Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Miért jó megházasodni? Miért...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért jó megházasodni? Miért van annyira oda érte az emberek nagy része? 32F

Figyelt kérdés

Konkrétabban:

Mi párommal 10 éve együtt vagyunk, gyerek is van már, nem vagyunk összeházasodva. Elvileg, ha jól tudom, talán 5 év együttélés után ugyanazok a jogok megvannak élettársi kapcsolatban is, mint a házasoknál. Akkor meg mi értelme van házasodni? A polgári, csak a papírforma miatti szertartás sincs ingyen, a felhajtásos lakodalmasról meg ne is beszéljünk. Sok százezer, sőt akár milliós tétel, gyakorlatilag a nagy semmiért. Csak azért, hogy Gipsz Jakab és Gipsz Jakabné (vagy Gipszné Jakab Gizi) legyenek?

Mit változtat egy ilyen külsőség, illetve papír, ha amúgy is jó a kapcsolatuk? Szerintem teljesen fölösleges, csak nem értem miért vannak annyira oda érte az emberek (kedves vezérünk szerint se család az, ahol a szülők nem házasok....NO COMMENT)

Várom a véleményeket, válaszokat!

Üdv!

2016. júl. 27. 10:52
 61/102 anonim ***** válasza:
62%

Épphogy nem külsőség, senkire sincs ráírva, hogy feleség, vagy csak egy élettárs.

Jogi, pszichológiai, erkölcsi és társadalmi szempontból van óriási különbség, de te ezt még most sem érted.

Azt képzeled, hogy függetlenítheted magad az államtól ez által, elárulom, ugyanúgy közöd van az államhoz, mint bárki más állampolgárnak, nyilvántartásokat vezetnek rólad.

Nincs autód, lakásod, semmid? Ha van, csakis úgy a tiéd, ha egy állami nyilvántartás szerint a tiéd.

Jogosítványod sincs? Az is hülyeség szerinted, mert ne az állam mondja meg, hogy te mennyire tudsz vezetni, igaz? ÉS különben se attól megy a kocsi.., ugye?

Vedd már észre, hogy az érved annyira gyerekes és szűk látókörű, iskolázatlan emberre vall.

2016. aug. 11. 11:55
 62/102 anonim ***** válasza:
62%
De mi az, hogy nem kaptál észérveket? A jogilag egyszerűbb élet, kedvezmények, stb az nem elég kézzelfogható dolgok?
2016. aug. 11. 11:57
 63/102 A kérdező kommentje:

csak megjegyzem, sajnos iskolázott vagyok, éppen azért bírok az ismereteim, tapasztalataim alapján saját értékrendet felállítani, és ebbe az értékrendbe nem fér bele az, hogy csináljak olyat, ami nem muszáj.

Jogsim van, igen, mert kell a munkámhoz, meg nem akarom, hogy megbüntessenek, mert fölöslegesen pénzelni se szeretem a hatalmat. Az más kérdés, hogy kölyökként tanultam meg vezetni, és vezettem jogsi nélkül autót is, motort is, mert valóban nem jogsival megy egyik se.

De ha valami nem kötelező (be is b*szna, ha kötelezővé tennék a házasságot), akkor miért csináljam, ha nem akarom? Csak a rendszerhez alkalmazkodás miatt? Meg mert így szokás? Mert hagyomány? Vicc. Ja, nem, mert azon röhögni kéne, de ez inkább siralmas, már bocs. Házasodjon aki akar, nem érdekel, szíve joga mindenkinek (mint mondtam, világnézetem szerint még a melegeknek is), de ha valaki nem akar házasodni azt se kell b*zerálni.

2016. aug. 11. 12:36
 64/102 anonim ***** válasza:
62%

"Ha csak attól érzi stabilnak a kapcsolatot, az már régen rossz."

Tipikus duma. Ki akarod forgatni az egészet. Valódi érveid nincsenek. Senki nem mondta , hogy ettől érzi stabilnak a kapcsolatát, hogy összeházasodnak. Biztos van ilyen is, de alapvetően nem erről van szó.

Rengetegen azért nem akarnak házasodni (általában férfiak), mert valójában nem azzal a nővel képzelik el az életüket akivel épp vannak. (az, hogy adott esetben gyereket csinálnak neki, nem jelent ilyen szempontból semmit). Ezért sunnyognak évekig, és háborognak amikor a lány már kénytelen megkérdezni, hogy akkor mire számítson, mert az idő csak telik, és ő más jellegű kapcsolatra vágyik. Ilyenkor általában jön a terelő duma, hogy "majd, ezt bízd rám", vagy felháborodik, nem kommunikál, vagy majd összepisálja magát, annyira megijed a felelősségvállalás lehetőségétől. A tisztességes az lenne, ha megmondaná az illető már az elején, hogy nem akar házasodni, és akkor a nő eldöntheti jó-e neki ez így vagy nem.

Egyszerűen csak más érzés a törvény előtt is a szerelmed első számú hozzátartozójának lenni, mint egy egyszerű barátnőnek. Ennyi.

Amúgy kórházba ha bekerül, a doki simán dönthet úgy, hogy nem enged be, nem ad tájékoztatást a párod állapotáról, mert te nem vagy senkije a törvény szerint. Ismerőseim közt is volt ilyen eset, szóval nem csak mese. Akkor majd talán picit érezni fogod a súlyát a dolognak. Vagy leszarod, és nyugodtan megvárod az anyóst, vagy mást aki hozzátartozó, hogy neki elmondják mi a helyzet, aztán te is megtudd.

Arra amúgy nem válaszoltál, hogy a barátnőd valójában mit gondol a témával kapcsolatban. Bár gondolom lényegtelen számodra egyébként is, leszarnád úgyis, ha ő szeretne házasságban élni.

2016. aug. 11. 13:24
 65/102 anonim ***** válasza:

Óhh, olyan dolgokat nem csinálsz, amit nem muszáj, gyereket vállalnod se lett volna muszáj. Tudod, nem nagyon hisszük el hogy iskolázott vagy. Ezt írod: sajnos iskolázott vagyok.

Sajnos gyengén füllentesz.

2016. aug. 11. 13:53
 66/102 anonim ***** válasza:
72%

Roppant érdekes emberke a kérdés kiírója. Az apám pl egy nagyon ronda válásból jött ki ezelőtt 28 éve amikor anyámat megismerte. Mégis megkérte anyám kezét, az más tészta, hogy anyám is elvált és nem akart hozzámenni. Ettől nekem nő létemre, még igen is fontos a házasság, mert én abban hiszek, hogy nem a házasság rossz, hanem a benne lévők nem tudnak egymásra vigyázni. A szép érzéseket igen is meg kell tudni őrizni.

Tényleg nagyon kíváncsi lennék arra, hogy a te BARÁTNŐD mit szól ehhez? Bár a stílusodból simán kinézem, hogy nem is érdekel a véleménye. Valószínű elintézted, hogy csak egy papír és kész. Jobb ha tőlem tudod, az esetek többségében, még ha nem is mondja a nő, akkor is r

osszul esik neki. Lehet, hogy szült egy gyereket neked, de baromira lekezelő vagy velünk is itt a fórumon, el sem tudom képzelni, ha ne adj Isten otthon felhozta a párod a házasságot, vele milyen vagy otthon.

Akkor leírom mit változtatna egy ilyen papír: ha még csak 2 tanú előtt is, de felvállalod hivatalosan és a FELESÉGED lesz. Szerintem teljesen más, mint az élettárs. A nő nem ettől érzi biztosabbra a kapcsolatot, hanem boldoggá tudod tenni azzal, hogy csak ő van neked. Nem tudom érted- e lényeget. 100 meg 100 ember elvan csak úgy, hogy élettárs... másik meg az, hogy egy ilyen dolog, ahol nem mozdul a kapcsolat egy magasabb szintre egy idő után, az megöli a kapcsolatot. Én megbeszéltem a párommal, ha lesz gyerek legyen esküvő is , de csak szigorúan kicsi. Nem a gyerek miatt, hanem mert szeretjük egymást és nem tudom vkivel úgy leélni az életem, hogy csak élettárs legyek. Kérdező, mit szólnál egyébként hozzá ha a te párod házasodni szeretne te persze nem mint itt ecseteled és ne adj Isten a párod megismerkedne egy olyan emberrel,aki szintén házasságpárti? Tudod senki sem pótolhatatlan, még te sem. Nekem az is érdekes, hogy ez a kérdés úgy van ide kiírva, mintha ti ketten otthon erről nem tudnátok igazán beszélni és tőlünk kéred a választ. Mondom, ne legyen igazam, de nekem úgy tűnik, hogy a párod házasságpárti és mintha ez miatt sok lenne köztetek a konfliktus.

2016. aug. 11. 14:14
 67/102 anonim ***** válasza:

"én abban hiszek, hogy nem a házasság rossz, hanem a benne lévők nem tudnak egymásra vigyázni. "

Ezt nagyon szépen írtad:) Én is így gondolom.

2016. aug. 11. 14:29
 68/102 anonim ***** válasza:
62%
Utolsó előtti voltam: igen, tényleg így gondolom ... gondolj csak bele abba, hogy régebben, az emberek igaz megházasodtak, de nem volt divat az együttélés, nem is ismerték egymást, nem is vigyáztak egymás érzéseire igazán.. egy idő után szerintem, az a nő is vágyik a házasságra, aki azt mondja, hogy nem házasságpárti.
2016. aug. 11. 14:32
 69/102 anonim ***** válasza:
0%
Kérdező, nem sok észérvet kaptál válaszként, én mondok egyet: ha mégis megházasodnál, akkor nem fogsz annyi kritikát és b**tatást kapni olyan emberektől, akik szintén megházasodtak és azt gondolják, h az az egyetlen út (mint az itteni válaszolók). Hát azért már csak megéri, hogy befogják a szájukat, nem? :-)))
2016. aug. 12. 08:21
 70/102 A kérdező kommentje:

kedves 65, igen iskolázott vagyok, és igen sajnos, mert nem vagyok rá büszke, jókedvemből tanultam tovább, szereztem diplomát anno, hanem azért, hogy fater ne b*szogasson, hogy meglenne hozzá az eszem, akkor ne csak szakmát szerezzek (ami untig elég lett volna). A diplomám azóta is csak porosodik a fiókban, de egyszer lehet jó lesz gyújtósnak.

Ezen felül egyszerű vagyok, mint a faék, és nem tartom túl sokra azokat sem, akik "értelmiséginek" vallják magukat, csak azért mert tovább tanultak. Többre tartok egy 8 általánost végzett taxist, aki az utolsó milliméterig ismeri a várost, több száz emberfélét tud kezelni, és valószínűleg 5-6 év alatt nagyobb élettapasztalatot szedett össze, mint egy "értelmiségi" diplomás aktakukac 20 év alatt egy irodában, ill. meetingről meetingre járva, prezentációzgatva, fontoskodva (és indokolatlanul hülyére keresve magát, mert érdemi munkát nem végez -a számítógép püffölése, iratok ide-oda tologatása nem munka-).

A 69-es válaszoló mond valamit. Tényleg az az egy észérv meglenne mellette, hogy legalább a sok tudatlan, csőlátású, maradi gondolkozású nagyokos befogná a pofáját.

Valaki említette, hogy akkor minek hitegetem. A kapcsolatunk elejétől tudja, hogy nem vagyok házasságpárti, falra mászok a szokott hagyományoktól (megvannak a sajátjaim, azokhoz tartom magam). Nem is ő csesztet vele. Egyébként meg szoktuk beszélni a dolgokat, van amiben ő dönt, van amiben én, és van, amiben közösen.

2016. aug. 12. 09:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!