Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Megcsalás » Maradjunk együtt?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Maradjunk együtt?

Figyelt kérdés

Feleségemmel 20 éve vagyunk együtt.

Négy gyerek, ház(jelzálog), kutya macska, kocsi stb.

Eddig boldogan éltünk. Én havi 1M-ot keresek az elmúlt időszakban én tartottam el a családot, feleségem nem dolgozott.

Két éve bár anyagilag nem volt rá szükség elkezdett dolgozni egy butikban.

Tavaly megismert egy férfit aki hosszú ideig udvarolt neki végül lett belőle egy viszony.

Karácsony előtt lebuktak meghallottam egy beszélgetést.

Azóta én kivagyok, és megy a veszekedés…

A gyerekek és a húsz év miatt megpróbáltam megbocsátani… de nem olyan már semmi.

Mit tegyek?

2023. febr. 22. 10:53
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/84 anonim ***** válasza:
24%
bőven lenne min dolgozni...először is, kitartotta magát a nőd, közel 20 évig élősködött rajtad, majd megcsalt, és ezek után ahelyett hogy azonnal otthagytad volna és már réges rég újrakezdhetted volna mással szerelemben, megbecsülésben, még mindig együtt élsz vele, úgy, hogy nem is beszélgettek :D hihetetlen nagy balek vagy öregem. eddig én csak nőben láttam ilyet, asszem erre mondják, hogy szubmisszív alkat.
2023. febr. 25. 19:18
 62/84 anonim ***** válasza:
100%
ja és bocsi, én dobtam be a fizetés témát, de a kérdésedre is szeretnék válaszolni: egyértelműen: NEM. ugyan miért? 61-es válasznál mindent leírtam. ilyen sárbatiport önbecsüléssel (ami teljesen érthető) kétlem, hogy valaha tudnál normálisan, mintha mi sem történt volna mentalitással létezni a kapcsolatban, és őszintén szólva, szerintem nem is kell. A megcsalás tényleg a legalja szerintem, főleg hogy itt én nem olvastam olyat, hogy borzasztóan megbánva, sírva, könyörögve, kegyeidet keresve bocsánatot kért volna, hogy csak egyszer hibázott, nem volt magánál, és óriási baklövést követett el, és azóta mintha megfordult volna vele a világ gőzerővel dolgozik a kapcsolatotokért, hanem ....hanem helyette alig beszéltek. Szerintem már te is tudod a választ, csak még megerősítésre vársz. Én nem aggódok miattad, szerintem újra fogod kezdeni, ezt már te is tudod mélyen legbelül csak így még kényelmesebb elidőzni a 2 élethelyzet között valahol. De előbb utóbb lépned kell, mert így nem lehet élni.
2023. febr. 25. 19:27
 63/84 anonim ***** válasza:
71%

Miért élősködött a felesége? 4 gyereket szült, nevelt! Azért basszus, nem te jársz a cipőjében, hogy tudd, hogy mi vitte rá, hogy megcsalja a férjét. 20 évig hűséges volt. És valószínűleg a kérdező mással el sem tudja képzelni az életét, nem igazán akar új életet kezdeni.

Bocs... Én nem török pálcát a felesége felett, nem járok az ő cipőjében. Mindennek oka van

2023. febr. 25. 19:36
 64/84 A kérdező kommentje:

Oka van mindennek de én magam sem tudom mi az oka.

Ismerem 20+ éve de fogalmam sincs miért tette.

A pénz:

Nem értem miért számit mennyit keresek, de valóban megvan amit írtam. Igaz kell hozzá adókedvezmény meg 98-tól multinál vagyok és egyre feljebb küzdöttem magam.

Az meg hogy lehet-e így élni…

Nem szerintem sem.

De azt se hiszem hogy nélküle tudnék.

Húsz év…

Vissza tudtok gondolni mi volt 20 évvel ezelőtt?

Ki mit csinált akkoriban?

Rengeteg idő ez…

Nem tudom hogy kellene elengedni.

2023. febr. 26. 09:10
 65/84 anonim ***** válasza:
75%
Szerintem sehogy nem kellene elengedni. Egy botlás nem botlás. Adj neki egy esélyt, hogy nem csinál többet ilyet. Kemény dolog, amikor 20 év után szembejön a kőkemény realitás, de amint látod, szembejön mint a betonfal. És ez a realitás nem csak az, hogy egy 40 éves nő is szeretné Nőnek (nem csak feleségnek, anyának stb.) érezni magát, és hogy az új, az izgalmas olyan hormonbombát jelent, amit semmi más nem tud; hanem az is, hogy amit te “minden rendben van”-nak hiszel, az valójában kicsit unalmas, kicsit megszokott, kicsit monoton. Azt írod, hogy azért ment el dolgozni, mert UNATKOZOTT. Kell még ennél több bizonyíték?
2023. febr. 26. 09:37
 66/84 anonim ***** válasza:
74%

Azért kell elmenni egy pszichológushoz (akár hiszel benne akár nem), mert neked eleve traumatizált volt a gyerekkorod is (ez sincs feldolgozva), aztán írtad hogy volt már szerelmi csalódásod a régi barátnőddel, plusz most még ami a feleségeddel történt, ezek mind összeadódhatnak lelki téren. Ezek a bizalomvesztések, sérelmek nem fognak elmúlni, max eltemeted belül magadban, de csak halmozódni fog, amiből általában jönnek a testi tünetek, betegségek.

Azt viszont én is észrevettem az írásodban, hogy a feleségednek még ezek után is "igényei" vannak, és nem az van hogy fülét-farkát behúzva ő udvarolna neked hogy megbocsátást nyerjen, hanem még neked kellene hozzá igazodni (az nem baj hogy dolgozni akar)...

Mivel nálatok most patthelyzet van, egyik sem akar engedni, ezért lenne jó vagy közösen párterápiára menni, vagy neked egy pszichológushoz aki már látott vagy száz hasonló esetet és egyetemen megtanulta hogyan lehet ezeken a problémákon dolgozni (mi rá a jó terápia).

Mert most csak néztek ki a fejetekből, veszekedés van, amit ha nem is csináltok a gyerekek előtt, ők akkor is érzik a feszültséget. Ilyen légkörben egy gyereknek sem jó felnőni.

Ha ennyire nem akarsz válni, akkor marad a pszichológus.

De férfiak sokszor azért nem akarnak menni, nehogy kiderüljenek azok a problémák amin nekik is dolgozni kellene hogy ne álljon fent, vagy ne derüljön ki a társfüggőség/kapcsolatfüggőség stb. Az biztos hogy kemény dolog szembesülni mindenkinek a traumáival, feldolgozandó feladataival.

2023. febr. 26. 09:48
 67/84 anonim ***** válasza:
100%

65:

Azért a bizalom kérdése ettől bonyolultabb dolog.

Az oké hogy ha a feleség unatkozik akkor menjen dolgozni. Ezt sokan megteszik, de nem kef*lnek közben félre. Magyarul meg lehet bennük bízni.

És általában ember lelkében, agyában nem úgy van hogy: jó hát akkor most az egyszer belebotlott egy f*szba, csak egy kis apró botlás volt, mert unatkozott. Mert az egyiknek lehet hogy csak unaloműző (miközben mindig mindent megkapott otthon a társától), de a másik fél pszichéjében meg hatalmas rombolást végez bizalmi téren.

Az személyiségfüggő hogy ki tud túllépni egy megcsaláson, és kinél van zéró tolerancia. Mert ha valakinek olyan a személyisége, hogy képtelen lelkileg túltenni magát azon hogy megcsalták akkor azok a párok válni szoktak. Az hogy a kérdező milyen típus, azt neki kell tudni.

2023. febr. 26. 10:00
 68/84 anonim ***** válasza:
64%
Itt tényleg segítene egy párterápia, legalább abban, hogy szétszálazzátok, kiben mi zajlik le. A terapeuta nem fog megoldást kínálni, inkább úgy tekintsetek rá, mint egy moderátorra, aki moderálja, mederben tartja a beszélgetést - így valóban kommunikáció lesz, nem egymás ócsárlása.
2023. febr. 27. 08:29
 69/84 anonim ***** válasza:
100%

65

Aha,unatkozott.

Értem.

És ez mindent megmagyarázz......

Szóval ha jó dolgomban uncsizok ,félre lehet b&szni..

Elképesztő milyen vélemények vannak itt . :D

2023. febr. 27. 09:24
 70/84 anonim ***** válasza:
70%

"Oka van mindennek de én magam sem tudom mi az oka.

Ismerem 20+ éve de fogalmam sincs miért tette."

Még mindig itt tartunk? Mi lenne, ha... beszélnétek róla? Ez az egyetlen módszer az egész probléma kezelésére...

2023. febr. 27. 09:36
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!