Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Miért jó megházasodni? Miért...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért jó megházasodni? Miért van annyira oda érte az emberek nagy része? 32F

Figyelt kérdés

Konkrétabban:

Mi párommal 10 éve együtt vagyunk, gyerek is van már, nem vagyunk összeházasodva. Elvileg, ha jól tudom, talán 5 év együttélés után ugyanazok a jogok megvannak élettársi kapcsolatban is, mint a házasoknál. Akkor meg mi értelme van házasodni? A polgári, csak a papírforma miatti szertartás sincs ingyen, a felhajtásos lakodalmasról meg ne is beszéljünk. Sok százezer, sőt akár milliós tétel, gyakorlatilag a nagy semmiért. Csak azért, hogy Gipsz Jakab és Gipsz Jakabné (vagy Gipszné Jakab Gizi) legyenek?

Mit változtat egy ilyen külsőség, illetve papír, ha amúgy is jó a kapcsolatuk? Szerintem teljesen fölösleges, csak nem értem miért vannak annyira oda érte az emberek (kedves vezérünk szerint se család az, ahol a szülők nem házasok....NO COMMENT)

Várom a véleményeket, válaszokat!

Üdv!

2016. júl. 27. 10:52
 81/102 anonim ***** válasza:
100%
Annyit azért elárulok, hogy amikor apuról kiderült hogy rákos rám kellett íratni a házat, mert anyámmal csak élettársak. Kérdező: még mindig nem írtál arról, hogy a párod nagyokat nyel-e ha megkérdezik tőletek, hogy mikor akartok házasodni vagy tényleg ugyanolyan könnyen veszi mint te. Az biztos, ha az én párom, így nyilatkozna a házasságról, ennyire lebecsmérlően nem maradnék vele. Nekem úgy tűnik a hozzászólásaidból , hogy te uralkodsz otthon és nem is érdekel a párod véleménye.
2016. aug. 17. 10:55
 82/102 A kérdező kommentje:

a gyerek "le van papírozva" igen, mert mégis csak kell egy születési anyakönyvi kivonat a mai világban (sajnos), illetve házasság hiányában az apasági nyilatkozat is kötelező(!).

Amúgy ha rákérdeznek, párom nem nyel nagyokat tőle, még csak nem is csuklik. Tudja, hogy ez két emberes döntés, és elfogadja a döntésemet. Amúgy nem "uralkodok" otthon, mert az kinek lenne jó. Be fogsz sz*rni vazze, de porszívózok is, felmosok, törölgetek, mosogatok, néha főzök is ha van kedvem (nálam inkább ihlet kérdése a főzés, van-e jó ötletem, muszájból sose tudtam még jót főzni), azt bevallom, hogy mosni még sose mostam, valahogy nem sikerült a mosógéppel összehaverkodnom.

A döntéseket közösen hozzuk meg, illetve mindkettőnknek van olyan dolga, amiről max kikéri a másik véleményét, de egyedül dönt. Ez ilyen egyszerű. Nekem nem kell ahhoz papír egyszerűen, hogy párommal jól meglegyek. Ismétlem önmagam, de ha valamelyikünk véletlen ki akarna egyszer lépni a kapcsolatból (nagyon remélem hogy nem így lesz) akkor megspórolunk egy adag jogi lótifutást, annyira meg vagyunk intelligensek, hogy a vagyonon nem fogunk összeveszni (sose voltam a jólét hajszolás híve, legyen fedél, télen meleg, naponta kaja, gyereknek játék, tv, telefon, meg valamilyen autó, mert muszáj, ennyi) Tudjuk mi kié. Ami ezen felül van, rendben. Párom is ilyen. Ezzel csak arra akartam rávilágítani, hogy amit az elején írnak páran (bevédi anyagilag a feleket -általában a nőt-) az nálunk fölösleges, mert intelligens emberek között nem az dönt, hogy mi van valami papíron. Pláne úgy, hogy nyilván nem vadidegenek egymásnak.

2016. aug. 17. 11:19
 83/102 anonim ***** válasza:
72%

Kötelező? Már miért lenne kötelező? Több ismerősöm is van, akinek "nincs" apja.

Most akkor te csak a papír miatt szereted a gyerekedet? Csak azért vagy vele? :( Mekkora marhaság, minek az az apasági nyilatkozat? Anélkül is törődhetnél vele, és lehetnétek boldogok életetek végéig, nem?

2016. aug. 17. 11:25
 84/102 A kérdező kommentje:
Nekünk azt mondták, talán az önkormányzatnál, vagy a védőnő, nem tudom, hogy kötelező, mi meg megcsináltuk, ennyi. Ha nem mondják hogy kötelező az apasági nyilatkozat, akkor nem lenne. Anélkül is tudom hogy én vagyok az apja.
2016. aug. 17. 12:01
 85/102 anonim ***** válasza:
Oké, te tényleg beteg vagy.
2016. aug. 17. 12:09
 86/102 Kései Sirató ***** válasza:
100%

Az apasági nyilatkozat nem kötelező, valamit tényleg nagyon félreértettél.

Ráadásul: biztos vagy benne, hogy te vagy az apa?

Persze, ha nem vállaltad volna fel a gyerekeket, akkor a nő pert indíthatott volna az apaság megállapítása témában. De legalább akkor biztosan tudnád, így sose lehet tudni.

Csak veled él, nem is akar esküvőt, ki tudja hűséges-e , mégsem vagy a férje, egy élettárshoz nem biztos, hogy hűséges , csak palira vett, egy másik fickóval lefeküdt és a nyakadba varrta a kölyköket.

2016. aug. 17. 16:28
 87/102 anonim ***** válasza:
73%

Igazából te magad írtad le mi a problémád kérdező. Ha esetleg szakítanátok, nem lenne akkora macera a tényleges szétválás mint egyébként. Jó azért az a kiskapu ugye? Megnyugtat téged. Sejtettem.

Azt állítod, hogy a jelenlegi barátnőd, akivel közös gyermeked is van, ő számodra az igazi, és vele akarod leélni az életed. (ha jól értem). Nos, ha ez így van, akkor szerinted min változtatna az, ha tartanátok egy pici, nem költséges esküvőt, és megünnepelnétek a kapcsolatot, és egy magasabb szintre emelnétek? (az már tisztázva lett, mennyivel több ez, mint az élettársak kapcsolata) Miért zavarna ez téged? Azon kívül, hogy több nyűggel járna szétmenni (ami állítólag meg sem fordul a fejedben).

Ha annyira fontos neked ez a nő, nem érdemli meg esetlegesen azt a több macerát, ha később mégis véget érne a dolog? Ugyanolyan gyorsan meg akarnál tőle szabadulni mint a többi csajodtól? Nem érzed, hogy ez mennyire megalázó számára? Hogy ugyanúgy kezeled mint bárki mást akivel valaha dolgod volt.

Tudod, azok az emberek, akik öszintén szeretik egymást, és valóban egymással terveznek, nem hagynak kiskaput. Az esetleges több utánajárást, stb-t is vállalják ha arról van szó, mert nem arra készülnek, hogy szétmennek, de vállalják a felelősséget a választásukért. (Azért akit párjuknak választottak) A létező legszorosabb kapcsolatot akarják, igen, hivatalos módon is egymás hozzátartozói akarnak lenni. Nem kifogásokat keresnek, nem fújják az elmúlt pár évben elterjedt szlogent ami már már divat, hogy "csak papír" és hasonlók. Ha csak az, akkor mit zavar? Túlságosan kötne a párodhoz. Ez a bajod.

Felelősséget nem akarsz érte (a szeretett nőért) vállalni. A saját választásodért, mert kényelmesebb ha nem teszed. Csak a gyerekedért vállaltad. Ezt is azért, mert azt hitted kötelező... Ez azért iszonyatosan szomorú.

Egyébként nem kötelező az apasági nyilatkozat. Ha akarod megcsináltatod, ha nem akarod akkor nem. Ezzel az erővel minden gyereket a nevére venne az apja...de ez nincs így! Amúgy pedig, apasági teszt nélkül egy férfi sem állíthatja biztosan, hogy a saját gyerekét neveli. Csináltattál ilyet?Ha nem , akkor ennyi.

Ha ő az akit szeretsz, külölegesebb számodra, mint bármelyik másik nő aki előtte volt, nem érdemli meg, hogy ezt a kapcsolatot kiemeld a többi közül? Hogy ne csak a barátnőd legyen, hanem a feleséged?

Az egy dolog, hogy beletörődött a te hozzáállásodba. Ez nem jelenti azt is, hogy örül neki, vagy hogy ő is így gondolja. Szerintem habozás nélkül igent mondana, ha megkérnéd, hogy házasodjatok össze.

2016. aug. 17. 17:02
 88/102 anonim ***** válasza:
72%
kiugrott a nyúl a bokorból! "de ha valamelyikünk véletlen ki akarna egyszer lépni a kapcsolatból (nagyon remélem hogy nem így lesz) akkor megspórolunk egy adag jogi lótifutást,"
2016. aug. 17. 17:30
 89/102 anonim ***** válasza:
65%
87-es válaszoló: nagyon, nagyon igazat adok neked! Már nekem megalázó h kicsit a párja helyében érzem magam. Kérdező: tényleg nem érted igaz? A takarítás , főzés jó ha megcsinálod, de ez nem minden! Amúgy meg attól, hogy nem mutatja ki vagy nem mondja neked lehet neki fontos a házasság. Hát hallod nem irigylem a párodat. Az én párom sem házasságpárti, de én elmondtam neki hogy ezzel tenne boldoggá és megegyeztünk ebben. Amúgy meg 2 éve lesz hogy együtt leszünk és ha megmutatom neki melyik menyasszonyi ruha tetszik nekem szívesen megnézi velem. Remélem érted a lényeget. Te egy gyáva vki vagy megmondjam miért? Apám egy igazi vaskalapos ember, DE neki anyum előtt volt egy csúnya válása és amikor 27 évvel ezelőtt megismerkedett anyámmal feleségül kérte, de anyám nem ment hozzá. Apámban legalább a szándék megvolt, de benned... Megmondom az őszintét, mi a párommal nyáron voltunk egy lagziban ahol a két gyerek már 5 és 7 évesek voltak, szép volt minden. Itt is elvette a nőt a pasi. Ha kiírsz egy kérdést, nem a válaszokat kell ignorálni... Amúgy meg te magad írtad le, hogy ha szétmennnétek akkor... hát nincs több hozzászólni valóm. A párom az ilyenekre csak egyet mond: szánalmas kis p...cs
2016. aug. 17. 17:40
 90/102 A kérdező kommentje:

Na, több itt a tisztázandó, mint gondoltam.

1. A gyerek tutira az enyém, szerencsétlen le se tagadhatna. Ha meg VÉLETLEN kiderülne, hogy nem au enyém (ami mégegyszer hangsúlyozom, kizárt) akkor is én beszéltem hozzá amíg a pocakban volt, én fogtam először a kezembe a kórházban (nyilván a doki meg a nővérek után), én énekelek neki esténként, én fürdetem, szóval ÉN VAGYOK AZ APJA!!!

2. Nem kiskapu. Az autóban is bekötöm a biztonsági övet, motoron felveszem a sisakot induláskor, pedig nem arra készülök, hogy balesetezek

3. Hivatalos papírt egy sz*ros megatalmazással átvettem, ill. oda írtam hogy ÉLETTÁRS. Elfogadták.

4. Miért tisztelném meg jobban, ha elvenném? Még mindig nem tiszta, hogy a kettőnk kapcsolatán mit javítana, mit adna hozzá számunkra a férj/feleség megnevezés (privát, magán dolgokra gondolok)

5. Nem volt sok csajom, ha már ilyesmit is felhoztok. Ő a 2. komoly kapcsolatom, illetve miután au előző hosszabbnak vége lett, volt egy pár hetes "nyári kaland", aztán megismertem páromat. Pár hónap után összeköltöztünk (én javasoltam, és értékelte, értékeli a mai napig, pláne úgy hogy tudja, hogy az előző hosszú párkapcsolatomnál ez eszembe se jutott, mondjuk akkor jóval fiatalabb voltam)

2016. aug. 18. 02:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!