Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A barátnőm kiakadt és haragszik rám, h nem pályázok meg diplomás állásokat holott nincs is diplomám, ti ezt értitek? 25f
Te miért jársz egy hisztis libával? Ő miért nem pályáz meg a szakmájában egy magasabb pozíciót meg, elegendő feltételek nélkül??:D
Jaaah, h azt akarja, h te keress többet. Oké, vágesz :D
A barátnőd is itt van,hogy lett 2. 0%os.
???
Válaszom: úgy tudom,hogy megvan határozva törvényileg,hogy melyik munkakör betöltéséhez milyen végzettség kell. Itt lehet a beiskolázás is de....szóval igazad van...
Másik,hogy ilyeneken behisztizok a lány elég gáz.
Voltam hasonló szituban. Mondtam a barátnőmnek, hogy keresek melót. Normálisan megmondta, hogyha talál valamit, szól és én kerestem nyugisan. Aztán végzett a sulival, nem talált magának melót és rákattant az én melókeresésemre. Elküldött pár olyat, amire egyszerűen nem tudtam volna menni, mert akkor volt órám suliban. Meg olyanokat, amik gazdasági diplomát vártak el, én pedig műszakin tanulok. Először ráhagytam, aztán meguntam és elküldtem az önéletrajzom. Hát, még visszajelzést sem kaptam... :D
Teljesen igazad van. Szólj a barátnődnek, hogy hagyja a témát, rajta vagy a dolgon. Ha valaki nem felel meg a követelményeknek, akkor nem veszik fel. Ha diploma van írva az álláshirdetésben, akkor max. akkor van esélyed, ha a legnagyobb konkurenciánál dolgoztál... bár, általában addig el sem jutnak az önéletrajzban. Lehet itt "mit veszíthetsz" szövegeket nyomni, de a HR-esek többsége egy idióta.
(Amúgy WTF ezek a lepontozások?)
Én már többször kerestem és váltottam állást, szóval azért nem hülyeség megkockáztatni olyat is, ahova nem 100%-osan felelünk meg. Legutóbb nekem pont egy ilyen jött be, és életem eddigi egyik legjobb váltásának bizonyult. Nekem a tapasztalat hiányzott, de eltekintettek tőle, mert a képességeim meg megfeleltek, és most már biztos, hogy meg is tartanak.
A diploma olyan munkaköröknél fontos, ahol valóban nem lehet másképp kiváltani, az orvosi ilyen, ahol besorolási bértábla van, ott szintén fontos, de ott is csak a besorolás miatt kell a "papír". Én informatikában dolgozom, itt nem mindenki diplomás, de a tudásunk megvan a munkához és folyamatosan fejlesztjük magunkat, a cégnél meg van lehetőség továbbképzésre menni.
Persze, ha teljesen más szakterületről lenne szó, az nyilván hülyeség, de a saját szakterületeden belül, amihez mondjuk még értesz is, éppen csak nincs meg az a papírod, és a hirdető cégnél nincs bértábla, nem veszik szigorúan ezt az elvárást.
Nekem ez a tapasztalatom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!