Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Ti mit gondoltok erről? Kínos...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ti mit gondoltok erről? Kínos pénzkérdés.

Figyelt kérdés
A párom nagyon jó anyagi körülmények között él, én az ő cégénél dolgozom.Nekem átlagkeresetem van, neki sokkal több(kb 8x annyi).Együtt is lakunk, az ő lakásában(ami a sajátja).Eddig sosem kértem tőle pénzt.Albérletet, rezsit, stb nem kell fizetnem(szerintem ez evidens), a saját dolgaimat magamnak fizettem(ruha, cigi, telefonszámla, gyógyszerek stb.) és sokszor volt, hogy bevásároltam a hűtőbe.Most úgy alakult, hogy néhány hónapig nem dolgozunk, én nem tettem félre pénzt az elmúlt hnapok alatt.Amióta nem dolgozom, ő vett nekem egy-két dolgot, de csakis olyat, amire tényleg szükségem volt.Tehát nincs lehúzás-szindróma.Tegnap kijelentette, hogy, rendben, ez alkalommal még ok, de szeretné, hogy a jövőben önellátó legyek, magyarul tegyek félre pénzt a téli hónapokra, mert az nekem is jobb, ha nem tőle kell kérnem.Bár ő azt állítja, hogy ezt csak az én érdekemben mondta, iszonyatosan rosszulesett és nagyon megalázó volt az egész szitu.Egyáltalán nem arról van szó, hogy le akarom húzni, vagy ilyesmi, de szerintem nagyon gáz, hogy ezt mondta, annál is inkább, mivel megteheti, hogy eltartson egy pár hónapot, és nincsenek is nagy igényeim- tehát nem kell állandóan vásárolni, ilyesmi, csakis akkor kértem tőle valamit, ha tényleg kellett.Ti mit gondoltok erről???
2011. nov. 23. 13:15
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/147 anonim ***** válasza:
37%

14:07 :)

Van aranyom egy egyszerű megoldás. Megbántott ez a szemtelen rossz ember! Igen? Akkor hagyd ott! Aztán majd meglátjuk visszasírod-e még a gondtalan rezsitlen életet, amikor be kell rendesen osztanod a pénzed.

Jó volt a 100.000 Ft -s példa. Elszórsz egy halom pénzt fölösleges dolgokra. Számolj kicsit.

Feltöltöd a hűtőt

20.000 Ft/ HÓ

Rezsi

15.000 FT /hó

Magadra költesz

15.000 Ft / hó

Marad a 100.000 ből 50.000 Ft az egy évben 600.000 Ft.

Abból már utána könnyen lesz 1.000.000 Ft és voálá van egy halom spórolt pénzed. A párod megnyugszik, te nem függsz tőle.

De te ostoba vagy és ezt nem látod be. sajnáltasd csak magad. Mikor egy halom pénzt spórolhatnál!

Én összejövök szívesen a pasiddal, ha azokat a kedvezményeket megkapom, amiket te.

Üdv

29/F

2011. nov. 23. 14:19
 42/147 anonim ***** válasza:
71%

Itt nem arról van szó, hogy a párod nem akar közös kasszát - hiszen hol itt a közös kassza?

A közös kassza arról szól, hogy akkor én IS meg te IS bedobom a pénzemet a KÖZÖSBE, és akkor éljünk abból.

Nálatok meg mi van? Van a TE pénzed (a kereseted), és a MI pénzünk (a párodé). Te hol adod bele a részed?

Nem rossz dolog a közös kassza (bár szerintem ekkora összegű fizetéseknél, és míg nincs gyerek, külön kasszán lenni praktikusabb), de akkor tényleg legyen közös. Mert így tényleg csak a párod pénze megy...

2011. nov. 23. 14:20
 43/147 A kérdező kommentje:
ott kezdődik a dolog, hogy én ide se akartam költözni hozzá.Ő volt az, aki ilyeneket mondott, hogy szeretné, ha majd én lennék a felesége, meg hogy legyünk egy család, stb.olyan dolgokat mondott, amiből én arra következtettem, hogy tényleg egy család vagyunk.egy családban pedig(legalábbis normálisban) nincsenek ilyen diskurzusok, mint ez a tegnapi.és külön kassza sincs.azt meg végképp nem értem, hogy miért gyerekes viselkedés az, hogy el akarok költözni egy olyan házból, ahol ezek szerint a pasi nyakán vagyok.Ha neki ez teher, akkor nem kell, hogy eltartson, hazamegyek mo-ra, es ott el tudok menni dolgozni.Ilyen egyszerű.
2011. nov. 23. 14:24
 44/147 anonim ***** válasza:
65%

De értsd meg, hogy ti most nem vagytok közös kasszán. Mert ha otthon lennél gyerekkel, vagy beteg lennél (ne legyél), vagy nem találnál munkát, azt mondom, oké, tartson el.

De százezret keresel, ebből nem kér el tőled egy fillért sem, és megsértődsz azon, hogy szóvá teszi, hogy szórod a pénzed? Munkaképes, felnőtt nő vagy, biztos állással (hisz a pasid a főnököd), a kiadásaidhoz képest jó keresettel (családok élnek ennyiből), tehát nem neked kéne háborogni.

Közös kasszát akarsz? Akkor tegyél bele te is.

2011. nov. 23. 14:26
 45/147 A kérdező kommentje:
az is hozzátartozik az igazsághoz, hogy nagyon sok pénzemet kölcsönadtam a barátnőmnek nyáron, mert gázban volt, és nem volt aki segítsen rajta.én ezt nem várom vissza tőle, mert tudom, hogy úgysem tudja megadni.a barátomnak meg sosem fogom elmondani, mert a legjobb barátnőmről van szó, de mivel ő nem ismeri, úgyis csak ilyen dumákkal jönne, hogy kihasznál, meg ilyesmi, de ez nem igaz.úgyhogy nem csak arról van szó, hogy a saját luxusaimra dobtam ki a pénzt.Különben meg érdekes módon a cigit még azok is megengedik maguknak, akik minimálbérből élnek, hát nehogy már még arra se költsek.
2011. nov. 23. 14:31
 46/147 anonim ***** válasza:
75%

Azt gondolom, hogy a párodnak igaza van.

A mai világban iszonyú nagy felelőtlenség, hogy nincs tartalékod. Te könnyebben is spórolhattál volna, hiszen nem kellett semmit sem fizetned a lakhatásért. Esetleg ezt a pénzt, vagy a cigi árát, ha félre tetted volna minden hónapban, lett volna egy szép kis megtakarításod szűkösebb hónapokra, ami nekem úgy jön le, hogy előrelátható volt, de ha, az sem mentés arra, hogy az egész fizud elköltöd.

Igen, ő a jobban keres és több mindent megengedhet magának, de itt nem azon vana hangsúly, hogy van-e rá pénze vagy nincs, hanem az elven. Hogy igen is tessék félretenni és előre gondolkodni. Bár jelenleg 0 megtakarítással már nem sokat kezdhetsz most magaddal. Próbáld minimalizálni a kiadásaidat és ha nem muszáj, ne kérj tőle kölcsön.

A jövőben, ha beindul a munka, tessék spórolni, és nem nyugodtan ülni a babérokon, hogy "apa majd úgyis eltart".

2011. nov. 23. 14:35
 47/147 A kérdező kommentje:
De pont ez az, hogy én nem akartam a nyakára jönni, ő erőlködött rajta.és most is ő erőlködik, hogy ne menjek el.Azért vacillálok még mindig, mert lehet hogy tényleg nem ez a legjobb megoldás, hogy mindent sutba dobunk emiatt...bár engem nagyon megingatott ez a dolog, és em nagyon van kedvem ezek után, hogy ilyen kicsinyes, vele lenni.
2011. nov. 23. 14:35
 48/147 A kérdező kommentje:
De igenis van megoldás, az, hogy fogom magam, hazamegyek, és két héten belül biztos h találok vmi melót.ha takarítás, akkor azt.Az is jobb, mint itt ülni, és attól rettegni, hogy nehogy vmire szükségem legyen, és kérni kelljen tőle.
2011. nov. 23. 14:37
 49/147 anonim ***** válasza:
75%

Na figyeljetek paraszt népség, katasztrófa amit műveltek de komolyan.Hát hogy lehet olyan írni b*ssza meg,hogy enyém és a tiéd.Ha már együtt élünk mi az hogy te is ennyit a közösbe meg én is? Mik vagytok ti lakótársak??Mert azok csinálják ezt.Ennyi erővel a testi kapcsolatért is pénzt lehetne kérni,mert ugye bele tartozik,hogy a lakótársak nem létesítenek sze*uális kapcsolatot egymással.Kezdem gyűlölni ezt az oldalt miattatok,mert undorító férgek vagytok,itt folyamatosan csak az agyamat pörgetem fel,mert ha előttem bárki elő adná gy magát,úgy osztanám ki,hogy a fül lyuka is ketté állna.

Kérdező:Igazad van teljesen,mi lesz ha gyerek lesz??? Szerintem nincs mellette keresni valód,és azért amit mondtál"Te fordított esetben nem mondanál ilyen"

Nem élek együtt a párommal,de már most oda adja a fizut,hogy osszam be mert ő nem tudja,és ettől függetlenül nem papaucs.

50/147 anonim ***** válasza:
57%

Nem arról van szó, hogy nem engedheted meg magadnak a cigit. Egyszerűen csak gondolj bele. Te elköltöd a ~100 000 forintodat magadra. Ő mit csinál? Fizet MINDEN MÁST. Tehát ez kb olyan, mintha te csak magadnak fizetnél bármit is, ő meg kettőtöknek. Nagyon szépen leírták már előttem, van a te pénzed, ami a tiéd, meg van az övé, ami közös.

Pofám nem lenne ilyet mondani, hogy evidens, hogy a párom fizet mindent helyettem. Akkor már inkább úgy kéne megoldani, hogy a párod valamennyit félrerak nektek, hogy a későbbiekben építkezhessetek, gyerekeknek stb, ha már családot terveztek. A többihez meg hozzáadod a te pénzed felét. Ami nem sok, de legalább minimálisan beszállsz a költségekbe. Így nem lenne mit felróni.

❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!