Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A párom kiakadt hogy mennyi pénzt költök, amikor a nem is az övét költöm. Normális?
Ezen a héten vettem 1 táskát, egy csizmát és egy kabátot összesen 90ezer Ft-ért. Oké, kicsit soknak hangozhat, de darabra leosztva egyáltalán nem az, mert a jó minőségű árucikkek ezekből a (ruha)darabokból nem olcsók. A másik meg az, hogy azért vettem meg most ezeket mert le voltak árazva (3ból 2), valamint az összes darab 2 éves volt már, kivéve a régi táskám mert az meg 3.
Na az előzmények ismeretében a sztori: kiakadt a párom hogy minek költök ilyen "fa#szs#gokra", szerinte ez teljesen fölösleges volt. 1, NEM ő tart el és egy fillért sem adott bele semmibe. Nem is élünk együtt, mi jogon akad ki azon hogy mire költöm a saját, illetve a szüleim pénzét? 2, ha veszünk valamit 2en (pl bevásárolunk) mindig elosztjuk fele-fele arányban. Ő sem szegény, úgyhogy nem hinném hogy irigységből mondta, de akkor is nagyon felhúzott a beszólásával, amin össze is vesztünk.
Ti mit tettetek volna a helyemben?
Ez szerintem egy jó figyelmeztetés.
Ha elfogadna akkor evvel is megtenné.
Más egy nő mint egy férfi. Tök ritkán veszek csizmát meg táskát 😉
Beszélj vele, hogy tényleg így áll hozzád, hogy elvárásai vannak?
A helyes reakció ez lett volna:
"Gyönyörűek az új cuccaid. Megtennéd, hogy este új jössz be majd a fürdőből a hálóba hozzám, hogy csak és kizárólag ezek vannak rajtad...?" :-)
Hát márpedig szerintem ezek nem drágák. Egy tényleg jó, kényelmes és szép csizma valóban nincs 20ezer alatt, télikabátra hasonlók vonatkoznak, a táskákról meg inkább ne is beszéljünk. És gondolom ez nem havi költés, ezek mindegyike ugyanúgy 2-3 évig bírni fogja. A napokban vettem magamnak túrabakancsot, több, mint 50ezer volt csak úgy magában, de 10 évig jó lesz, akkor most az az egyetlen elem az túlzás és komolytalan és felelőtlen pénzszórás?
Amúgy ez nekem is sokat elárul a pasidról. Miért szól bele? Talán irigyli tőled, hogy most örülsz az új cuccaidnak? Bár nem is értem, minek mondtad meg neki, hogy mennyibe kerül. Vagy hogy egyáltalán vetted, a jelek szerint neki az is fáj, ha nem szakadt rongyokban mászkálsz mindenfelé.
Más az értékrendetek, ezért "akadt ki".
Nézd, összetéve mi is keresünk 1 milla fölött nettóban, de egyszerre a három dolgot én se vettem volna meg (pláne ha a két éves dolgaim még jók, hordhatók). Ezzel nem azt mondom hogy h.lye vagy meg pénzszórós, hanem azt, hogy van akinek megéri, van akinek nem fér bele, ez fizetéstől független, elvi kérdés.
A mi kapcsolatunk azért is működik jól, mert az értékeink azonosak. Sőt, ha párom vesz 150 ezres monitort akkor nem virulok a boldogságtól :) de mivel megindokolta előtte és a saját bónuszából vette, értelemszerűen nem problémáztam.
A párod valószínűleg sose tudod majd meggyőzni a te álláspontodról, és valószínűleg nem csak ebben az 1 kérdésben. A pénz a párkapcsolatban kardinális dolog,akkor is ha 200 ezret keres a pár meg akkor is ha 2 milliót.
És ez a nézetkülönbség könnyen átcsaphat más területekre is, ergo nem biztos, hogy hosszú lesz a kapcsolat.
Én szegényként mondom:
Ha megtehetném, hogy ennyi pénzért lecseréljem a cuccaim, én is megtenném, és abba a jó égnek sincs beleszólása.
Hiába mondjátok, hogy a kérdező nem akar közös jövőt? Meg juj mennyit költött!
Öhm, nem minden hónapban költ ennyit. Most költött ennyit. A párjával mindenen osztozik, akkor a közös jövőjükben is megoldható lesz, hogy ketten fizessenek mindent elosztva.
Kérdező, én a helyedben kiálltam volna magamért, még ha meg is sértődik a párom. Ugyanis, hiába párkapcsolat, nem ő a könyvelőd, vagy, mi, hogy elszámoltasson mindennel.
Lepontozhattok, de szerintem semmi baj nincs azzal amit a kérdező tett. A helyében én is megtettem volna.
Mit tettem volna a helyedben?
Nem vettem volna fel a beszólását, hanem kiröhögtem volna, és nem kattognék rajta órákig, napokig, ahogy te teszed.
Nemrég én is 25 ezerért vettem hátizsákot, és nem izgat, hogy ki mit gondol róla.
Párod helyében én is ledöbbentem volna.
De nem egészen azért, mert 90e Ft-ot elköltöttél, hanem mert te egy 2 éves kabátot és egy 3 éves táskát már nem akarsz használni, újat veszel helyette.
Egyébként nekem egy cipő/csizma is tovább tart 2 évnél.
Így egyenesen nevetségesen hangzik, hogy jó minőségű árucikkeket vettél. Hogy lenne az jó minőségű, ami helyett 2-3 év múlva újat kell venni? Ha pedig nem mentek tönkre, akkor minek vettél helyettük?
Azzal egyetértek, hogy a te pénzed, párodnak nincs köze hozzá, mire költöd. Tehát én nem kérném számon rajtad, hogy miért vetted ezeket meg. Csak elgondolkodnék, hogy mennyire távol áll a gondolkodásunk ebben, ..... és hogy érdemes-e így közös jövőt terveznem veled.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!