Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért jó megházasodni? Miért van annyira oda érte az emberek nagy része? 32F
Konkrétabban:
Mi párommal 10 éve együtt vagyunk, gyerek is van már, nem vagyunk összeházasodva. Elvileg, ha jól tudom, talán 5 év együttélés után ugyanazok a jogok megvannak élettársi kapcsolatban is, mint a házasoknál. Akkor meg mi értelme van házasodni? A polgári, csak a papírforma miatti szertartás sincs ingyen, a felhajtásos lakodalmasról meg ne is beszéljünk. Sok százezer, sőt akár milliós tétel, gyakorlatilag a nagy semmiért. Csak azért, hogy Gipsz Jakab és Gipsz Jakabné (vagy Gipszné Jakab Gizi) legyenek?
Mit változtat egy ilyen külsőség, illetve papír, ha amúgy is jó a kapcsolatuk? Szerintem teljesen fölösleges, csak nem értem miért vannak annyira oda érte az emberek (kedves vezérünk szerint se család az, ahol a szülők nem házasok....NO COMMENT)
Várom a véleményeket, válaszokat!
Üdv!
Valakinek fontos, és kész.
Én igenis szeretnék a párom elsőszámú hozzátartozója lenni hivatalosan is, és szeretnék előbb-utóbb továbbjutni a barát-barátnő fogalmaktól.
Nem, nem szeretnénk egymást jobban a papírtól, és nem is vágyok hatalmas rongyrázásra, MAXIMUM 30 fő, de inkább kevesebb, egy szép kis polgári szertartás, utána max egy laza grillezés-bográcsozás nálunk, vagy hasonló, a hátam közepére se kívánok 200 fős puccos lagzit.
Nézd, van aki számára ez sokat jelent. Hasonló, mint amikor kimondjuk a párunknak, hogy "szeretlek". Lehet anélkül is jó egy kapcsolat, lehet érezni anélkül is, de mégis azért hozzátesz valamit, jól érzed magad tőle.
Az emberek többségének szüksége van valamiféle "ünnepnapra", ami kicsit mássá teszi a dolgokat, ami eltér a szürke hétköznapoktól. Számomra a házasság is egy hasonló ceremónia.
Tök megértem, ha valaki nem akar házasodni, de az már kezd unalmas lenni, hogy lassan cikiznek amiatt, amiért én szeretnék...
#17:
Képtelen vagy megérteni, hogy nem azért csináljuk, hogy papírunk legyen róla? Ez egy ceremónia, egy ünnep! Azért csináljuk és nem azért, hogy utána papírunk legyen róla. De visszatérek a karácsonyhoz: állítasz fát? Na az is egy ceremónia, egy szimbóluma az ünnepnek. Az is az, ha egymásnak esküvel fogadjuk az ásó-kapa-nagyharangot. Nem az számít, hogy innentől házasok vagyunk, hanem az, hogy ünnepélyesen kimondtuk egymásnak egy ceremónia keretein belül.
20-asnak:
De akkor azt miért nem fogadják el sokan, hogy van, aki meg nem akar házasodni? Mi is kapunk hideget, meleget azért, hogy nem vagyunk összeházasodva, együtt élünk, és gyerekünk van. Ezt az oldalt miért nem lehet akkor TÁRSADALMILAG elfogadni?
22-es, állítok fát, igen. Mert tetszik. De nem szólom meg azt, aki nem teszi, vallási vagy más okokból. Magánügy. Gyerekként is tetszett a karácsonyfa, ez megmaradt. Húsvétkor jártam locsolkodni, néha kaptam szüleimtől nyulat, megvolt minden a "húsvét-feeling"-hez, de mára ez kikopott, mert nem igénylem, nem tetszik.
Csak azért tettem fel tényleg a kérdést, mert rendszeresen meg vagyunk szólva, hogy nem vagyunk összeházasodva. Amikor meg lereagálom, hogy mi köze hozzá az illetőnek, illetve, hogy nekik mivel több az, hogy házasok, akkor válasz helyett általában csak le vagyok hülyézve. Ép érvekkel talán meggyőzhető lennék, de így? Ha meg össze is házasodnánk, párom nem akarná felvenni a nevem (ezt mindig mondja, ha szóba kerül), akkor meg a hivatalos dolgok miatt mi értelme van? Nem látszik a nevünkből, hogy házasok vagyunk, tehát meghatalmazás nélkül nem vehetjük át egymás ajánlott leveleit, stb, még szigorúan véve egymás autóját se vezethetjük meghatalmazás nélkül, ha nincs ott párom neve előtt, hogy "xyné".
ma 12:44
Ehhez nem értek, de gondolom nem a név dönt... A párom vezetékneve Molnár, ez elég gyakori, simán én is lehetnék az, honnan tudnák, hogy házasok vagyunk, vagy csak ugyanaz a nevünk? :D
Amúgy én még életemben nem láttam/hallottam olyat, hogy valakit cikiztek volna, amiért nem házasodik, mostanában inkább azt divat kb kiröhögni, aki akar esküvőt.
27-es
akkor hogyan ellenőrzik, hogy jogosan veszel-e át valamit párod nevében? Ennyi erővel én is felvehetném bárki hivatalos levelét, csak odaírom, megjegyzésbe hogy "házastárs". Gondolom a postán nincsenek bekötve az anyakönyvi nyilvántartásba, hogy leellenőrizzék, valóban házastársa-e.
Akkor is rengeteg ismerősöm nem veszi fel a férje nevét, és ez diszkrimináció lenne velük szemben, az ő házasságuk ugyanannyira érvényes.
Valaki, aki tájékozott ebben a témában, megírhatná, hogy ez hogy működik :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!