Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan fogadtassam el a párommal, illetve a családjával,
hogy nem lesz utódunk?
Figyelt kérdés
Párom bátyja és menyasszonya külföldön élnek, a csajnak több nőgyógyászati problémája van, elfogadták, hogy nem lehet gyerekük, már nem is akarnak. Sokszor mondta anyus (párom anyja, akit második anyámként szeretek), hogy milyen jó lenne már unokázni, mennyire várja már, hogy nagymama lehessen. Azt is hozzátette, hogy ezzel nem akar ránk nyomást gyakorolni, mi tudjuk, hogy mikor és mit szeretnénk. Senkinek nem beszéltem a kis titkomról, amit csak a legjobb barátnőm tud, ő kísért el külföldre a műtétemre sok-sok évvel ezelőtt, ahol sterliziáltak. Párom sem tudja, egyedül annyit mondtam neki, hogy egyelőre nem akarok gyereket, a karrieremben akarok feljebb lépni. Nem zárkózom el a gyerekvállalástól, de hagyományos úton biztosan nem lehetséges, a szüléstől, illetve az újszülöttek látványától, a pelenkázástól rosszul vagyok, így ami szóba jöhet nálam az az, hogy egy 4-5 êves, nagyobb gyereket fogadunk majd pár év múlva örökbe. Tényleg bármiről beszélgetünk zavartalanul, de ebbe mindig rettegek belekezdeni, nem tudom hogy fogják fogadni, elfogadható kompromisszum-e ez.
Annyira önző vagyok, hogy egy ukrán család nálunk lakott 3 napig, ameddig nem indultak tovább, szabadságot vettem ki, hogy segítsek nekik. Minden héten bevásárolok egy közeli aluljaróban ülő hajléktalannak, valamint vittem neki jó állapotú takarókat, amiket már mi nem használunk, de neki jól jöhet. Rendszeresen felrakom a jó állapotú ruháimat Marketplace-re, a befolyt összeget mindig Ft-ra pontosan eladományozom. Mindemellett önkénteskedem hétvégente egy állatvédő szervezetnél. Ez ugyanakkor semennyire nem kapcsolódik a kérdésmehez, nem várok érte elismerést, magam miatt cselekszem így, szociálisan érzékeny vagyok. Pusztán azért írtam le, hogy teljesen téves gondolataitok vannak rólam a posztom kapcsán.
2022. ápr. 7. 12:31
72/128 anonim válasza:
Amúgy nekem gyanús, hogy kamu. A csepegtetős trollra hajaznak a válaszai és a stílusa.
2022. ápr. 7. 12:32
73/128 anonim válasza:
Mesélj még Andersen. 😍
2022. ápr. 7. 12:32
74/128 anonim válasza:
Valamiért trollnak érzem a kérdezőt. A valódi kérdést feltevők reagálnak a nekik feltett kérdésekre is, a trollok meg mellébeszélnek csak(lásd menstruáció), ill. kizárólag a kretén stílusú válaszokra reagálnak. Itt az utóbbi zajlik.
2022. ápr. 7. 12:35
75/128 A kérdező kommentje:
A saját olvasatomban őszinte vagyok vele,nem hazudtam neki semmiben, egy fajsúlyos kérdést nem mondtam el, mert nem éreztem hozzá kellő bátorságot. Ha tudnám, hogy neki minden álma egy gyerek, ráadasul 1-2 éven belül, akkor máshogy állnék hozzá. Egyébként létezik refertilizációs műtét, mellyel helyreállíthatóak a petevezetékeim, de ezt nem szeretném, akárcsak a mesterséges megtermékenyítést. Remélem kielégítő a válaszom a kérdésedre.
2022. ápr. 7. 12:37
76/128 anonim válasza:
Jól van. Egy nemzeti hős vagy. De nem ez volt a kérdés.
2022. ápr. 7. 12:37
77/128 anonim válasza:
Értjük, szép meg jó. De mi köze van az ukránoknak a te pároddal szemben tanúsított önzőségednek? 🤔Mondom, hogy semmi logikus gondolkodásod nincs.
Nem csak másokkal szemben kell jót cselekedni, hanem a saját pároddal szemben is illett volna, akinek szopod a farkát.
Téves gondolataink meg nincsenek rólad(te mutatkoztál itt be) , mert a hazugságért, eltitkolásért nem jár kitüntetés. Tudom, hogy ezt szeretnéd, de fel kellene már nőni végre.
2022. ápr. 7. 12:42
78/128 anonim válasza:
"Ha tudnám, hogy neki minden álma egy gyerek, ráadasul 1-2 éven belül, akkor máshogy állnék hozzá."
Hát akkor erre talán rá kellett volna kérdezned nála még a kapcsolat legelején.
Hiába próbálod nekünk bemesélni, hogy egyszerűen nem jött fel a téma, ezért nem mondtad el neki, ezt te is tudod, hogy hazugság. A témák nem csak úgy felbukkannak a semmiből maguktól, hanem valamelyik fél felhozza őket szánt szándékkal. Neked lett volna a feladatod, hogy felhozd ezt a témát és megbeszéld vele, hogy ő akar-e gyerekeket a jövőben, és ha igen, akkor mit gondol az örökbefogadásról, mert neked csak úgy lehet gyereked. Meg kellett volna, hogy add neki a lehetőséget még a legelején, hogy döntsön, hogy ez neki oké így vagy nem, és inkább keres másik barátnőt helyetted.
2022. ápr. 7. 12:43
79/128 anonim válasza:
Komolyan nem értem. Sterilizáltatni volt bátorságod magad, de a párodnak nem volt bátorságod elmondani, pedig ezen semmi titkolnivaló nincs. Teljesen logikátlan az egész.
Szerintem te még nagyon éretlen vagy. Kb. 15 éves szinten megragadtál.
2022. ápr. 7. 12:47
80/128 A kérdező kommentje:
Párommal szemben is önzetlen vagyok, mindig előtérbe helyezem az igényeit, megkérdezem, hogy mit szeretne enni, milyen programhoz van kedve, adok neki meglepetést, bókolok neki, az ágyban is csináltunk már olyat, amit ő akart,majd később én is megszerettem. Nem vágyom kitüntetésre, elismerésre, nincs is miért, nyilván vannak rossz tulajdonságaim, de önző semmiképp nem vagyok.
Nem éreztem fontosnak ezt a témát felhozni, nem szeretném, ha a nagyon jó kapcsolatunkat egy ilyen kérdésben való eltérő álláspont tenné tönkre. Nagyon sokat megtettünk kölcsönösen egymásért, azért, hogy együtt lehessünk, nem szeretném, hogy ennek vége legyen.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!