Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Elválnátok, ha a férjetek néha dühből megpofozná a közös gyereketeket?
10 a gyerek mindig azt mondja amit a szuloktol tanult.
Ero ha a gyerek kérte korabban hogy legozzanak vele, vagy éhes vagy bármi es a válasz dehogyis most nem érek rá más dolgom van!- ALAP hogy a gyerek is igy valaszol. Sőt! Még érteni se fogja miert cseszik le a válasza miatt, mikor eleve a szulotol tanulta!
21es, a gyerek nem a szülő tükre, hanem egy önálló emberi lény, akit millió környezeti hatás is ér a szülőkön kívül, illetve SAJÁT önálló gondolatai is vannak.
Igen, elválnék, akár indulatból(tehát arról nem tehet, mert csak jön neki. Azt is elnéznéd, ha te kapnál egyet, mert nem tehet róla, csak indulatos volt?)
Egy pillanat alatt kihunyna a szerelmem iránta, és lelépnék.
Nem fér bele, hogy megüsse a gyereket, másét se, nem hogy a miénket.. pláne ilyen ostoba jelentéktelen dologért. Kezeltesse a tekintélyi problémáit, ha kevesebbnek érzi magát, mert a gyerek nem ugrik első szóra, járjon a pasas terápiára. Akkor tudok agressziót elfogadni, ha védekező dolog, ESETLEG erőfitogtatás rendkívüli szemtelenség, pl leköpés, alázás esetén. Akkor is csak a kar kicsit erősebb szorítását, esetleg a gyerek felemelését/ lenyomását, húzását, mondjuk be a szobájába, le az útról, meg ilyenek. Ez a max. Amúgy sokkal hatásosabb gyereknél lelkiismeretfurdalást okozni, mintsem ütni.
Egyébként igen, rengeteg felnőtt van(általában ilyen bántalmazott mintával), akiknél csak ez válik be, általában alacsonyabb EQ/IQnál, bekapcsol az életösztön és meghúzza magát, hogy átvészelje a közelgő terrort, amit mondjuk az ablakbetörés jelent a kocsinál. Sokaknak, leginkább a 20+os felnőtteknek, pláne az alsóbb rétegekből van diagnosztizálatlan pszichés zavara is(akár csak adhd, spektrumzavar), ami miatt nem reagál megfelelően az udvarias kérésre, vagy az utasításra. Szerencsétlen emberekkel lehetne együttérzőbb a rendőr, kemény gyerekkor és nem feltétlen ép psziché van mögöttük.
"“A gyermek szívéhez hozzátartozik az ostobaság, de a fenyítő bot kiűzi belőle.”
– Példabeszédek 22:15"
"Apák, ne keserítsétek gyermekeiteket, nehogy kedvüket veszítsék." (Kol 3,21)
Ha pusztán dühből teszi, akkor nem jó embert választottam férjemül.
Viszont én nem mondom, hogy semmiképp nem fordulhat elő, hogy lekeverjek akár én, akár az apa a gyereknek. Van az a helyzet, mégpedig a végtelen arrogancia és szemtelenség. Lehetőleg ne jussunk el eddig, de nem lesz se lelki sérült, se pszichopata bűnöző, ha a szülő olykor erővel fellép.
#23 A különbség az, hogy én nem szaladok ki az útra mert felnőtt vagyok, és tudom, hogy nem szabad. De ha mondjuk részegen ezt csinálnám, majdnem elütne egy kocsi, és erre fel egyszer megpofozna a férjem, hogy nyugodjak már le egy kicsit, akkor elnézném. A gyerek testi épsége mindennél fontosabb, ha ilyen helyzet van, akkor nem állok le neki magyarázni, hogy Bubuka, nem szaladunk ki az autók elé, mert akkor elütnek a csúnya-rossz autók. Hanem cselekszem. Ha kell, akkor erősen megszorítom a kezét, ha mégis kitépi magát, akkor igen, akár felpofozom, ha jobb hirtelen nem jut eszembe.
Elítélem a gyerekverést, az lenne az ideális, ha soha, semmilyen körülmények között nem csattanna el egy pofon sem. Erre is törekszem. De ha ilyen életveszélyes helyzetben hirtelen ez jön ki belőle, akkor el tudom nézni.
24.-re.
“A bot és a fenyítés bölccsé tesz, a kényeztetett gyermek pedig szégyent hoz anyjára. Sok ott a bűn, ahol sok a bűnös, de az igazak meglátják azok bukását. Fegyelmezd fiadat, akkor nyugodt lehetsz felőle, sőt örömöt találsz benne.”
– Példabeszédek 29:15-17
Miért feltételezed, hogy idegenek is szeretnének pont a te mesekönyved szerint élni? :D
Most komolyan itt flexeltek egy olyan könyvből idézgetve, amit ma az emberek nagyrésze egy egyszerű mesekönyvnek tart? Menjetek a vallás rovatba vitatkozni erről!
Vagy beszállhatok?
"Nem az a fontos, hogy milyen erős a karod. Hanem hogy milyen erős a szíved." Disney, Hercules
28.-ra.
Nem a Biblia, nem a Korán, nem a ... a lényeg, hanem a mondanivaló.
Néha igenis kell, a nevelő pofon. A családban kell megszoknia, mert az életben sokkal nagyobbakat fog kapni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!