszok is szerencsére, ezeket köszönöm.
amennyiben ezt a 90 ezret nem te kerested meg, hanem a szülők pénzét verted el, akkor ez sok.
és önzőség is ennyit költeni.
a kínaiban is van jó csizma, kabát, táska, és pár ezerből megoldom, majd hülye lennék ennyit fizetni érte.
tudod, az a baj, hiába mondod, hogy ez minőség.
mert max. 3 év múlva, vagy előbb elvesrsz ugyanennyit, vagy többet egy új kabátra, csizmára, táskára.
régebben akik ennyi lóvét kibsztak cuccokra, évekig hordták, de te nem fogod.
és épp ezért pazarlás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!