Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Meglepett a párom azzal, hogy 2 nappal előbb érkezett hozzám. (Friss Távkapcsolat) Megbántotódnátok a helyében, amiért így reagáltam?
"Úgyhogy egyáltalán nem állja meg a helyét, hogy feltűnt nála mert ilyen-olyan amolyan hiszen aznap találkoztak volna"
De nem találkoztak volna aznap! Az is meglepi lett volna! Nézd meg a kérdést. 2 nappal előbb ment.
#103 De nem is az volt a baja, hanem a lakás... Ilyen nincs, hogy szerdán nem örülök a szerelmemnek, csak pénteken.
#102 vagyok
De van. Amikor mentálisan készen állok arra, hogy vendéget fogadjak, akkor örülök neki.
Jó lenne nem a saját érzéseink alapján megítélni mások érzéseit, elég gyerekes.
A szerelmem nem vendég, akit fogadni kell, és nem is várta volna el.
Gyerekes az is, amit itt írnak egyesek tiszteletlenségről.
Mentális felkészülés... beszarok!
Legyünk egy pillanatra felnőttek, és abban egyezünk meg ezen a vitán kívül, hogy az AKTÍV félnek kell egyeztetnie a másikkal, nem a PASSZÍVNAK.
Olyan nincs, hogy nekem listát kell lobogtatnom, hogy ezek a preferenciáim, mert ha most elkezdeném írni, tuti lehagynék róla egy csomó mindent.
Az aktív fél a cselekvő. A passzívval történnek a dolgok. Az aktív tudja befolyásolni a cselekedeteit. A passzívnak fogalma sincs, mi fog történni.
Ha viszek haza vacsorára szusit, az én felelősségem, hogy megkérdezzem a páromat, szereti-e egyáltalán a nyers halat, nem allergiás-e valamire. Nem az ő felelőssége, hogy mint a suliban a hetes felsorolja, mit szeret, mit nem. (Ki tud megjegyezni ennyi infot?)
Ha meg akarom lepni a páromat egy barbadosi nyaralással, előtte megtudakolom, hogy szeret-e a napon sütkérezni, vagy egész nap a szobában kuksolna, mert inkább síelne valahol.
Persze ezek kiderülhetnek normál beszélgetés során, de ami nem derült ki, arra rá kell kérdezni.
Ha a kérdező párja megkérdezte volna, hogy szereti-e a meglepiket, mert ő ilyen meglepős fajta, azzal sem rontotta volna el ezt a meglepetést. Kommunikáció, ez kulcsa mindennek.
"Mentális felkészülés... beszarok!"
Beszarhatsz, de empátiád ezek szerint nincs, ha ennyire könnyedén lefikázod mások érzéseit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!