Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Megcsalás » Maradjunk együtt?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Maradjunk együtt?

Figyelt kérdés

Feleségemmel 20 éve vagyunk együtt.

Négy gyerek, ház(jelzálog), kutya macska, kocsi stb.

Eddig boldogan éltünk. Én havi 1M-ot keresek az elmúlt időszakban én tartottam el a családot, feleségem nem dolgozott.

Két éve bár anyagilag nem volt rá szükség elkezdett dolgozni egy butikban.

Tavaly megismert egy férfit aki hosszú ideig udvarolt neki végül lett belőle egy viszony.

Karácsony előtt lebuktak meghallottam egy beszélgetést.

Azóta én kivagyok, és megy a veszekedés…

A gyerekek és a húsz év miatt megpróbáltam megbocsátani… de nem olyan már semmi.

Mit tegyek?

2023. febr. 22. 10:53
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/84 anonim ***** válasza:
100%
Aki egyszer megteszi az meg fogja máskor is. A munkahelyét nem fogja ott hagyni gondolom nem akar unatkozni vagy ki tudja lehet kell még neki a pasi később amikor már lenyugodtál. Sosem fogsz benne újra megbízni főleg hogy nem is nagyon teper hogy minden oké legyen. Büszkesége ide vagy oda neki kell ezért most tennie de úgy látom nem fog. Én tuti válnék.
2023. febr. 22. 11:49
 22/84 anonim ***** válasza:
89%
Akarsz úgy élni, hogy nem bízol benne és állandóan azon kattog az agyad, hogy hol van és kivel? Ha igen, akkor maradj vele.
2023. febr. 22. 11:55
 23/84 anonim ***** válasza:
71%

Jobb ha itt hagyja a munkahelyét és állandóan otthon marad? Gondolkodik, unazkozik...

Folytonos kontrollt és ellenőrzést nem tűrnék még én se, ezt okosabban kell csinálnod

De úgy látom nagyon elveszett a bizalom.

Tudom, hogy most a sertettség és a fájdalom van benned, de gondoljátok végig mi vezethetett idáig. Mindig van ok, és nem az unalom.

Egy terapeuta sokat segítene rajtatok

2023. febr. 22. 11:56
 24/84 anonim ***** válasza:
65%

18, a házassági szerződés semmi olyasmit nem tud kimondani, ami párkapcsolati szempontból fontos lenne. Ebben a kérdésben nem apénz a lényeg.

Kérdező, amúgy az ilyen konfliktusoknál hatványozottan fontos a jó kommunikáció.

1. Magadról tegyél állítást, nem a másikról. A "te megbántottál engem" nem jó, helyette "nekem rosszul esett amit tettél" a megfelelő. Ebbe ugyanis nem lehet belekötni.

2. Amit a ámsik mond, az úgy van. Persze fontos, hogy a másik is az 1-es pontnak megfelelően tegyen kijelentéseket. De ha ez megvan, akkor tilos belekötni abba, amit mond. Ha ő az tmondja, hogy "úgy érzem eltávolodtunk egymástól" akkor ez így van akkor is, ha te nem érzed ezt így. El kell fogadni, hogy ő másképp érez/gondol, mint te.

3. Építkezés. Mindkét fél tett állításokat önmagáról, hogy mit érez, mit ogndol. Mindkét fél elfogadja, hogy a másik úgy érez és gondol, ahogy azt mondta.

Fel lehet tenni kérdéseket, hogy ennek tükrében, azaz ha ő pl megbánta, de tudomásul veszi, hogy te teljesen elvesztetted a bizalmadat benne, mit gondol, milyen megoldásokat lát erre.

4. Nem szabad hibást keresni. Egy megcsalásnál lehet ok az, hogy ő nem bírt magával, lehet a nyomulós kolléga, lehetsz akár te is, mert elhanyagoltad... de... előrébb vagyunk azzal, ha megtaláljuk a bűnbakot? Nem. Ráadásul a hibás keresése csak kifogásokat és további hibásokat fog kitermelni.

Egy párkapcsolatban sosincs csak az egyik félnek igaza. Vag ymindkettőnek igaza van, vagy egyiknek sem. És ez nem ellentmondás.

12 éve vagyok a feleségemmel, ebőbl 6 év házasság. Történt megcsalás, bár nem viszony jelleggel, az igaz. Többször megingott már egymásban a bizalmunk, sokszor voltunk már rottyon és többször merült fel a szakítás a 12 év alatt. Mondjuk fura is lenne, ha nem így lett volna. De ha két ember akinek bőőőségesen van erőforrása (érzelme, emléke, tapasztalata, egymás ismerete) ugyanúgy folytatni akarja és elszánt abban, hogy megdolgozza magát, a kapcsolatát ahhoz, hogy újra működjön a dolog, akkor szerintem csak idő kérdése és újra működni fog a dolog.

SÚT! A problémák rávilágítanak egy-egy hiányosságra akapcsolatban, amiket az alapos átbeszélés általál lehet orvosolni, ezáltal új elemeket behozni a párkapcsolatba, és oly sok idő után egy új aspektusát megismerni a párkapcsolatnak és a másiknak.

Az én személyes tapasztalatom az, hogy a mélypontokat követően a kapcsolat mindig magasabb szintr elépett, mint korábban valaha is volt. Mert a régi elemek újra működnek és kaptak egy ráncfelvarrást és egy új elemet. Ezáltal több lett az egész.

2023. febr. 22. 11:57
 25/84 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként írta itt vki, hogy ilyen kontroll alatt hosszútávon nem lehet élni. Ez így is van.

De rövidtávon lehet.

Ha a feleséged elfogadja és megérti, hogy te most elvesztetted a bizlamadat, akkor kidolgozhattok együtt egy olyan stratégiát, ami számodra biztosítja azt, hogy valamilyen szintű felügyeletetet érzel, számára pedig nem terhes ez a felügyelet. Mm nyilvánvaló, hogy a teljes bepoloskázásba nem menne bele, de pl egy olyasmi, hogy mindig dob egy SMS-t, hogy ha az átlagostól eltér a napi menetrendje, ezáltal tudod, hogy merre jár, de önbevallásos a dolog, szóval szükség van az ő hozzájárulására. Ehhez persze kell az, hogy megértse, hogy ha egy ilyenben hazudik, akkor ott többé esélye sem lesz semmire, illetve hogy ez az erőfeszítés az ő részéről szükséges, mert neki kell felépítenie valamit, amit ő rombolt le.

2023. febr. 22. 12:05
 26/84 A kérdező kommentje:

Nincs házassági szerződés. Amúgy se érdekel a pénz.

Nem bízom benne. Később ez változhat de most nem.

Azt mondta azért tette mert hiányzott neki valami de nem tudja mi és már megbánta.

2023. febr. 22. 12:11
 27/84 anonim ***** válasza:
80%

26, erre azt lehet visszakérdezni, hogy

"és ha együtt maradunk, mi a garancia arra, hogy ez nem történik meg mégegyszer?"

2023. febr. 22. 12:13
 28/84 A kérdező kommentje:
Na ez az. Én se tudom…
2023. febr. 22. 12:15
 29/84 anonim ***** válasza:
100%
28, nem is kell. Ezt tőle kell megkérdezni.
2023. febr. 22. 12:16
 30/84 anonim ***** válasza:
100%

#24:

Az dicséretes hogy nálatok is történt megcsalás, és túl tudtatok rajta lendülni. Csakhogy ez nem mindenkinek megy. Szerintem ez személyiségtől függ.

Van akinek nem megy többet a szex, mert a gyomra is felfordul attól hogy betegye abba a lyukba ahol előtte egy másik pasas járt (fordított esetben is, ahol a férfi volt a csaló fél).....

Nem mindenki képes ezen átlendülni. A bizalom meg a párkapcsolat egyik alappillére. Ha az nincs meg akkor egy ideig a bizalmatlanság miatt tényleg csak az ellenőrizgetés/lejelentkezés marad, ami úgyszintén tönkreteszi a házasságot (még akkor is ha ez az ellenőrizgetés rövid ideig tart). Személyiségektől függ hogy kik azok a párok akik képesek ezen ketten dolgozni. Ha már az egyik kicsit is úgy áll hozzá hogy egoharcok keletkeznek, akkor lőttek az egész házasságnak.

2023. febr. 22. 12:25
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!