Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Leányok! Tönkretennétek egy olyan embert, aki titeket (már csak egyoldalúan) szeret?
Na ez a stáció: van egy pali. Haverok voltatok, majdnem összejöttetek, történt egy-két dolog. Végül a döntésed (azaz a lányé): nem. A pali próbálkozik, nagyon. Néha az idegetekre megy már. Tudjátok, hogy olyan szinten belétek van zúgva, hogy arra szó nincs. Viszont már kezd nagyon elegetek lenni belőle, ezért durva eszközökhöz nyúltok. Pl. megalázás, vagy sértegetés, önbizalomrombolás. Erre a pali néha visszavág, de mindig bocsánatot kér. Aztán, egész egyszerűen már tényleg idegesít titeket, de azért néha megmosolyogtat, és jólesik, amit mond, amit tesz értetek…
Viszont úgy érzitek, nem lehet teljes az életetek, ha mindig kapcsolatban vagy vele…
A kérdés, tönkretennétek az életét, ha, hiába kibírhatatlan, jószándékkal tesz mindent, szeretetből? Csak azért romba döntenétek az életét, hogy a tiétek jobb legyen? Hagynátok teljesen összeomolni, már-már megőrülni a hiányotoktól, szinte biztosra tudva, hogy bele fog halni, vagy maradandó károsodást szenvedni, ha nem elhagyjátok, hanem pl. megveretitek, fenyegetitetek?
Azaz meglépnétek azt a lépést (amibe bele fog halni, valószínűleg, vagy legalábbis tönkremenni, teljesen, és lehet becsavarodna), amivel tönkreteszitek, tudatában annak, hogy tényleg tönkre fog menni, miattatok, csakhogy megszabaduljatok tőle? Csakhogy nektek jobb legyen?
"ma 23:17 - a te példád bizonyítja azt, ami miatt létrehoztam ezt a kérdést : az ember voltaképp állat. ha te, mondjuk, képes lennél egy embert diliházba küldeni azért, mert ő ... szereti"
nem szereti, hanem kicsinálja idegileg...
"ergo te betegesebben önző vagy, mint az az ember, akit te tönkretennél, magyarán szólva: betegebb vagy. "
ergó, én betegesen önző vagyok, mert nem bírom elviselni, hogy akit én szeretek, azt te csinálod ki idegileg...
"másrészt, gondolod, hogy a diliházban alapos kivizsgálás után nem jönnének rá, hogy a páciens nem beteg, csak valaki be akarta mártani?'
nem bemártani akarlak, épp ez az egyik probléma, hogy nem is tudsz róla, hogy a viselkedésed beteges...
"harmadrészt, amint kikerül a diliházból"
akkor reménykedem benne, hogy helyrehozták, békén hagy minket, és új életet kezd.
"nem fog feljelentést tenni azért, amit tettél?"
akkor hamis vádaskodás miatt megint ő jár rosszul...
"egy embert nem lehet elintézni egy életre - ahhoz csak a halál az egyetlen út. és akit nem ölsz meg teljesen, annak olyan mértékű bosszú forrhat szívében, amit sem kiszámítani, sem előrelátni nem lehet."
erre már nem reagálnék, mert úgysem hiszed el, hogy orvosi segítségre van szükséged...
"ma 23:41 - nos mi a zaklatás? Az, hogy egy szerelem egyoldalú? Akkor ezek szerint a világon több millió, ha nem több "zaklató" van, szabadlábon, az egész világon. És ezek szerint ez a több millió ember beteg lenne?"
akkor válik az egyoldalú szerelem zaklatássá, amikor hosszas próbálkozás után sem fogod fel hogy egyoldalú, és nem hagyod békén a "szeretett" személyt
nem 23:41 voltam
"És egy idő után, mikor rájönnél, hogy emiatt nem engednek ki, nem kezdenéd el játszani a nyugodt, békés állampolgárt?"
a szakember azért szakember, mert meg tudja állapítani, hogy ki a békés állampolgár, és ki az aki megjátssza..
ma 23:47 - na most.. várjunk már egy picit. ki mondta azt, hogy én bárkit is kicsinálok idegileg? a régebbi történetemben maximum a féltékenykedő barát verte magát, de ha valóban olyan súlyos lett volna az eset, a lány szól nekem, nem? de.
nemnem, itt épp te mondtad, hogy ha ilyen helyzet lenne, engem bármi áron, bármi pénzzel tönkretennél. de nem a lányért, ez csak valami mézesmázos hülyeség. magadért tennéd, és eljátszanád a mártírt, hogy a lányért tetted, közben csak magadért tennéd, mert belezavarnék a légyottotokba. ezt fogd fel. :)
már miért lenne beteges? az én régi történetem, és a kérdésemben felvetett dolgok két, végülis javában eltérő dolog, történet. úgy gondolom, hogy a problémákra reagált agresszív, másokat elnyomó, tönkretenni vágyó reakciód téged minősít jelen esetben.
tehát, szerinted, olyan az ember, mint egy gép. elromlik, és majd helyrehozzák. csak gondolkodj logikusan. nem számít, hogy jószándékból, vagy rosszándékból, segítő szándékkal, vagy szimpla aljasságból, de egy embert kórházba juttatsz (elmeosztály, pölö). szerinted lenne az az ember, aki ezt elfelejtené - még ha beteg is volt? van önérzet, önbecsülés, ami szerintem ezt nem engedné meg.
épp te írtad az imént, hogy jó sok pénzt ölnél bele, hogy bebizonyítsd a másikról: elmebeteg. amihez sok pénz kell, általában nem túl megalapozott, mert egyébként nem kellene az a sok pénz, csak egy csettintés.
ha azt gondolod, hogy az utolsó mondatomért elmeorvosi segítség kell, csak azt tudom mondani, hogy gondolj azokra a harcosokra, világháborúsokra, és egyebekre, akik kész roncsok lettek, de nem törtek meg, hajoltak meg, és adták fel elveiket. itt az elvhűségre, becsületre, és kitartásra céloztam. akiben ez megvan, azt a végletekig kínozhatják...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!