Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Megkértem a barátnőmet, hogy készítsen nekem reggelit, ezért megharagudott. Ez csak szerintem túlzás?
Azt mondta, hogy pénteken itthon lesz, de el kell intéznie valamit. Mindenesetre valószínűleg hamarabb végez, minthogy felébrednék. Megkérdeztem, hogy ha belefér az idejébe a fontos dolga után, akkor tudna-e nekem reggelit csinálni, mert jól esne arra ébredni. Ő meg megsértődött, mert tőle ne várjam el, hogy kiszolgáljon, és hogy ilyet bunkóság kérni, neki ettől a kéréstől olyan érzése van, mintha ugráltatnám.
Egyébként főzés téren olyan a munkamegosztásunk, hogy többnyire együtt főzünk, vagy kifejezetten én főzök neki, az ritkább, hogy egyedül csinál valamit. Én nem érzem az, hogy ugráltatnám, csak mert egyszer azt szeretném, hogy reggelivel ébresszen, HA belefér az idejébe. Én csomószor megteszem ezt fordítva, pedig sosem kéri. Csak jól esik megtenni.
Nem, ez szimplán preferencia.
Kérdezőnek miért fontos, hogy megkapjon valamit, amit a másik nem szívesen csinál? Én nem tudnám jóízűen fogyasztani a reggelit, amiről tudom, hogy a párom nem akarta megcsinálni, csak elvárást teljesít.
#59,
"De miért csak azt lehet ugráltatásnak venni, amit utálsz?"
Ha ugráltatásnak veszi, akár szereti csinálni, akár nem, akkor abban az esetben is ugráltatásnak venné, ha más csinálja neki (ami pedig napi rutin), tehát amennyiben normális ember és szereti a párját, akkor is tiltakozott volna, amikor neki csináltak reggelit. De nem. Tehát vagy nem szereti, vagy igazából nem ugráltatás, csak ő nem akar csinálni, tehát a viszonosság nála nem működik -> dobni kell.
"De ha imád is, akkor is lehet olyan stílusban kérni, hogy ugráltatásnak érezze."
Nekem a kérdező stílusa nem erre enged következtetni. A lány egy kis királykisasszony, aki élvezi, amikor kiszolgálják (ahogy nekem nyuszmusz is), de ha visszafelé kellene, az már magától nem jut eszébe (ahogy nálunk nyuszmusz automatikusan teszi meg) és ha a kérdező szól érte, hogy "mi lenne, ha", akkor azonnal "ugráltatás" lesz ez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!