Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Ti mit gondoltok erről? Kínos...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ti mit gondoltok erről? Kínos pénzkérdés.

Figyelt kérdés
A párom nagyon jó anyagi körülmények között él, én az ő cégénél dolgozom.Nekem átlagkeresetem van, neki sokkal több(kb 8x annyi).Együtt is lakunk, az ő lakásában(ami a sajátja).Eddig sosem kértem tőle pénzt.Albérletet, rezsit, stb nem kell fizetnem(szerintem ez evidens), a saját dolgaimat magamnak fizettem(ruha, cigi, telefonszámla, gyógyszerek stb.) és sokszor volt, hogy bevásároltam a hűtőbe.Most úgy alakult, hogy néhány hónapig nem dolgozunk, én nem tettem félre pénzt az elmúlt hnapok alatt.Amióta nem dolgozom, ő vett nekem egy-két dolgot, de csakis olyat, amire tényleg szükségem volt.Tehát nincs lehúzás-szindróma.Tegnap kijelentette, hogy, rendben, ez alkalommal még ok, de szeretné, hogy a jövőben önellátó legyek, magyarul tegyek félre pénzt a téli hónapokra, mert az nekem is jobb, ha nem tőle kell kérnem.Bár ő azt állítja, hogy ezt csak az én érdekemben mondta, iszonyatosan rosszulesett és nagyon megalázó volt az egész szitu.Egyáltalán nem arról van szó, hogy le akarom húzni, vagy ilyesmi, de szerintem nagyon gáz, hogy ezt mondta, annál is inkább, mivel megteheti, hogy eltartson egy pár hónapot, és nincsenek is nagy igényeim- tehát nem kell állandóan vásárolni, ilyesmi, csakis akkor kértem tőle valamit, ha tényleg kellett.Ti mit gondoltok erről???
2011. nov. 23. 13:15
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/147 anonim ***** válasza:
39%
"Engem az bánt a legjobban, hogy fordított helyzetben én soha nem csinaltam volna ezt.Eszembe se jutott volna ilyeneket mondani neki.Én ennél ezerszer nagyvonalúbb vagyok." Fordított helyzet? Hogy jelenthetsz ki ilyet? Fordult már a kocka? keresel te 8szor többet mint ő? nem! így akkor ne is akarj nagyvonalúbb lenni...
2011. nov. 23. 14:02
 32/147 anonim ***** válasza:
93%
Én nő létemre 2 évig fizettem a párom tandíját, ugyanis mindkettőnknek érdeke volt, hogy lediplomázzon.
2011. nov. 23. 14:02
 33/147 anonim ***** válasza:
100%

Ne haragudj, de most nagyon felhúztál.

100000 Ft-ot keresel, nem kell semmire sem költened, csak magadra, plusz alkalmanként feltöltöd a hűtőt, és meg vagy sértődve, ha a párod azt mondja, hogy ne szórd el az összes pénzedet? Havi 40000 Ft-om van, miután kicsengettem az albérletpénzt rezsistül, ebből 20000 Ft-ot befizetek lakástakarékba, tehát havi 20000 Ft jut azokra a dolgokra, amire neked 100000 kell. Nem azt mondom, hogy te is szorítsd le ennyire a költségvetésedet, de ha csak havi 60000 Ft-ot szórnál el, már akkor is eléggé nagy lábon élnél, plusz tudnál félretenni arra az 1-2 hónapra, amíg nem dolgozol, nem kéne még pluszban lehúznod a párodat. Mert most lehúzod. Lehet neked ez evidens, pedig nem az. Örülj neki, hogy olyan rendes, hogy nem kell beszállnod a rezsibe. Mert nem természetes, hogy nem kell. Képzelem mik lehetnek azok a nagyon fontos, szükséges dolgok, ha havi 100000 Ft-ból nem tudsz spórolni... Érdekes módon nekem 40000-ből megy.

2011. nov. 23. 14:04
 34/147 anonim ***** válasza:
100%

Figyelj, vannak olyan típusú férfiak, akiknek az önálló nő a vonzó, akik megállnak a saját lábukon. A barátod ilyen. Én is ismerek ilyeneket.

És teljesen igaza van, sosem szabad a pasidra hagyatkozni anyagilag teljesen. Persze házasságban ez már másképp van, de egy párkapcsolatban, ami úgy tűnik nem áll túl biztos lábakon, nagyon nagy butaság.

Mindig gondolni kell a legrosszabbra. És nem másokat hibáztatni, ha bekövetkezik, te meg ott állsz lakás, munka, és pénz nélkül.

2011. nov. 23. 14:05
 35/147 anonim ***** válasza:
44%

Édes:

Azért mert neki van pénze miért nem segítesz neki?

Pl fizethetnél a rezsibe pár ezer forintot. Még jó, hogy néha bevásárolsz! Ez a minimum. És hiába van pénze, miért ő tartson el?

Cigire van pénzed, de félre nem tudsz rakni? Na ne már!

Ez nem kényes kérdés. Anyuci kicsi elkényeztetett lánya vagy és felháborodsz, ha a pasi szóvá teszi, hogy takarékoskodj. Igaza van!

2011. nov. 23. 14:07
 36/147 anonim ***** válasza:
27%
kedves utolsó tljesen egyetértek veled én is. nem értek egyet a kérdezővel. olyan dolgokat vesz evidensnek ami nem az! nagyon nem az! próbálom én is megmagyarázni neki, de szerintem már a fejébe vette, hogy neki van igaza, és már csomagolni akar, és elköltözni a párjától... bár nem válaszol a kérdésemre hogy hány évesek a résztvevők, de én hajlok arra, hogy a férfi idősebb már, látott már ezt azt az életben, és próbálná terelgetni a kérdezőt, de a kérdező hajthatatlan és a fejébe vette, hogy őt most nagyon megbántotta a párja a kijelentésével...
2011. nov. 23. 14:07
 37/147 anonim ***** válasza:
35%

Te a 8x annyi pénzt is elvernéd, ha a fizetésedet sem tudod rendesen beosztani. Tanulj meg okosan gazdálkodni. Én a felháborodásod után lapátra tennélek és utána nézd meg, hogy milyen amikor egymagad kell fizetni egy lakás fenntartását.

Milyen már elvárásaid vannak csak azért mert ő gazdagabb? Neked is van lehetőséged több pénzt keresni. Ja, hogy nem a főnökkel kell járni és dolgozni kell keményen. Bocsi ez van. Ő biztos csak sajnáltatja magát és kesereg és csak az ölébe hullt az álomfizetés. Plusz egész nap csak forumokon kesereg a helyett, hogy pénzt keresne! Nyomás vissza dolgozni!

2011. nov. 23. 14:12
 38/147 anonim ***** válasza:
80%

Részben, főleg nagyobb részben egyet értek a pároddal. Mondom ezt úgy, hogy nő vagyok és együtt élek a párommal. Igaz, nálunk nincs én pénzem, te pénzed, viszont a rezsit mindig felesben álljuk, a bevásárlásokat is, hiszen mindketten eszünk, mosunk, fürdünk stb. A maradék pénz pedig megy a közös kiadásokra. Nem vesz meg egy zoknit sem anélkül hogy meg ne kérdezné. Pedig többet keres mint én. Volt úgy, amikor én nem dolgoztam, de spórolt pénzből igenis kifizettem a felét a rezsinek, ő pedig csak nevetett, hogy a női büszkeségem nem engedi, hogy ő eltartson. Hát így van...

Ez a megteheti hogy eltart dolog szintén problémás. Valószínűleg ő is megdolgozott a pénzéért, és szerintem teljesen érthető, hogy azt félti. Egyetértek azzal a hozzászólóval aki azt írta, hogy ez a pasi valószínűleg az önálló nőkre bukik. Szerintem egyáltalán nem szeretné minimálisan sem azt érezni, hogy úgymond érdekből vagy vele. A pénz az egy nagyon kényes téma manapság.

Viszont az is igaz, hogy ha a párod és nagyon szeret, akkor igen, önzetlenség címszó alatt megtehené. De szerintem ténylegesen önállóságra szeretne "nevelni".

2011. nov. 23. 14:17
 39/147 anonim ***** válasza:
39%

Igazuk van az elöttem szólóknak,nincs igazad abban hogy ezért megsértődsz a párodra.

Ha most elcuccolnál hova mennél?Ki tartana el?

Ha tudom hogy télen nincs jövedelmem az a minimum hogy spórolok.Nincs is kiadásod,mire szórtad el a pénzt?

2011. nov. 23. 14:17
 40/147 anonim ***** válasza:
64%

Szia!

Nálunk úgy néz ki a dolog, hogy párom dolgozik, én még suliba járok, de még sincs az, hogy ez az ő pénze, bla bla bla. Nem, mivel közös, mert egy háztartásban élünk. Persze nem szoktam lehúzni, mert én is szoktam pénzt kapni(családit felezzük anyummal), sőt a rezsibe,meg semmibe nem kell beszállnom. Ami kell a háztartáshoz együtt megvesszük, plusz az olyan dolgokat amikről úgy ítéljük meg, hogy kellenek. Szerintem ez így természetes. És attól függetlenül. hogy párom kemény fizikai munkát végez, itthon is megcsinálja amit kell. (pl. ilyenkor télen favágás). Egy szó mint száz, szerintem nem érdemli meg a párod, hogy vele legyél. ha ennyire tahó.

2011. nov. 23. 14:19
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!