Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit gondoltok alábbi szituációról?
Adott egy pár, fiatalok, immáron 6 éve vannak együtt.
Kezdetben nem volt semmilyük, még szülői segítség sem, mára azonban ott tartanak, hogy lassan kilátásban van egy saját lakás.
Ez idő alatt nagy részben a nő keresett pénzt, a férfi nem dolgozott,illetve néha igen.
A férfi szerint nem fárasztó, illetve megterhelő amit a nő csinál, nem érti, milyen érzés egy fárasztó munkanap után az ember. A felfogása az, hogy a háztartásért a nő a felelős, csinálon ő mindent. Bevásárlás, főzés, takarítás. Ő maga nem megy el sehová, mert nincs saját kocsi,és fárasztó, az egy utcányira lévő piacról húst, és egyéb élelmiszereket venni. A nő nem főz, mert napi 12 óra munka, és a ház rendbentartása után egyszerűen nincs rá ideje, illetve energiája. Ezért a férfi rendszeresen rendeli a rosszabbnál rosszabb kajákat. De gyakran megesik , hogy arra is csak késő este kerül sor.
A nő gyakran rosszkedvű emiatt, a férfi pedig nem érti, hogy miért ilyen gonosz az, akivel együtt él.
A férfi egyébként jó ember, tehetségesen zenél, alapvetően megértő, és empatikus... jelen szituációban azonban, a párjával mégsem mennek a dolgok.
Egyoldalú kommenteket ne írjatok (dobja ki a lusta disznót stb) Ti mit tennétek?
Azok a hülyeségek adják az élet lényegét, ami kiadja az idő nagy részét. De úgy vélem, hogy nem tudunk olyat írni, amivel téged meg lehetne győzni. Maradj vele, vegyetek házat közösen hitelre, szülj neki ikreket és majd meglátod.
Ezt nem rosszindulatból írom, csak egy olyan embernek, akinek felesleges volt feltennie ezt a kérdést.
Az igaz, hogy sok válasz nem tetszik, de meg tudom indokolni hogy miért: mert ellenséges hangvégelű, vádaskodó kommentek érkeznek, sok esetben. De annyira nem hatnak meg, csak foglalják a helyet. :D
Igen, az jó lenne, amit nem rég írt valaki, hogy bmilyen apró dolgot is, de csináljon valamit - az említett tekintetben is- de hogy hogyan lehetne motiválni, az a kérdés.
Reménykedem benne, hogy erre téved, egy hasonló helyzetet megélt illető aki mond pár bíztató szót.
Akkor nekem az lenne a kérdésem, hogy milyen válaszokat vársz? Mit írjunk? :)
Jól van minden így?
Hogyan lehetne motiválni?
"Drágám szeretlek, de nem tudom meddig tudom még elviselni, hogy ilyen szinten kihasználsz, és sokszor elgondolkodok azon hogy szeretsz e egyáltalán. Kérlek gondold végig mi az amit én teszek meg érted, és mi az amit te értem"
Ha már olyan empatikus akkor lehet veszi a lapot :P
"Reménykedem benne, hogy erre téved, egy hasonló helyzetet megélt illető aki mond pár bíztató szót." hajrá!
Én megéltem, leléptem. ha te tűröd, az a te gondod. A válaszolóknak pedig igazuk van, a büdös életben nem fog megváltozni.
Jól zenél? Presszer is, mégsem élek vele.
Jesszus, te beteg vagy! Már értek mindent..komolyan... És ez most egy ellenséges hangvételű komment...
Az előzőek közül egyik se volt az.
Komolyan ennyire nem érteD? Itt mindenki teljesen normálisan írt neked, felvázoltuk a rád váró jövőt, amivel több mint valószínű, hogy nem tévedünk sokat..
De ezutóbbi hozzászólás után, hogy tapló lennél, mert nem hitelből veszitek a házat..hát pff.
Neked mindenki ellenséges. A leghiggadtabb embertől is ellenségesnek ítélnéd meg a kérdésre adott választ.
Tényleg teljesen felesleges neked bármit is írni, mert vele fogsz maradni. Egészségedre.
Azzal meg, hogy 3* is leírtad, hogy tehetségesen zenél...kitörölheted vele a feneked.
Hát, ez kezd vicces lenni:D
Olyanok írjanak, akik valamivel felül tudtak emelkedni a kihasznál, meg az énpénzembőlél, meg a tepénzedbőlél, meg az akkor vagy megértő, ha elmosogatsz kategórián! :)
1. Nem értem, mit vársz, mit írjunk. Az eddigi válaszok a normális reakciókat és viszonyulási módokat tükrözik. Nem voltak támadóak, sem negatívak, csak azt a véleményt tartalmazták, amit az adott szituációban a legtöbben képviselnek/képviselünk - nevezetesen azt, hogy ez az állapot csak az egyik félnek kedvez, míg a másik sokkal inkább egy passzív szerepet tölt be ebben a kapcsolatban, bizonyos szinten el van nyomva.
2. Azzal, hogy E./3.-ban írsz, távolítod magadtól azt a szerepet, amibe a párod/barátod/élettársad/jövendő férjed belekényszerített, ez egy elhárító mechanizmus, de még annak sem megfelelő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!