Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért jó megházasodni? Miért van annyira oda érte az emberek nagy része? 32F
Konkrétabban:
Mi párommal 10 éve együtt vagyunk, gyerek is van már, nem vagyunk összeházasodva. Elvileg, ha jól tudom, talán 5 év együttélés után ugyanazok a jogok megvannak élettársi kapcsolatban is, mint a házasoknál. Akkor meg mi értelme van házasodni? A polgári, csak a papírforma miatti szertartás sincs ingyen, a felhajtásos lakodalmasról meg ne is beszéljünk. Sok százezer, sőt akár milliós tétel, gyakorlatilag a nagy semmiért. Csak azért, hogy Gipsz Jakab és Gipsz Jakabné (vagy Gipszné Jakab Gizi) legyenek?
Mit változtat egy ilyen külsőség, illetve papír, ha amúgy is jó a kapcsolatuk? Szerintem teljesen fölösleges, csak nem értem miért vannak annyira oda érte az emberek (kedves vezérünk szerint se család az, ahol a szülők nem házasok....NO COMMENT)
Várom a véleményeket, válaszokat!
Üdv!
igen, ünneplem a karácsonyt, de nem azért mert hagyomány. Még csak vallásos se vagyok, egyszerűen az egy olyan ünnep, amivel tudok azonosulni (nem a vallási tartalmával, hanem a hangulatával). De pl húsvétot nem ünneplek, nőnapot se. Gyakorlatilag a "fix ünnepek" közül egyedül a karácsonyt ünneplem. Páromat miért csak nőnapon lepjem meg valamivel? Anyámnak miért pont anyák napján adjak virágot, bonbont, bármit? Miért ne akármikor, pusztán figyelmességből? Miért kötném az ajándékozást ünnephez? Látok bármikor bármit, amit tudom hogy párom régóta szeretne, akkor megveszem neki, akármelyik nap az évben, mert tudom, hogy örül neki. Temetőbe se csak halottak napján kell kimenni, mint ahogy megrohamozzák olyankor a temetőket, hanem rendszeresen kéne látogatni a sírokat, nyilván ha az ember ideje engedi.
De miért van rendben az, ha valamit azért csinálsz, mert az a hagyomány?
#12:
Észrevetted, hogy saját magadnak mondasz ellent? Az érvelésed alapján a karácsonyt sem kellene ünnepelned, mégis megteszed. Egyszerűen azért, mert te azt ünnepnek tartod. Más meg az esküvőt/lakodalmat tartja ünnepnek és megünnepli a családjával, a barátaival a kapcsolatát. Ennyi, minek bonyolítod? Neked a karácsony az egyetlen ünnep az életedben, másnak meg nem :-P
nem érzem úgy, hogy ellent mondtam volna magamnak.
Egyszerűen csak nem értem, mi van a házasságban, ami annyira jó. Ugyanúgy együtt vagytok, mint anélkül, akkor meg minek?? Ha meg szét akartok menni, akkor sokkal egyszerűbb házasság nélkül. Intelligens embereknél nem a válóper kell, hogy szétossza a vagyont. Mi tudjuk mi az enyém, mi a tied, és mi a közös, és ha esetleg szétmennénk, ezt a jogi hercehurca nélkül is tudnánk, mert aggyal élünk, vagy mi.
jó, de akkor el is tudod mondani, hogy mi fog változni a kapcsolatban ha összeházasodtok? a gyereket talán az anyakönyvvezető vagy a pap csinálja? Mi változna az életetekben? Nálam nem a média "szingliség" kampánya ami miatt nem akarok megházasodni, hanem mint azt már mondtam, nem akarom teljesen elengedni azt a "kis hülyegyereket" aki voltam, aki vagyok ma is, és aki leszek amíg be nem fednek. Tudom, ez az én hülyeségem, ezzel tisztában vagyok, csak azt nem értem, hogy egy papír mit változtat kér ember kapcsolatán?
Na meg a nászéjszaka? amikor ma már kevesen "vesznek autót próbakör(ök) nélkül", tehát tutira nem az lesz az első közös éjszaka.
13-as:
a gyereknek miért előfeltétele a házasság??? Ezt végképp nem fogom fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!