Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan fogadtassam el a párommal, illetve a családjával, hogy nem lesz utódunk?

Figyelt kérdés
Párom bátyja és menyasszonya külföldön élnek, a csajnak több nőgyógyászati problémája van, elfogadták, hogy nem lehet gyerekük, már nem is akarnak. Sokszor mondta anyus (párom anyja, akit második anyámként szeretek), hogy milyen jó lenne már unokázni, mennyire várja már, hogy nagymama lehessen. Azt is hozzátette, hogy ezzel nem akar ránk nyomást gyakorolni, mi tudjuk, hogy mikor és mit szeretnénk. Senkinek nem beszéltem a kis titkomról, amit csak a legjobb barátnőm tud, ő kísért el külföldre a műtétemre sok-sok évvel ezelőtt, ahol sterliziáltak. Párom sem tudja, egyedül annyit mondtam neki, hogy egyelőre nem akarok gyereket, a karrieremben akarok feljebb lépni. Nem zárkózom el a gyerekvállalástól, de hagyományos úton biztosan nem lehetséges, a szüléstől, illetve az újszülöttek látványától, a pelenkázástól rosszul vagyok, így ami szóba jöhet nálam az az, hogy egy 4-5 êves, nagyobb gyereket fogadunk majd pár év múlva örökbe. Tényleg bármiről beszélgetünk zavartalanul, de ebbe mindig rettegek belekezdeni, nem tudom hogy fogják fogadni, elfogadható kompromisszum-e ez.
2022. ápr. 7. 09:36
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/128 anonim ***** válasza:
93%

Megértem, hogy a kapcsolat elején nem jön fel ilyesmi. Mikor én megismertem a férjem még szinte mi is gyerekek voltunk, egy idő után viszont csak feljött a házasság meg gyerek téma.

Ha most ismerkednék, akkor is szeretném ezt mihamarabb tisztázni.

Mikor feljött nálatok, hogy még nem akarsz gyereket, akkor kellett volna mondanod, hogy igazából sajátod nem is lehet. Ha még nem is tálalsz ki mindent, csak hogy eü probléma és ez tuti, az is jobb. Nem teljes igazság, mert eü probléma miatt én nem válnék el, míg ha titokban sterilizáltatná magát a férjem akkor igen, de legalább tisztában lesz vele, hogy közös, saját gyerek biztosan nem lesz.

Szerintem jobb későn, mint soha. Lehet, hogy a párod tényleg egy pár év múlva észbe kap, hogy na mostmár nagyon kell gyerek. Vagy az is lehet, hogy amúgy nem akar igazán, csak mivel te is azt mondtad hogy majd igen, így ő is azt mondta.

2022. ápr. 7. 10:29
 42/128 anonim ***** válasza:
59%
Persze 41,mert amúgy minden család olyan szipiszupi, hogy ott ugrálnak a gyerekek az idős szülők körül. Amilyen szarban van az ország, és amennyi kivándorolt fiatal van/lesz, egyáltalán semmi garancia arra, hogy pl téged majd látogatni fognak a nyugger otthonban. Meg ez aztán nem kib*szott önző dolog... Azért gyereket csinálni, mert fosol attól, hogy öreg korodban egyedül maradsz. Gratulálok
2022. ápr. 7. 10:33
 43/128 A kérdező kommentje:

Roppant intelligens megnyilvánulás. Elhiszem, hogy még nem volt alkalmad eljutni oda, ha szeretnél, akkor tegyél érte, gyűjts rá pénzt, ne engem okolj a saját problémád miatt.

Ha egészségügyi problémát mondtam volna, akkor hazudnék, ugyanis makkegészséges vagyok, nincs IR-em, hormongondom, pajzsmirigyproblémám, PCOS-em stb. Mesterséges megtermékenyítéssel lehetne közös gyerekünk, de én ezt a leírtak miatt nem szeretném.

2022. ápr. 7. 10:34
 44/128 anonim ***** válasza:
100%
Tehát amit szeretnél vagy nem szeretnél, azt évek után kell elmondani a másik félnek, véletlenül sem előbb. Erre most mit lehet írni? 🤷‍♀️
2022. ápr. 7. 10:38
 45/128 anonim ***** válasza:
75%

45. Én boldog, kiegyensúlyozott családban élek, a kedvencem helyeimre jutok el velük.

44. Gyermekünk meg azért van, mert akartunk, és a világ legjobb döntése volt.

Viszont ahogy mindenki javasolta kérdező, mondd el!

2022. ápr. 7. 10:39
 46/128 anonim ***** válasza:
95%
#45: Egészségügyi probléma, nem? Mindig ezerszer kisebb hazugság, mint amit most csinálsz, hogy titkolózol.
2022. ápr. 7. 10:40
 47/128 anonim ***** válasza:
86%
De ez az! Akartátok ÖNMAGATOK MIATZ, ez pont olyan önző, mint ÖNMAGAD MIATT nem akarni. Különben is, szálljunk már ki egymás méhéből, nem mindegy neked, hogy szül e vagy nem? Kit érdekel, hogy neked ez a legcsodásabb dolog? Nem ez volt a kérdés. A kérdezőnek meg az utazás a legcsodásabb
2022. ápr. 7. 10:42
 48/128 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon kíváncsi lennék a pasas valódi reakciójára majd, ha megtudja. De valószínűleg ha lesz is később fejlemény, csak a minden happy verzió kerül ki majd ide, ha egyáltalán az is kikerül. Ugye a kérdező mester az elhallgatásban és a hibái be nem ismerésében.
2022. ápr. 7. 10:48
 49/128 anonim ***** válasza:
8%
49. Ti vádoltatok olyannal, hogy nem tudok elmenni nyaralni, meg csak azért van gyerekem, hogy elláson, holott én nem írtam ilyeneket. Amiket te írogatsz ide, az nem sem volt kérdés!
2022. ápr. 7. 10:48
 50/128 anonim ***** válasza:
100%

50. Egyet értek veled.

Szerintem tovább fog sunyizni.

2022. ápr. 7. 10:50
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!