Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Miért jó megházasodni? Miért...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért jó megházasodni? Miért van annyira oda érte az emberek nagy része? 32F

Figyelt kérdés

Konkrétabban:

Mi párommal 10 éve együtt vagyunk, gyerek is van már, nem vagyunk összeházasodva. Elvileg, ha jól tudom, talán 5 év együttélés után ugyanazok a jogok megvannak élettársi kapcsolatban is, mint a házasoknál. Akkor meg mi értelme van házasodni? A polgári, csak a papírforma miatti szertartás sincs ingyen, a felhajtásos lakodalmasról meg ne is beszéljünk. Sok százezer, sőt akár milliós tétel, gyakorlatilag a nagy semmiért. Csak azért, hogy Gipsz Jakab és Gipsz Jakabné (vagy Gipszné Jakab Gizi) legyenek?

Mit változtat egy ilyen külsőség, illetve papír, ha amúgy is jó a kapcsolatuk? Szerintem teljesen fölösleges, csak nem értem miért vannak annyira oda érte az emberek (kedves vezérünk szerint se család az, ahol a szülők nem házasok....NO COMMENT)

Várom a véleményeket, válaszokat!

Üdv!

2016. júl. 27. 10:52
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/102 anonim ***** válasza:
54%
Tradíció. A karácsonyt ünnepled? Akkor is, ha nem vagy hívő keresztény? Na?
2016. júl. 27. 11:21
 12/102 A kérdező kommentje:

igen, ünneplem a karácsonyt, de nem azért mert hagyomány. Még csak vallásos se vagyok, egyszerűen az egy olyan ünnep, amivel tudok azonosulni (nem a vallási tartalmával, hanem a hangulatával). De pl húsvétot nem ünneplek, nőnapot se. Gyakorlatilag a "fix ünnepek" közül egyedül a karácsonyt ünneplem. Páromat miért csak nőnapon lepjem meg valamivel? Anyámnak miért pont anyák napján adjak virágot, bonbont, bármit? Miért ne akármikor, pusztán figyelmességből? Miért kötném az ajándékozást ünnephez? Látok bármikor bármit, amit tudom hogy párom régóta szeretne, akkor megveszem neki, akármelyik nap az évben, mert tudom, hogy örül neki. Temetőbe se csak halottak napján kell kimenni, mint ahogy megrohamozzák olyankor a temetőket, hanem rendszeresen kéne látogatni a sírokat, nyilván ha az ember ideje engedi.

De miért van rendben az, ha valamit azért csinálsz, mert az a hagyomány?

2016. júl. 27. 11:35
 13/102 anonim ***** válasza:
67%
Baromira nem a papír miatt mennék férjhez. Páromnak mondtam, hogy nekem semmi sem kellene a vagyonabol sem.És igen ha gyerek lesz, házasság is.
2016. júl. 27. 11:35
 14/102 anonim ***** válasza:
66%

#12:

Észrevetted, hogy saját magadnak mondasz ellent? Az érvelésed alapján a karácsonyt sem kellene ünnepelned, mégis megteszed. Egyszerűen azért, mert te azt ünnepnek tartod. Más meg az esküvőt/lakodalmat tartja ünnepnek és megünnepli a családjával, a barátaival a kapcsolatát. Ennyi, minek bonyolítod? Neked a karácsony az egyetlen ünnep az életedben, másnak meg nem :-P

2016. júl. 27. 11:42
 15/102 A kérdező kommentje:

nem érzem úgy, hogy ellent mondtam volna magamnak.

Egyszerűen csak nem értem, mi van a házasságban, ami annyira jó. Ugyanúgy együtt vagytok, mint anélkül, akkor meg minek?? Ha meg szét akartok menni, akkor sokkal egyszerűbb házasság nélkül. Intelligens embereknél nem a válóper kell, hogy szétossza a vagyont. Mi tudjuk mi az enyém, mi a tied, és mi a közös, és ha esetleg szétmennénk, ezt a jogi hercehurca nélkül is tudnánk, mert aggyal élünk, vagy mi.

2016. júl. 27. 11:49
 16/102 anonim ***** válasza:
86%
7-es vagyok. NEM a média általi "agymosás" miatt szeretném ezt, hanem mert így ÉRZEM. Ha belém lenne programozva, akkor hajnalig tartó lakodalmat is akarnék pöttyre megtervezett díszítésekkel stb., de azt nem akarok. Nekem ez a lelkem miatt fontos. Ennyi erővel mondhatnám azt, hogy te nem akarsz esküdni a média miatt, mert jaj, mostanában divat, ontja a média, hogy legyél független, meg csak egy papír, meg az élettársi együttélés is ugyanolyan...
2016. júl. 27. 11:49
 17/102 A kérdező kommentje:

jó, de akkor el is tudod mondani, hogy mi fog változni a kapcsolatban ha összeházasodtok? a gyereket talán az anyakönyvvezető vagy a pap csinálja? Mi változna az életetekben? Nálam nem a média "szingliség" kampánya ami miatt nem akarok megházasodni, hanem mint azt már mondtam, nem akarom teljesen elengedni azt a "kis hülyegyereket" aki voltam, aki vagyok ma is, és aki leszek amíg be nem fednek. Tudom, ez az én hülyeségem, ezzel tisztában vagyok, csak azt nem értem, hogy egy papír mit változtat kér ember kapcsolatán?

Na meg a nászéjszaka? amikor ma már kevesen "vesznek autót próbakör(ök) nélkül", tehát tutira nem az lesz az első közös éjszaka.

2016. júl. 27. 11:55
 18/102 A kérdező kommentje:
Mi se "elsőtulajosok" vagyunk párommal, nekem is volt más, nem is egy, neki is, nem is egy.
2016. júl. 27. 11:57
 19/102 A kérdező kommentje:

13-as:

a gyereknek miért előfeltétele a házasság??? Ezt végképp nem fogom fel.

2016. júl. 27. 11:58
 20/102 anonim ***** válasza:
59%
Mondom, nekem az az élmény a fontos, hogy ezt egy ceremónián elmondjuk egymásnak és a világnak. Ebben nekem van egy plusz érzés. Plusz nekem szebb az, ha azt mondom, hogy házas vagyok, mint azt, hogy x éve együtt élek Józsival. Nem változik a kapcsolatunkban semmi, de nem mondtam olyat sem, hogy ettől várok a kapcsolatomban változást. Azt kellene felfogni, hogy van, akinek plusz érzést jelent maga az ünnepség, van, akinek nem, és meg kell érteni, el kell fogadni, hogy mások vagyunk, nem racionális magyarázatot keresni arra, hogy a mások miéééért érez úgy, amikor mi nem.
2016. júl. 27. 12:05
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!