Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Miért jó megházasodni? Miért...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért jó megházasodni? Miért van annyira oda érte az emberek nagy része? 32F

Figyelt kérdés

Konkrétabban:

Mi párommal 10 éve együtt vagyunk, gyerek is van már, nem vagyunk összeházasodva. Elvileg, ha jól tudom, talán 5 év együttélés után ugyanazok a jogok megvannak élettársi kapcsolatban is, mint a házasoknál. Akkor meg mi értelme van házasodni? A polgári, csak a papírforma miatti szertartás sincs ingyen, a felhajtásos lakodalmasról meg ne is beszéljünk. Sok százezer, sőt akár milliós tétel, gyakorlatilag a nagy semmiért. Csak azért, hogy Gipsz Jakab és Gipsz Jakabné (vagy Gipszné Jakab Gizi) legyenek?

Mit változtat egy ilyen külsőség, illetve papír, ha amúgy is jó a kapcsolatuk? Szerintem teljesen fölösleges, csak nem értem miért vannak annyira oda érte az emberek (kedves vezérünk szerint se család az, ahol a szülők nem házasok....NO COMMENT)

Várom a véleményeket, válaszokat!

Üdv!

2016. júl. 27. 10:52
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/102 anonim ***** válasza:
38# tökéletesen egyetértek. Én is valami hasonlót próbáltam "elmondani".
2016. júl. 27. 20:58
 42/102 Kései Sirató ***** válasza:
72%

Ha jogi oldalról közelítjük meg: a házasságra és családra vonatkozó jogszabályok célja és feladata a családtagok jogi védettségének biztosítása. Férj és feleség jogosultak például a közös családi név használatára. Ha házasságban születik egy gyermek, akkor a férjet kell apának tekinteni anélkül, hogy ezt bizonyítani kellene. A házastárs elvesztése után alanyi jogon állapítják meg az özvegyi nyugdíjra való jogosultságot. Semmilyen más jogi kapcsolat nem hasonlítható a házastársak kapcsolatához, bár a jog nem tudja garantálni a házasok boldogságát, de nem is ez a célja. A boldogság a 2 emberen múlik.

Érzelmi szempontból a házasság több, mint az együttélés. Egyedül élni se túl jó, de talán ez (az élettársi kapcsolat) még rosszabb, mint egyedülállónak lenni. Ugyanis megszűnik a szabadságod, nem ismerkedhetsz másokkal, kimondott vagy ki nem mondott szabályokat kell betartanod, ugyanakkor az igazi bizalom, az elkötelezettség, a "Te tényleg kellesz" érzése sincs meg a kapcsolatban. Valld be első sorban magadnak, hogy nem érzed igazán, hogy a párod az igazi.

2016. júl. 28. 12:53
 43/102 A kérdező kommentje:

42-esnek:

nekem ő az igazi, igen, különben nem lenne pl gyerekünk (nem véletlen volt, akartuk), olyan szempontból volt "véletlen", hogy sokáig próbáltuk összehozni, de nem sikerült, és meglepetés szerűen 2küldött nekünk két csíkot" :)

De miért egy papír, egy sablonos szertartás az elköteleződés mércéje??? Mert akárhogy is megnézzük, általában a házasságkötés, esküvő ugyanarra a sablonra épül (ha valakik kicsit egyedivé, extrémmé akarják tenni, megteszik, de attól a fő "keret", a sablon változatlan), arról nem is beszélve, hogy egy komplett iparág épült rá, ami által ha nekilátok lebonyolítani egy ilyesmit, azzal amúgy is gazdag vállalkozók zsebeit fogom tovább tömni. Azt a pénzt inkább elrakom, a gyerekre költöm, vagy veszek belőle autót, motort, vagy belepumpálom a lakásba, mert az is csak úgy nyeli a pénzt. Szóval egy szinte csak külsőségeket és egyeseknél rongyrázást felvonultató eseménybe minek kell százezreket/milliókat belelocsolni? Miért lesz így jobb? Ha van végrendeletem, és váratlanul megpusztulnék, akkor úgyis a családom kap mindent, ha ez benne van, szóval ez a része kilőve. Ha nem veszi fel a nevemet párom, akkor a hivatalos cuccok intézése egymás helyett is kilőve. Várom a KÉZZEL FOGHATÓ előnyöket (tehát nem a "milyen szép", meg "kell az élmény" meg "ezt meg azt szimbolizál" kategóriát) ezeken felül, amivel jár a házasság.

2016. aug. 5. 13:08
 44/102 anonim ***** válasza:
67%

kamuzol kerdezo aki nagyivbe tesz a hazassag egyszeru jogi intezmenyere az nem fog draga penzen jogi szabaly vegrendeletet irni nem letezik.

Hiszen egy egyszeru eskuvovel mar nem kell vegrendelet

2016. aug. 5. 13:17
 45/102 anonim ***** válasza:
62%

ma 13:08

Ezt miért itt kérdezed? Ezer oldalon van fent, hogy mi a különbség az élettársi és a házastársi kapcsolat között.

Amúgy miért kéne a vállalkozók zsebeit tömni? :D Hétköznap bementek a hivatalba, odarángattok még két embert, aláírjátok a cumót, és kész vagytok. Miért veszik sokan egyértelműnek, hogy esküvő = rongyrázás? :D

2016. aug. 5. 13:25
 46/102 anonim ***** válasza:

"nekem ő az igazi, igen, különben nem lenne pl gyerekünk"

Ez nagyon szép meg minden, csak nem igaz. Tudod a gyerekért te, meg a csajod vállaljátok a felelősséget. Irányába köteleződtök el, nem egymás felé.

Tudod hány ismerősöm csinált gyereket az "igazijának" anélkül, hogy elvette volna? Elárulom, elég sok. Már egyik pár sincs együtt, pedig a gyerek sehol nincs még iskolás korú.

Kivétel nélkül mindegyik pasi lelépett másik nővel. Van ahol már az új nőt el is vette az adott pasi 2 év után, holott a korábbit 6 évig áltatta azzal, hogy majd ha készen áll rá, meg majd ha ez, majd ha az, csak papír stb... és van olyan is ahol eljegyzés volt. A korábbi kapcsolatban pedig semmi ilyesmi. Marha nagy lehetett a szerelem. Nem is csoda, hogy egyik se vette el a párját. Tudták jól, hogy nem maradnak meg a kapcsolatban.

A legutolsó pár akik kapcsolatba vállaltak gyereket az ismerőseim közül, múlt héten mentek szét. Azért tudom , mert a csajjal beszéltem, miután láttam hogy a volt párja új kapcsolatot jelölt be magának. Náluk is új nőért hagyta ott a pasi. Kb ennyit ér, hogy van gyerek egy kapcsolatban. Semmit. A pasik ugyanúgy lelépnek ha lesz más.

Szóval jelenleg az ismerőseim közt /szinglik, szingli anyukák, kapcsolatban élő gyerek nélküli párok, több éves házasok gyerek nélkül, vagy több éves házasok gyerekekkel /vannak. Párkapcsolatban élő gyerekes pár nincs egy sem. 2 éve még vagy 10 ilyen ismerősöm volt, múlt héten ment szét az utolsó együttélős gyerekes pár is. Ők pl szintén 10 éve voltak együtt. A pasinak új nője van.

Semmilyen garanciát nem jelent, hogy gyereketek van.

2016. aug. 5. 15:36
 47/102 Titusztitusz ***** válasza:
Ha neked az ilyesmi egyálltalán kérdés,akkor tényleg kerüld is mindig a házasságot kérdező...Mert nem neked való az a dolog...
2016. aug. 5. 15:43
 48/102 anonim ***** válasza:
73%

...Még annyit, hogy rengetegszer le lett írva, hogy egy esküvő egy filléredbe sem kerül. Ingyen is össze lehet házasodni, ha mondjuk 100 ezret is sajnálsz egy családias esküvőre rongyrázás nélkül.

Erre továbbra is ez a kifogásod, a pénz az esküvőre..bla bla. Neked nem ezzel van bajod kérdező, csak nem akarsz hivatalos kapcsolatot. (könnyebb lelépni majd, ha nincs) A párod felé nem akarsz semmilyen elkötelezettséget vállalni. Én csak azt nem értem miért kell kifogásokat keresni, miért nem lehet beismerni, hogy nem akarsz ilyen módon kötöttséget...

2016. aug. 5. 15:54
 49/102 A kérdező kommentje:
Még mindig nem lett a fő dolog leírva. Ha egyszer el lehet válni, akkor miért több ez bárminél is?? Nem elköteleződés ellen vagyok, csak bármi ellen ami bármit is INTÉZMÉNYESÍT!!
2016. aug. 7. 21:29
 50/102 anonim ***** válasza:

Intezmenyesites ellen vagy?

Anarchia !@ yeeee

Akkor nem kell munkaszerzodes tulajdonlap anyakonyvi halalozasi anyakonyvi sem

Minek mindenki tudja meghaltal

2016. aug. 7. 22:03
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!