Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan fogadtassam el a párommal, illetve a családjával, hogy nem lesz utódunk?

Figyelt kérdés
Párom bátyja és menyasszonya külföldön élnek, a csajnak több nőgyógyászati problémája van, elfogadták, hogy nem lehet gyerekük, már nem is akarnak. Sokszor mondta anyus (párom anyja, akit második anyámként szeretek), hogy milyen jó lenne már unokázni, mennyire várja már, hogy nagymama lehessen. Azt is hozzátette, hogy ezzel nem akar ránk nyomást gyakorolni, mi tudjuk, hogy mikor és mit szeretnénk. Senkinek nem beszéltem a kis titkomról, amit csak a legjobb barátnőm tud, ő kísért el külföldre a műtétemre sok-sok évvel ezelőtt, ahol sterliziáltak. Párom sem tudja, egyedül annyit mondtam neki, hogy egyelőre nem akarok gyereket, a karrieremben akarok feljebb lépni. Nem zárkózom el a gyerekvállalástól, de hagyományos úton biztosan nem lehetséges, a szüléstől, illetve az újszülöttek látványától, a pelenkázástól rosszul vagyok, így ami szóba jöhet nálam az az, hogy egy 4-5 êves, nagyobb gyereket fogadunk majd pár év múlva örökbe. Tényleg bármiről beszélgetünk zavartalanul, de ebbe mindig rettegek belekezdeni, nem tudom hogy fogják fogadni, elfogadható kompromisszum-e ez.
2022. ápr. 7. 09:36
 81/128 anonim ***** válasza:
95%
Na jó ez határozottan a troll lesz. 😂
2022. ápr. 7. 12:54
 82/128 A kérdező kommentje:
2-szer 15 is elmúltam már, számos érett, felelősségteljes döntést hoztam már az életem során. Szerinted az mennyivel lenne jobb, ha szülnék egy gyereket, majd az első 3-4 évben a páromra hagynám, mert nekem nem lenne idegzetem, türelmem egy síró, pici gyerekhez? Nem a gyerekkel csesznék ki akkor?
2022. ápr. 7. 12:55
 83/128 anonim ***** válasza:
100%

"nem szeretném, ha a nagyon jó kapcsolatunkat egy ilyen kérdésben való eltérő álláspont tenné tönkre. "

Pedig most lehet pontosan ez fog következni, és csupán csak azért, mert nem vállalod fel őszintén a tetteidet. Tudod, aki alapvető dolgokat csak úgy heccből eltitkol, az nem igazán nevezhető megbízhatóság szempontjából tutinak. Nálad nagyon rezeg a léc, főleg ha a párodnak lényeges a minden téren megbízható társ.

2022. ápr. 7. 12:59
 84/128 anonim ***** válasza:
100%
De ha a párod szeretne egy bömbölő, síró babát akkor nem döntheted el helyette, hogy jó lesz neki egy 5 éves is. Ezen mit nem értesz?
2022. ápr. 7. 12:59
 85/128 anonim ***** válasza:
100%

Még mindig nem érted, ezért is vagy marhára éretlen, értetlen. Nem az a baj, hogy nem szülsz, hanem az a baj, hogy eltitkoltad miért is nem. Tehát nem mondtad el az okot, miközben ő azt hiszi tudsz majd szülni, ha egyszer mégis gyereket akartok.

2022. ápr. 7. 13:03
 86/128 A kérdező kommentje:
Akkor menjen, töltsön több időt az unokatestvére 2 hónapos lányával, vagy keressen magának egy nőt, aki szül neki gyereket. Utóbbi nagyon fájna, de kénytelen lennék elfogadni. Bízom abban, hogy a köztünk levő kapocs erősebb annál, semmint egy ilyen kérdés miatt felbomoljon.
2022. ápr. 7. 13:04
 87/128 A kérdező kommentje:
Akkor leírom még egyszer, hátha így már világos lesz. Létezik helyreállító műtét, ami után 10-ből 8 esetben tud szülni a nő természetes megtermékenyüléssel, valamint mesterséges megtermékenyítés is ott van a lehetőségek között, így az nem igaz, hogyha nagyon akarnék, akkor ne tudnék szülni, de nem akarok.
2022. ápr. 7. 13:06
 88/128 anonim ***** válasza:
83%
És hiába írtad, hogy te nem döntöttél el semmit a párod helyett, pedig de. Azzal, hogy sterilizáltattad magad, és ezt nem osztottad meg az elején vele, kizárólag te döntöttél. Az nem közös döntés, hogy ajánlgatsz lehetőségeket neki a gyerek vállalásra, ha majd mégis akar.
2022. ápr. 7. 13:11
 89/128 anonim ***** válasza:
69%
Amúgy, ha lehet gyereke mesterséges megtermékenyítéssel + helyreállító műtét is létezik, akkor miben különbözik a szituáció attól, amikor valaki nincs elkötve, hanem szimplán csak nem akar gyereket?
2022. ápr. 7. 13:12
 90/128 anonim ***** válasza:
100%

De még mindig nem az a baj, hogy nem akarsz gyereket. Ez tök oké. A probléma az, hogy

1.nem tudod, hogy a párod akar-e

2.mennyire opció nála az örökbefogadás?

3.párod le tudna-e mondani örökre a gyerekről

4.nem mondtad el neki 4 kicseszett év alatt, hogy nem tudsz teherbe esni

5.nem tudja, hogy te egyáltalán nem akarsz szülni

6.azzal hitegetted, hogy most a karrier a fontos, de abban a hitben hagytad élni, hogy simán eljöhet az az idő, amikor már gyereket akarsz

2022. ápr. 7. 13:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!