Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Megcsalás » Maradjunk együtt?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Maradjunk együtt?

Figyelt kérdés

Feleségemmel 20 éve vagyunk együtt.

Négy gyerek, ház(jelzálog), kutya macska, kocsi stb.

Eddig boldogan éltünk. Én havi 1M-ot keresek az elmúlt időszakban én tartottam el a családot, feleségem nem dolgozott.

Két éve bár anyagilag nem volt rá szükség elkezdett dolgozni egy butikban.

Tavaly megismert egy férfit aki hosszú ideig udvarolt neki végül lett belőle egy viszony.

Karácsony előtt lebuktak meghallottam egy beszélgetést.

Azóta én kivagyok, és megy a veszekedés…

A gyerekek és a húsz év miatt megpróbáltam megbocsátani… de nem olyan már semmi.

Mit tegyek?

2023. febr. 22. 10:53
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/84 A kérdező kommentje:
Feljebb írta valaki, hogy randizzunk. Ez a baj egyébként. Eddig is így volt. Szokásunk volt külön kocsival érkezni étterembe stb. Évfordulókon stb. Most hogy megcsalt kezdjek el én teperni, hogy újra kamaszlánynak érezze magát? Ez nem megy. Ha ő nagyon sokat dolgozna rajta megtudnék bocsátani de nagyon büszke nő.. nem megy neki hogy vállalja ezt a részemről szerintem érthetően várt de számára kellemetlen szakaszt. Szóval neki most szerintem bizonyos dolgokat be kellene vállalni pl. a munkahelyét szeretném ha otthagyná… nem akarja, vagy örülnék ha figyelne rá, mindig tudjam hol van mit csinál, de ez neki nem komfortos mert úgy érzi ellenőrzöm korlátozom. De nekem meg ez kellene hogy túltegyem rajta magam.
2023. febr. 22. 11:33
 12/84 anonim ***** válasza:
26%
Évfordulókon? Hetente kellene randizni, nem évente!
2023. febr. 22. 11:36
 13/84 anonim ***** válasza:
44%

"Úgy érzi, ellenőrzöm, korlátozom"

Miért, nem ez történik/történne?

Ha úgy érzed, hogy benned elfogyott a bizalom és nincs esély rá, hogy visszatérjen, akkor engedd el, folytassátok külön. Amit leírtál, kevésbé a feleségedről, jobban a saját önértékelésedről szól.

2023. febr. 22. 11:37
 14/84 anonim ***** válasza:
32%

Jelenleg egy játszmában vagytok, a "ki a hibás?" felelősségtologatása.

Mindketten üljetek le és gondoljátok végig, hogy a kapcsolat mellett vagy ellene van több érzelem, érv. Amíg megpróbáljátok alá-fölérendeltségi viszonyba átnyomni, addig csak lefelé megy a spirál.

2023. febr. 22. 11:38
 15/84 A kérdező kommentje:

Ja nem évente mentünk. Hetente - kéthetente volt közös program.

Külön autóval mentünk ha évforduló volt, házassági, és mi tartottuk a megismerkedési évfordulót, meg a névnapokat. Szóval minimum négy “randi” volt évente amit telefonon vagy sms-ben beszéltünk meg, elhívtam eljött ott találkoztunk, egy kocsival mentünk haza, másnap vissza mentünk az én autómért ilyenek ritkábban voltak kb 3 havonta, de vacsi, mozi, stb gyakran.

2023. febr. 22. 11:40
 16/84 A kérdező kommentje:

Akkor tényleg azt kellene, hogy hagyom és nem ellenőrzöm?

És ha megint megteszi?

2023. febr. 22. 11:42
 17/84 anonim ***** válasza:
91%

Ja értem. Akkor a randikra nincs gond.

és mit mondott, miért lépett félre?

18/84 anonim ***** válasza:
21%
Ismét kérdem: házassági szerződés?
 19/84 anonim ***** válasza:
95%

"Akkor tényleg azt kellene, hogy hagyom és nem ellenőrzöm?

És ha megint megteszi?"

Azt magadban kell eldönteni, hogy meg tudsz-e bízni benne. Ha nem, akkor ne erőltesd tovább.

A kiváltó okot próbáltad feltárni, vagy letudtad annyival, hogy "valami női hormon"?

A kapcsolat idővel változik, a felek is változnak. Ha erre nincs kellő figyelem és idő fordítva (mélyebb lelki történések), akkor ilyen helyzet áll elő.

Falhoz állítós kérdések hangzottak csak el az eset után, vagy értőn figyelőek is?

2023. febr. 22. 11:46
 20/84 anonim ***** válasza:
100%

Egy párkapcsolatot csak úgy lehet fenntartani, ha mindkét fél tesz érte hogy az jó legyen. Nálatok is mindkét félnek tennie kellene érte hogy helyreálljon a bizalom.

Csak az a kérdés, hogy kit mennyire irányít az egója. Ki mennyit képes engedni az elvárásaiból, hogy a másik is komfortosan érezze magát a kapcsolatban?

Ha már mindkét felet csak az egója vezérli, nincs már meg a MI érzése, inkább már mindkét fél az ÉN-el van elfoglalva, akkor nem sok esélyt látok a kapcsolat rendezésére.

Kérdés hogy vannak e még közös célok (a hitel kifizetésén kívül), vagy inkább már mindkét fél építgetné a saját kis külön életét, most hogy nagyobbak már a gyerekek.

Sok ilyen házasság van ahol csak addig van összetartás amíg a gyerek körüli teendők igénylik azt. Aztán amikor nagyobbak a gyerekek, már mindkét fél a saját dolgával törődik és csak lakótársi szinten élnek egymás mellett (addig amíg nem jön képbe egy harmadik fél).

Nálad egyébként úgy látom, hogy annyira elveszett a bizalom, hogy még munkába se engednéd a feleséged, annyira nem bízol benne (vagy mindig le kellene jelentkeznie). Hosszú távon nem lehet így élni, ezt te is beláthatod.

Ha nem tudok kiegyezni, akkor az patthelyzet. Ilyenkor szoktak válni az emberek...

2023. febr. 22. 11:48
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!