Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Meleg (férfi) párok miért nem vállalhatnak gyereket?
Egy szóval sem írtam, hogy mindenki az otthoni példát követte.
Beteg sem csak az lehet, akinek a szülei ugyanolyan betegségben szenvednek/szenvedtek.
Mondom, az addig rendben van, hogy homoszexuális. Rendben van, hogy van egy hasonló érdeklődési körű párja is. Hasznos tagjai a társadalomnak, ezzel sem vitázom.
De ne "neveljen át" akarva-akaratlanul még kialakulatlan gyermeki lelkeket.
Oké, tegyük fel, hogy egy homo páros sem bántaná fizikailag a gyermekét (mert te ugyebár kb azt sugalltad, hogy amúgy szinte minden hetero pár meg igen)
Én azt írtam, hogy számos olyan család van...
Ha ebből Te azt érted, hogy szinte minden hetero pár bántja a gyerekét, akkor nagy gond lehet a szövegértelmezési képességeddel.
"És hogy akarod kihordani, beleteszed egy szatyorba?"
Brian élete
Azért mert alapvetően gyermek létrehozására egy férfi és egy nő képes, ez a biológiai rendje a dolognak, és jobb, hogyha nem kiskorától látja a gyerek, hogy két férfi meg khm... majd felnőtt korában eldöntheti, hogy akkor mit akar.
Egy gyereknek az a legjobb ha egy férfi és egy nő neveli, és ne menjünk bele a csonka házasságokba meg stb, mert a gyereknek az sem jó, de kevésbé b@sztatják a suliban azt a kölyköt akinek elváltak a szülei, mint akinek langyik. Így is elég sok lelki defektes van, ne törekedjünk ennek a növelésére.
Nyilván erre az a válasz, hogy miért nem jobb a gyereknek két férfi között szeretetben mint állami gondozásban? Persze, jobb, de hetero párok is igen nehezen fogadnak örökbe.
Egyszer majd egyébként ennek is eljön az ideje. Én nem helyeslem, és még mielőtt megvádoltok mindenféle intoleranciával elmondanám, hogy semmi bajom a melegekkel, vannak barátaim is és nekik is elmondtam már ugyanezt, és egyet értenek.
A homoszexuális interakciókat elfogadom, van és valahol egy ősidők óta létező jelenség (a természetes szót szándékosan nem használtam, de aki akarja értse így, ha nem nem) de két azonos nemű SOHA nem hozott létre utódot, szóval az nem természetes, de menjünk szembe a világ törvényeivel.
Mivel nagy valószínűséggel a homoszexualitás a csoportokon belüli, főként a nőkért folytatott harcot hivatott enyhíteni a csoport számára továbbra is hasznos és értékes tagokkal, akik ugyanúgy rész vesznek a társadalom építésében, így javaslom legyetek pl. keresztapák és foglalkozzatok sokat a keresztgyereketekkel, mert ez az anyának is nagy segítség lehet. Ez a legjobb megoldás erre így kívánja az evolúció, átverni úgysem tudjátok.
Ne akarjátok már kifordítani a világot, mert mindannyian baromira megszívjuk értsétek meg.
Továbbra is az első válaszoló vagyok.
Egyébként meg ha meleg lennék, teljesen biztos vagyok abban, hogy nem ebben az országban tervezném a jövőmet, mert itt az emberek nagy része csak elméletben fogadja el a homoszexuális embereket, a gyakorlatban már nem.
Mialatt külföldön éltem, volt szerencsém megtapasztalni, hogy mit jelent a valódi nyitottság, mit jelent az, amikor nem fújolunk, hanem örülünk annak, hogy egy boldog pár látunk, nemtől függetlenül! Ez az, amire a magyar átlag társadalom soha nem lesz képes.
A magyar utcákon nem látsz mást, csak komor embereket, akik saját világukba burkolózva rohannak végig a járdán, s mindenben, mindenkiben a rosszat keresik. Nem mindenki, de az átlag ez. Természetesen ez is ok-okozati kérdés, mint még számos egyéb dolog is, de az eredménye egy komor, toleranciában hiányos, rugalmatlan világnézet.
És holott én támogatnám, hogy a meleg párok is nevelhessenek gyermeket, azt mondom, NE, NE Magyarországon tegyék, mert a társadalmunk még nem érett rá. Tapasztalat hiányában nem tud túllépni azon, amit biztos tényként vesz.
Szomorú.
Felesleges átmenni személyeskedésbe, én sem tettem.
Az eredeti felvetésemre még mindig nem reagált érdemben senki sem (persze nem kötelező).
Ezen kívül kiragadott szövegrészletek eredeti kontextusuk nélküli értelmezésére meg ha megbocsátasz nem vagyok kíváncsi, azt én is pontosan tudom, hogy milyen betűket nyomtam le egymás után a billentyűzeten.
9:46-sal úgy érzem teljesen egyre gondolunk.
Nem gyűlölettől fröcsögve szidjuk a melegeket.
Csak arra kérünk mindenkit, hogy a liberális gondolkodás szemüvegén át lássanak meg bizonyos határokat, természeti törvényeket, melyeket egy ember által önkényesen kitalált eszmerendszer nem tud lebontani, bármennyire is szeretné.
ha az elhagyott cigánygyerekeket és azokat, akiknek esélyük sincsen rendes családra, odaadnák nekik, abból még jó is kisülhetne. úgy gondolom a családalapításnál és az örökbeadásnál a rendezett körülmények között együtt élő heteroszexuális párokat kell előnyben részesíteni, ugyanis ez az ideális család, csak ezt néha az élet felülírja. Az emberek többsége idegenkedik attól, hogy azok, akiknél az azonos neműség okán az utódnemzés eleve kizárt, gyermeket neveljenek. vannak országok, ahol ez megengedett, de itt nem az. nem biztos, hogy mindenben ezeket a nemzeteket kell nekünk is követni, ez más vidék, ez Kelet-Európa. nem hinném, hogy a felmerülő aggályok alaptalanok volnának, ilyen esetben a gyermek, akár a kortárs közösség, akár az egész társadalom részéről a nevelőszüleivel együtt mérhetetlen gyűlöletnek lenne kitéve és ezen semmilyen törvényi szabályozás nem változtatna.
a homoszexualitás Magyarországon tabu, a társadalom szolídan homofób, ez ténykérdés. úgy vélem, az minden embernek elfogadható igénye, hogy szabadon válasszon párt, olyat, amilyet szeretne és az is, hogy ezt a közösség tudomásul vegye. a probléma a folyamatos hisztivel van, hogy vannak, akiknek semmi nem elég jó, hogy a polkorrektség, a feltétel nélküli tolerancia, a sokszor nehezen megragadható demokratikus elvek, az egész világrend néha már nem az életet és nem a jó életet szolgálja, hanem éppen ez ellen van. évezredes hagyományokat, kialakult erkölcsöket, szokásokat nem lehet egyik napról a másikra levetkőzni, szerencsére. akik e hagyományokat le akarják rombolni, szinte soha nem tudnak, hasonlóan biztonságos és helyes utat mutatni, ebből pedig csak bomlás van.
most a homoszexualitás mindenáron való egyenlősítése van terítéken. bárhonnan nézzük, nem az azonos neműek közötti nemi kapcsolat a megszokott, rendben, hogy vannak kivételek, de nem ez az általános, hanem ez a különös. most ők küzdenek az elfogadásért, de ha az emberek közössége, hajlandó eltűrni mindent, ami a fennmaradása ellen dolgozik, abból nagyon hamar katasztrófa lesz. most a melegek követelnek maguknak gyereket, legközelebb már a pedofília és a nekrofília elfogadása lesz napirenden. mégis hol a határ?
mivel senki nem tud arra választ adni, hogy egy gyerek lelkivilága, személyisége, ami heteroszexuális kapcsolatban is sérülhet, hogyan alakul akkor, ha két anyja vagy két apja van, így érthető, hogy ezt a követelést sokan bizalmatlanul fogadják és nem lehet élő, hús-vér embereken így kísérletezni.
az én véleményem az és ez cseppet sem felel meg a diszkrimináció tilalmának, hogy a kilátástalan helyzetben lévő lelenc roma vagy más módon problémás gyerekeket lehessen rábízni a meleg párokra. ahogyan én tudom,
ők azok, akiket a "fehér" "középosztálybeli" párok nem szívesen fogadnak örökbe, ilyen rasszista és homofób módon azonban két hátrányos csoportot is előnyhöz juttatunk, de mint mondtam ez nyilvánvalóan tilalmas.
a béranyaság pedig nyilvánvalóan erkölcstelen.
nekem egyébként semmi bajom pusztán azzal, hogy valaki a saját neméhez vonzódik, tőlem csókolózhatnak, kézen fogva járhatnak, szeretkezhetnek nyilvánosan, engem nem ez zavar, hanem az, amikor egy a homoszexuálisok közötti szűk kisebbség, politikai céloktól sem mentesen uszítani és felforgatni kezd.
személyes érintettségem: csókolóztam már a saját nememmel, nem volt nagy élmény, a másik nemhez vonzódok jobban, környezetemben vannak homoszexuálisok.
Amúgy meg erre a gyerekét verő szülős gondolatmenetre annyit, hogy rengeteg meddő hetero pár van, és ők sem kapják meg ezeket a gyerekeket, nemcsak a melegek, na itt az igazság.
MINDEN embernek joga van gyereket vállalni ha akar és tud, itt a biológiai gyerekvállalásra gondolok, nem az örökbefogadásra, mert eredetileg ez a szó ezt jelenti.
Minden melegnek is joga van gyereket csinálni, senki nem tiltja.
Ja! Hogy ahhoz egy nőbe kéne dugni a brét... hát az már az ő bajuk, hogy nem tetszik, ők választották. De nem tiltja senki.
Egyébként ha találnak nő jelentkezőt, donorként működik a dolog, sok ilyen van. Mit akartok még?
Ez tévedés, hogy kevesebb jogotok van. A jogotok ugyanaz mint másoknak, csak többet akartok. Mert ha én úgy döntök, hogy meleg leszek, akkor érdekes módon én sem kapnék gyereket, szóval semmivel sincs több jogom, mint a melegeknek.
van a társadalom amlyik támogatja a melegek gyermekvállalását
és van a társadalom amelyik nem támogatja
Ez van a mérleg két oldalán, és sokan mondják, hogy a második társadalom nem elég érett nem elég fejlett, és további pejoratív értelemben használt jelzőkkel illetik, és illetitek néhányan itt is.
Miért lenne így, csak mert ebben a kérdésben különbség van a kettő között, még nem biztos, hogy a második érttelenebb, vagy fejletlenebb vagy elmaradottabb.
Nem lehet amiatt elítélni egy társadalmat, mert ragaszkodik egy kulturális alapkőhöz, egy értékhez, ami a hagyományos családmodell. Védi ezt és nem enged teret más variációknak, ez inkább egy modern konzervatív társadalom jellemzője is lehet nem? A konzervatív gondolkodás nem jelent fejletlenséget, elmaradottságot, vagy helytelen és éretlen értékrendet, vagy csak én látom így? Ezzel senkit nem akarok persze megbántani!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!