Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Ti mit gondoltok erről? Kínos...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ti mit gondoltok erről? Kínos pénzkérdés.

Figyelt kérdés
A párom nagyon jó anyagi körülmények között él, én az ő cégénél dolgozom.Nekem átlagkeresetem van, neki sokkal több(kb 8x annyi).Együtt is lakunk, az ő lakásában(ami a sajátja).Eddig sosem kértem tőle pénzt.Albérletet, rezsit, stb nem kell fizetnem(szerintem ez evidens), a saját dolgaimat magamnak fizettem(ruha, cigi, telefonszámla, gyógyszerek stb.) és sokszor volt, hogy bevásároltam a hűtőbe.Most úgy alakult, hogy néhány hónapig nem dolgozunk, én nem tettem félre pénzt az elmúlt hnapok alatt.Amióta nem dolgozom, ő vett nekem egy-két dolgot, de csakis olyat, amire tényleg szükségem volt.Tehát nincs lehúzás-szindróma.Tegnap kijelentette, hogy, rendben, ez alkalommal még ok, de szeretné, hogy a jövőben önellátó legyek, magyarul tegyek félre pénzt a téli hónapokra, mert az nekem is jobb, ha nem tőle kell kérnem.Bár ő azt állítja, hogy ezt csak az én érdekemben mondta, iszonyatosan rosszulesett és nagyon megalázó volt az egész szitu.Egyáltalán nem arról van szó, hogy le akarom húzni, vagy ilyesmi, de szerintem nagyon gáz, hogy ezt mondta, annál is inkább, mivel megteheti, hogy eltartson egy pár hónapot, és nincsenek is nagy igényeim- tehát nem kell állandóan vásárolni, ilyesmi, csakis akkor kértem tőle valamit, ha tényleg kellett.Ti mit gondoltok erről???
2011. nov. 23. 13:15
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/147 A kérdező kommentje:
tudjátok, mi a leggázosabb az egészben, hogy ő állandóan azt mondogatja, hogy azt szeretné, hogy én legyek a felesége, meg hogy egy család vagyunk...hát kösz az ilyen családot.Mellesleg azért nem tettem félre, mert nekem eszembe se jutott, hogy ő azon ki fog akadni, hogy 3-4 hónapig majd neki kell bevásárolni, esetlen a telefonszámlámat ki kell fizetnie, meg néha adnia kell egy kis pénzt...ennél sokkal nagyvonalúbbnak gondoltam.
2011. nov. 23. 13:43
 22/147 A kérdező kommentje:
nyáron dolgozok, télen tanulok.és közben ingázok két ország között szóval a melót egyszerűen nem tudom megoldani.
2011. nov. 23. 13:46
 23/147 anonim ***** válasza:
94%

Előre szólok, hogy nem válasznak szánom, amit írok. Azt hiszem, nem ugyanazt jelentik a fogalmak mindkettőnknek. Párom = az nekem azt jelenti, hogy egy test, egy lélek. A kedvesem például két éve munkanélküli, egyszerűen nem tud elhelyezkedni. De fizetés"ünk" van, nem fizetés"em". A házasság ezért több, mint az, hogy valakik összefeküdnek. - Jóban rosszban, betegségben, örömben, nehézségekben - együtt. Vele megelégszem, mondja az eskü szövege.

Sokat beszélgettem már a mai generációhoz tartozó nőkkel, férfiakkal, egyszerűen nem tudom felfogni ezt az óriási önzést és bizalmatlanságot. Kivétel nélkül az a hozzáállásuk, hogy házasság? Minek? Hogy majd az ügyvédnek fizessen váláskor? - Döbbenetes. Ennyire értéktelen vált a "rajtam kívül más"? Arra sem becsülöm, hogy úgy közeledjek hozzá, hogy őt fogadom el, minden bajával együtt? Csak a jót fogadom el tőle, illetve csak azt, ami nekem kell? - Ne haragudjatok, de ez nem párkapcsolat, hanem egy üzleti vállalkozás. Azt nézem, hogy egy kapcsolatban nekem mi éri meg, mi az, ami nekem kell? Akkor a másik egy tárgy. Csakhogy a másiknak meg én vagyok egy darab tárgy, egy eszköz az ő érvényesüléséhez? De ez borzalmas!

56F

2011. nov. 23. 13:48
 24/147 A kérdező kommentje:
egyébként nem is érdekes ez.Az a kérdés, hogy ezek után van- mellette keresnivalóm, vagy nincs.Én nagyon úgy érzem, hogy nincs, szerinte van, de nem tduom, hogy le tudom-e nyelni ezt a békát, mert nagyon megsértett.en fogni akartam a cuccom, hazamenni, és otthon keresni egy állást, ő meg azt mondta, hogy ez gyerekes viselkedés, hogy emiatt ott akarom hagyni.
2011. nov. 23. 13:50
 25/147 bánomisén ***** válasza:
63%

Így már értem. Gondolom, az iskola is pénzbe kerül.

Nem tudom, nekem ez fura. Amikor kijöttem külföldre, mi a barátaimmal segítettük egymást. És itt csak barátságról beszélünk, nem ennél szorosabb, intimebb kapcsolatról. Ha valakinek valami miatt rosszul ment, mondjuk, mert elveszítette a munkáját, akkor kisegítettük, amit később megadott. Normális esetben ez így működik.

Vond le a tanúságot, kérdező, ezután tegyél félre, amennyit tudsz, akkor nem leszel kiszolgáltatva a pasidnak, sőt, akkor lépsz le tőle, amikor akarsz, ha nem tetszik a rendszer.

2011. nov. 23. 13:51
 26/147 A kérdező kommentje:
Engem az bánt a legjobban, hogy fordított helyzetben én soha nem csinaltam volna ezt.Eszembe se jutott volna ilyeneket mondani neki.Én ennél ezerszer nagyvonalúbb vagyok.
2011. nov. 23. 13:52
 27/147 anonim ***** válasza:
28%

Hát ezek szerint tényleg inkább az apád, mint a párod. Nem kezel egyenrangú, döntésképes felnőtt emberként.

Vagy megalkuszol ezzel a helyzettel, vagy minél hamarabb kilépsz ebből a kapcsolatból.

2011. nov. 23. 13:52
 28/147 A kérdező kommentje:
az iskola nem kerül pénzbe, mert állami finanszírozású.tehát nem ő fizeti.De azt is mondta, hogyha véletlen ez változna, arról is nekem kell gondoskodni.
2011. nov. 23. 13:54
 29/147 anonim ***** válasza:
68%

Szerintem ő nem gondolja komolyan veled ezt a kapcsolatot.Nincs meg az összetartozás jele.Ott lakhatsz,ő fizeti a rezsijét,te pedig egy vendég vagy nála....

Közös kassza,na az nincs...

Én ennél csekélyebb dolgokat sem tudtam lenyelni,egyszerűen kifakadtam,miután magamban tartottam sokáig az elégedetlenségeimet.

Nem értem miből gondolta a párod,hogy havi 100.ezerből v kevesebből te félretudnál tenni annyit,hogy 3-4 hónapig nyugodtan élj belőle.Szerintem akinek havi többszázezres jövedelme van,annak fingja nincs ezekről a dolgokról.Szóval könnyen beszél a kedves "párod".Nem értem milyen jogon akarna téged rávezetni az önellátásra,és a félrerakásra ha egyszer nem tudnál miből.Nevetséges ez az ember!!!!

A másik probléma,hogy ő a főnököd,itt is kiütköznek a problémák,ő azt csinál amit akar,te pedig lásd el magad és ő megengedi nagyvonalúan hogy nála lakj...

Nem akarok ítélkezni,de én tuti nem lennék vele.

Szerintem nincs közös jövőtök.Ő elvan egyedül is az biztos...

2011. nov. 23. 14:00
 30/147 anonim ***** válasza:
40%
engem érdekelne, hogy te hány éves vagy? és a párod? ha hiszed ha nem, én is nő vagyok, és teljes mértékben pároddal értek egyet...utolsó kijelentésed az iskola finanszírozásáról. játszunk el a gonolattal, hogy valami miatt mégis átkell térned költségtérítéses szakra, akkor szerinted kinek kéne vállania a költséget? Hidd el, nem párodat kell hogy terhelje ez a költség! Te hogy gondolod? Úgy vélem valóban gyerekes a viselkedésed hogy rögtön csomagolnál...én úgy érzem, hogy köztettek nagy lehet a korkülönbség, jól sejtem?
2011. nov. 23. 14:00
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!