Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit gondoltok alábbi szituációról?
Adott egy pár, fiatalok, immáron 6 éve vannak együtt.
Kezdetben nem volt semmilyük, még szülői segítség sem, mára azonban ott tartanak, hogy lassan kilátásban van egy saját lakás.
Ez idő alatt nagy részben a nő keresett pénzt, a férfi nem dolgozott,illetve néha igen.
A férfi szerint nem fárasztó, illetve megterhelő amit a nő csinál, nem érti, milyen érzés egy fárasztó munkanap után az ember. A felfogása az, hogy a háztartásért a nő a felelős, csinálon ő mindent. Bevásárlás, főzés, takarítás. Ő maga nem megy el sehová, mert nincs saját kocsi,és fárasztó, az egy utcányira lévő piacról húst, és egyéb élelmiszereket venni. A nő nem főz, mert napi 12 óra munka, és a ház rendbentartása után egyszerűen nincs rá ideje, illetve energiája. Ezért a férfi rendszeresen rendeli a rosszabbnál rosszabb kajákat. De gyakran megesik , hogy arra is csak késő este kerül sor.
A nő gyakran rosszkedvű emiatt, a férfi pedig nem érti, hogy miért ilyen gonosz az, akivel együtt él.
A férfi egyébként jó ember, tehetségesen zenél, alapvetően megértő, és empatikus... jelen szituációban azonban, a párjával mégsem mennek a dolgok.
Egyoldalú kommenteket ne írjatok (dobja ki a lusta disznót stb) Ti mit tennétek?
Pont ezért írom, hogy nem tiszteli: Nem ismeri el a munkáját, nem segít semmiben, azt hiszi, hogy neki több joga van mint a másiknak.
Egyet leszögezek most: Ha olyan kérdező vagy, aki a kérdés feltétele után körömszakadtáig védi az általa kifogásolt embert, akkor nem érdemes válaszolgatni.
Ez az ember szarik mindenre, neked kell mindent csinálnod, és ha lesz gyereketek, akkor reggeltől estig gürizhetsz hármótokért. Kell ez neked?
Ez szintén nem igaz, max ezt látod bele. Egy történetet írtam le, nagyjából a lényeget. Nem tudom miért kell vádaskodnod, hogy csak negítív dolgok vannak leírva.
De megkérlek, hogy ne válaszolj a továbbiakban.
Normális hangvételű véleményeket szeretnék kérni, és nem szeretném a kérdésemet valami vitafórummá alakítani.
Köszi.
tök mindegy, hányas szám melyik személyben írod, tökre lehet vágni, hogy rólad van szó, ergo mindegy.
Mit tennék? Már rég leléptem volna. Nincs más opció. A pasi nem fog változni.
Nem szeretném védeni, max annyira, amennyire jogos.
Mint írtam, bizonyos dolgokra egyáltalán nem figyel, ellenben tehetségesen zenél, és jó ember. Alapvetően empatikus, és türelmes, nagyon nyugodt. Az az ember, akiben egyébként lehet bízni, sokan mások szeretik, az ismerősei bátran elmondanak neki mindent, megbíznak benne.
A bökkenő csak a kulisszák mögött van, és csak a szürke hétköznapi dolgok tekintetében.
Kérdező! Mindenki normálsi hangnemben írt neked, egyszerűen csak nem tetszik a válasz.
Pedig ideje lenne fellebbentened a fátylat, mert tönkreteszed az életedet.
Aki azt mondja, hogy emiatt hagyja ott a nő, az kb azt mondja ebben az esetben, hogy az ő élete csak a szürke hétköznapokra korlátozódik.
Nem olyan bonyolult a "szürke hétköznapok" eseményeit különválasztani az említett embertől. Nagy hangsúlyt amúgy nem fektet a nő ezekre a dolgokra. Hosszú távon viszont nagyon nehéz, és megterhelő tud lenni... és a nő fél, hogy ilyen hülyeségeken fog bukni a dolog.
Szerintem nem tudod, mit jelent az "empatikus" szó.
Az empátia az, amikor semmi kedvem elmosogatni, utálom az egészet, de mégis megcsinálom, mert szeretem a másikat, és látom, hogy milyen nehéz neki.
A megértő nem az, akinek a válaszreakciója a besértődés.
Tehát nem empatikus, nem megértő, hogy mitől jó ember, az rejtély, zenél... ez utóbbi nem tulajdonság, hanem hobbi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!