Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti mit gondoltok erről? Kínos pénzkérdés.
14:07 :)
Van aranyom egy egyszerű megoldás. Megbántott ez a szemtelen rossz ember! Igen? Akkor hagyd ott! Aztán majd meglátjuk visszasírod-e még a gondtalan rezsitlen életet, amikor be kell rendesen osztanod a pénzed.
Jó volt a 100.000 Ft -s példa. Elszórsz egy halom pénzt fölösleges dolgokra. Számolj kicsit.
Feltöltöd a hűtőt
20.000 Ft/ HÓ
Rezsi
15.000 FT /hó
Magadra költesz
15.000 Ft / hó
Marad a 100.000 ből 50.000 Ft az egy évben 600.000 Ft.
Abból már utána könnyen lesz 1.000.000 Ft és voálá van egy halom spórolt pénzed. A párod megnyugszik, te nem függsz tőle.
De te ostoba vagy és ezt nem látod be. sajnáltasd csak magad. Mikor egy halom pénzt spórolhatnál!
Én összejövök szívesen a pasiddal, ha azokat a kedvezményeket megkapom, amiket te.
Üdv
29/F
Itt nem arról van szó, hogy a párod nem akar közös kasszát - hiszen hol itt a közös kassza?
A közös kassza arról szól, hogy akkor én IS meg te IS bedobom a pénzemet a KÖZÖSBE, és akkor éljünk abból.
Nálatok meg mi van? Van a TE pénzed (a kereseted), és a MI pénzünk (a párodé). Te hol adod bele a részed?
Nem rossz dolog a közös kassza (bár szerintem ekkora összegű fizetéseknél, és míg nincs gyerek, külön kasszán lenni praktikusabb), de akkor tényleg legyen közös. Mert így tényleg csak a párod pénze megy...
De értsd meg, hogy ti most nem vagytok közös kasszán. Mert ha otthon lennél gyerekkel, vagy beteg lennél (ne legyél), vagy nem találnál munkát, azt mondom, oké, tartson el.
De százezret keresel, ebből nem kér el tőled egy fillért sem, és megsértődsz azon, hogy szóvá teszi, hogy szórod a pénzed? Munkaképes, felnőtt nő vagy, biztos állással (hisz a pasid a főnököd), a kiadásaidhoz képest jó keresettel (családok élnek ennyiből), tehát nem neked kéne háborogni.
Közös kasszát akarsz? Akkor tegyél bele te is.
Azt gondolom, hogy a párodnak igaza van.
A mai világban iszonyú nagy felelőtlenség, hogy nincs tartalékod. Te könnyebben is spórolhattál volna, hiszen nem kellett semmit sem fizetned a lakhatásért. Esetleg ezt a pénzt, vagy a cigi árát, ha félre tetted volna minden hónapban, lett volna egy szép kis megtakarításod szűkösebb hónapokra, ami nekem úgy jön le, hogy előrelátható volt, de ha, az sem mentés arra, hogy az egész fizud elköltöd.
Igen, ő a jobban keres és több mindent megengedhet magának, de itt nem azon vana hangsúly, hogy van-e rá pénze vagy nincs, hanem az elven. Hogy igen is tessék félretenni és előre gondolkodni. Bár jelenleg 0 megtakarítással már nem sokat kezdhetsz most magaddal. Próbáld minimalizálni a kiadásaidat és ha nem muszáj, ne kérj tőle kölcsön.
A jövőben, ha beindul a munka, tessék spórolni, és nem nyugodtan ülni a babérokon, hogy "apa majd úgyis eltart".
Na figyeljetek paraszt népség, katasztrófa amit műveltek de komolyan.Hát hogy lehet olyan írni b*ssza meg,hogy enyém és a tiéd.Ha már együtt élünk mi az hogy te is ennyit a közösbe meg én is? Mik vagytok ti lakótársak??Mert azok csinálják ezt.Ennyi erővel a testi kapcsolatért is pénzt lehetne kérni,mert ugye bele tartozik,hogy a lakótársak nem létesítenek sze*uális kapcsolatot egymással.Kezdem gyűlölni ezt az oldalt miattatok,mert undorító férgek vagytok,itt folyamatosan csak az agyamat pörgetem fel,mert ha előttem bárki elő adná gy magát,úgy osztanám ki,hogy a fül lyuka is ketté állna.
Kérdező:Igazad van teljesen,mi lesz ha gyerek lesz??? Szerintem nincs mellette keresni valód,és azért amit mondtál"Te fordított esetben nem mondanál ilyen"
Nem élek együtt a párommal,de már most oda adja a fizut,hogy osszam be mert ő nem tudja,és ettől függetlenül nem papaucs.
Nem arról van szó, hogy nem engedheted meg magadnak a cigit. Egyszerűen csak gondolj bele. Te elköltöd a ~100 000 forintodat magadra. Ő mit csinál? Fizet MINDEN MÁST. Tehát ez kb olyan, mintha te csak magadnak fizetnél bármit is, ő meg kettőtöknek. Nagyon szépen leírták már előttem, van a te pénzed, ami a tiéd, meg van az övé, ami közös.
Pofám nem lenne ilyet mondani, hogy evidens, hogy a párom fizet mindent helyettem. Akkor már inkább úgy kéne megoldani, hogy a párod valamennyit félrerak nektek, hogy a későbbiekben építkezhessetek, gyerekeknek stb, ha már családot terveztek. A többihez meg hozzáadod a te pénzed felét. Ami nem sok, de legalább minimálisan beszállsz a költségekbe. Így nem lenne mit felróni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!