Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan fogadtassam el a párommal, illetve a családjával, hogy nem lesz utódunk?

Figyelt kérdés
Párom bátyja és menyasszonya külföldön élnek, a csajnak több nőgyógyászati problémája van, elfogadták, hogy nem lehet gyerekük, már nem is akarnak. Sokszor mondta anyus (párom anyja, akit második anyámként szeretek), hogy milyen jó lenne már unokázni, mennyire várja már, hogy nagymama lehessen. Azt is hozzátette, hogy ezzel nem akar ránk nyomást gyakorolni, mi tudjuk, hogy mikor és mit szeretnénk. Senkinek nem beszéltem a kis titkomról, amit csak a legjobb barátnőm tud, ő kísért el külföldre a műtétemre sok-sok évvel ezelőtt, ahol sterliziáltak. Párom sem tudja, egyedül annyit mondtam neki, hogy egyelőre nem akarok gyereket, a karrieremben akarok feljebb lépni. Nem zárkózom el a gyerekvállalástól, de hagyományos úton biztosan nem lehetséges, a szüléstől, illetve az újszülöttek látványától, a pelenkázástól rosszul vagyok, így ami szóba jöhet nálam az az, hogy egy 4-5 êves, nagyobb gyereket fogadunk majd pár év múlva örökbe. Tényleg bármiről beszélgetünk zavartalanul, de ebbe mindig rettegek belekezdeni, nem tudom hogy fogják fogadni, elfogadható kompromisszum-e ez.
2022. ápr. 7. 09:36
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/128 anonim ***** válasza:
100%

"Szerintem ameddig ismerkedünk csak, nincs kimondva, hogy kapcsolatban vagyunk, addig semmi köze hozzá, ez egy olyan kaliberű dolog,amit nem szívesen kötök mindenki orrára."

A randinak az a lényege, hogy kiderítsd, a másik fél alkalmas-e párnak (és fordítva) tehát de, baromira köze van hozzá.

Ha nem is akarod elmondani neki a sterilségedet, akkor mondhattad volna azt is, hogy "nem lehet gyerekem, de erről most nem szeretnék beszélni" vagy akár "én 100% nem akarok saját gyereket, de az örökbefogadás ötlete tetszik" - egyik sem hazugság, nem titkolod a lényeget, és majd később kifejted.

Továbbra sem értem, hogy 4 év alatt hogy nem tudtad elmondani ezt.

2022. ápr. 7. 10:53
 52/128 anonim ***** válasza:
100%
Nézd kérdező, én azt megértem, hogy randizásnál nem mondtad el, mert neked kell ehhez egy bizalmi szint. Oké. De néhány hónap után, amikor már láttad, hogy komoly a kapcsolat, miért nem mondtad el neki? Miért takarózol azzal, hogy a párod nem hozza fel ezt a témát, így minek elmondani neki, amikor te is felhozhatnád?! Megértem, hogyha a párod családjának nem akarod elmondani meg ilyenek, de a párodnak már rég tudnia kellene erről.
2022. ápr. 7. 10:53
 53/128 anonim ***** válasza:
100%

Azt én sem értem, hogy mit kell azon titkolni, hogy valaki sterilizáltatta magát, főleg az előtt az ember előtt, akivel párkapcsolatban van.

Pasiknál hallottam már olyat, hogy egyfajta "hűség tesztnek" használja némelyik(ez sem tisztességes), de egy nőnek mi érdeke fűződik hozzá?

Szerintem nincsen ezen semmi szégyelnivaló.

2022. ápr. 7. 11:01
 54/128 anonim ***** válasza:
100%
Én sem értem miért kell titkolni. Volt egy komoly döntésed, felnőtt vagy, vállald a felelősséget. Ez nem olyan mintha börtönben ültél volna, és kínosnak találod, ezért titkolod. Ha meg cikinek tartod, akkor nem vagy elég érett sem egy kapcsolathoz, sem a döntéshez amit meghoztál
2022. ápr. 7. 11:07
 55/128 A kérdező kommentje:
Tájékozódj, mielőtt ennyi butaságot leírsz. Nincs kivéve a méhem, a petevezetékeim vannak elkötve. Az oka sem az volt, amit rosszindulatúan feltételezel. Másnak a halálát kívánni azért, mert valamiben nem értesz egyet vele, az nem túl magas intellektusról árulkodik.
2022. ápr. 7. 11:30
 56/128 anonim ***** válasza:
100%
Párom sem tudja, egyedül annyit mondtam neki, hogy egyelőre nem akarok gyereket - hazudsz neki, évek óta, szóval ha van esze, ott helyben kivág, amikor megtudja.
2022. ápr. 7. 11:34
 57/128 nemaRendőrség ***** válasza:
81%

Elloptad szegény ember életének 4 évét ember!

Fogd már fel mit tettél, nincs értelme védened magad.

Azonnal mond el neki, és készülj fel arra, hogy a cuccaid a szemétben végzik, te meg az utcán

2022. ápr. 7. 11:35
 58/128 anonim ***** válasza:
100%

"az nem túl magas intellektusról árulkodik."

És a titkolózásod milyen magas intellektusról árulkodik? 🤔

59/128 anonim ***** válasza:
100%
Nem az a baj, hogy elköttetted magad, hanem hogy tisztességtelen vagy, és becsapod őt.
 60/128 anonim ***** válasza:
100%
Figyelj, nem minket kell meggyőznöd arról, hogy korrekt, hogy nem mondtad el neki. Mondhatod, hogy nem hazugság. Mindegy, hogy nevezzük. Hátbaszúrás, árulás. Ne te döntsd el helyette, hogy neki megfelelő-e, ha egy nagyobb gyereket örökbefogadtok. Lehet, hogy ez nem probléma neki, mármint az egész. De joga van róla tudni, és majd ő eldönti, ez így neki jó-e, hazugság-e vagy sem. Fordítva neked hogy esne, hogy élnéd meg? Vagy ha megtudnád, hogy mondjuk megcsalt, mikor épp, hogy összejöttetek?
2022. ápr. 7. 11:42
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!