Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Miért jó megházasodni? Miért...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért jó megházasodni? Miért van annyira oda érte az emberek nagy része? 32F

Figyelt kérdés

Konkrétabban:

Mi párommal 10 éve együtt vagyunk, gyerek is van már, nem vagyunk összeházasodva. Elvileg, ha jól tudom, talán 5 év együttélés után ugyanazok a jogok megvannak élettársi kapcsolatban is, mint a házasoknál. Akkor meg mi értelme van házasodni? A polgári, csak a papírforma miatti szertartás sincs ingyen, a felhajtásos lakodalmasról meg ne is beszéljünk. Sok százezer, sőt akár milliós tétel, gyakorlatilag a nagy semmiért. Csak azért, hogy Gipsz Jakab és Gipsz Jakabné (vagy Gipszné Jakab Gizi) legyenek?

Mit változtat egy ilyen külsőség, illetve papír, ha amúgy is jó a kapcsolatuk? Szerintem teljesen fölösleges, csak nem értem miért vannak annyira oda érte az emberek (kedves vezérünk szerint se család az, ahol a szülők nem házasok....NO COMMENT)

Várom a véleményeket, válaszokat!

Üdv!

2016. júl. 27. 10:52
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ❯❯
 91/102 anonim ***** válasza:

költözz ki az erdőbe a nőddel meg a gyerekeddel, aztán éljetek kellemes anarchiában, ott aztán nem köll semmi papír, tökéletes boldogság lenne.

Azt megértem, ha valaki nem tartja olyan fontosnak a házasságot, de a te hozzáállásod szerintem beteges.

Egy felnőtt családos ember ennyire nem akarja vállalni a felelősséget semmiért? Elképesztő.

A csajod még talán beleegyezett, a gyerekedet viszont sajnálom, rossz lehet úgy élni, hogy apád csak azért vállalt fel, mert azt hitte kötelező :/

Az meg, hogy az anyakönyvi kivonat is "sajnos", az meg már tényleg vicc kategória, tényleg rohadjon meg az egész ország, mit dokumentálnak mindent? Majd nő mindenki mint a gaz, oszt jónapot, majd lesz valahogy.

2016. aug. 18. 02:52
 92/102 A kérdező kommentje:

Ja, 87eshez még annyi, a végéhez:

Tutira nem mondana rögtön igent, hanem azt, hogy gondoljam át, mert tudja, hogy én nem pártolom a házasságot, meg összessègében a "hivatalosítást", "intézményesítést". Valamint nem az a kis habos-babos csitri, aki tündérmesék illúzióíval magasztalja a házasságot. Semmivel sem jobb/rosszabb a kapcsolatunk, mint szüleimnek, amikor ennyi ideje voltak együtt, mint mi vagyunk, pedig ők hamar összeházasodtak, én is viszonylag hamar jöttem, szóval amikor ők a 10. közös évüket taposták, én már bőven felfogtam az otthoni dolgokat. Ugyan úgy mevagyunk, vannak néha kisebb viták, szerepek, feladatok megvannak, a gyerek meg anyának és apának hív minket. Mivel kevesebb? (a jogi maszlagot mostmár mellőzzük)

2016. aug. 18. 02:54
 93/102 A kérdező kommentje:
Ki mondta, hogy nem vállalom a felelősséget? A gyerek papírral, és anélkül is az enyém. Meg miért is ne vállalnám föl? Nem becsúszott, egy kalandból, hanem akartuk. Mint említettem, olyan szinten volt véletlen, hogy már egy ideje dolgoztunk a projekten, nem akart összejönni, már le is tettünk róla, és véletlen sikerült. Vezetéknevemet megkapta, ahogy páromét is. Mindent megkap, törődést, szeretetet, kaját, játékokat. Miért is kéne sajnálni a gyereket? Tudod, én inkább azokat a gyerekeket sajnálom, akiknek az anyjuk együtt van az alkoholista apjukkal, aki veri az egész családot, de nem mernek ellene tenni semmit. Össze vannak házasodva, egyértelmű ki a gyerek apja jogilag, stb. Nekik jobb? Ne nevettess. Bőven akad ilyen is, elhiheted. Vagy akik bele lettek kényszerítve egy házasságba, mert a két fél családja valamiért így látta jónak, még manapság is jellemző sajnos. Jobb ott a gyereknek? Ahol papír minden megvan, de a család is csak papíron.
2016. aug. 18. 08:24
 94/102 anonim ***** válasza:

Én csak azt nem érted, neked miért nem elég indok arra, hogy más azt mondja, neki ez tetszik meg jobb érzés tőle. ost ne mondd, hogy te csak gyerekcsinálási célzattal dugsz, és nem azért, mert neked az kellemes... vagy hogy a gyereket nem azért akarod, mert neked az jó érzés. Vagy hogy nem eszel semmi finomat, mert az evés csak biológiai szükséglet, és megeszed a száraz kenyeret vízzel, és az neked ugyanolyan jó... van, akinek a házasság is ilyen. Hogy nem kötelező, de

Amúgy meg sztem igenis szükség van a papírokra és dokumentációra. Én ezt testközelből tudom, párom családfakutatással foglalkozik... akit pl. érdekel az, honnan jött, annak baromi nagy segítséget tud nyújtani, hogy dokumentálták az esküvőket, haláleseteket, házasságokat. Van, akit érdekel a múltja azon a szinten túl, hogy anyám, nagyanyám ez volt, oszt' kész, élek bele a vakvilágba, nem érdekel semmi.

2016. aug. 18. 09:20
 95/102 A kérdező kommentje:

Ha már a kajálást hoztad. Nyilván nem vetem meg azt ami finom. De általában a praktikus oldalát nézem. Létfenntartás. Bedobom a kaját, jól lakok, és ennyi. Ha nagyon rossz, nyilván nem eszem meg, ha van más opció. A szex, igen jó dolog. Babát akartunk, egyet, nem többet.

A múlt meg tényleg nem érdekel, ezt jól látod. Ahogy a jövő se. Csak a jelen. Ezt majd akkor tanulod meg, ha olyan szituációból jössz ki, hogy centiken múlott az életed. Át fogod értékelni az egészet. Nekem pár éve (kb 6 éve) volt "szerencsém" majdnem meghalni közúti balesetben. Illetve nemrég is volt egy balesetem, ami effektív nagyobb baleset volt, jobban megsérültem, de nem voltam közvetlen életveszélyben. Egyik esetben sem én voltam a hibás, úgy mentem el reggel otthonról, mint minden nap, és majdnem nem mentem haza. Nagy mázli kellett, hogy megúsztam, főleg az elsőt. Azóta nem gondolkozom olyanon, hogy mi lesz. Majd lesz ahogy lesz, és a gyerekemet is erre nevelem. Tervezgetsz, így lesz, úgy lesz, aztán a semmiből jön egy barom, és derékba töri az egészet, aztán az aszfalton vagy a mentőben fekve morfondírozhatsz rajta, hogy mi lett a nagy terveidből, illetve mi lehetett volna eddig, ha "csak úgy élsz bele a vakvilágba". Amit akarok, azt megteszem gondolkodás nélkül, amit nem akarok, azt meg nem.

2016. aug. 18. 10:01
 96/102 anonim ***** válasza:

ma 10:01

Fura vagy, apa is majdnem ottmaradt egy balesetnél, mikor frontálisan belement valami részeg sz@rházi, meg anyának is pár napon múlt az élete néhány éve, mikor beteg volt. Mégse döntöttek úgy, hogy akkor tojnak mindenre, oszt lesz ami lesz, kit érdekel :D

Amúgy persze, vállalod a gyereked, de csak mert azt hitted kötelező.

2016. aug. 18. 11:06
 97/102 anonim ***** válasza:
Annak semmi köze ahhoz, hogy vki él a jelennek is, meg ahhoz, hogy annyira közönyös, hogy nem érdekli semmi. Sztem értelmes embert érdekli az, hogy honnan jött, pl. De ez csak a saját véleményem.
2016. aug. 18. 11:10
 98/102 A kérdező kommentje:

96-os:

én azt vontam le belőle, hogy addig túl sok minden maradt ki az életemből, azért mert tervezgettem, illetve alkalmazkodtam. Nálam ez ott elszakadt amikor az első esetben majdnem egy kamion alatt végeztem.

a gyereket pedig nem azért vállalom, mert "kötelező". A nyilatkozatot azért csináltam, igen mert kötelező (lehet csak ahhoz kellett, hogy megkaphassa a vezetéknevemet, nem tudom), de anélkül is az enyém, ezt sose kérdőjeleztem meg. Ezt már párszor leírtam, sose akartam "megtagadni", ezen fölösleges is lovagolni.

97-es

miért érdekelné az értelmes ember, hogy honnan jött? Mitől lesz az jobb, vagy rosszabb, ha tudja, hogy nemes vagy jobbágy esetleg rabszolga volt valamelyik ük-ük-ük őse? Nem kell ilyen messzire menni a "családfán", az, hogy valakinek kik a szülei (jók vagy rosszak, eminensek vagy deviánsak) nem szabad, hogy hatással legyenek az életére. Az életét mindenki maga alakítja, és nem a múlton vagy a jövőn, hanem a jelenen, a jelen döntésein keresztül.

2016. aug. 18. 12:36
 99/102 anonim ***** válasza:
67%

Az veled a probléma, hogy te azt kérdezed milyen előnyei lennének a házasságkötésnek, mit ad hozzá a kapcsolatodhoz. Ez azért van, azért akadékoskodsz, azért állsz ellen a házasságnak, mert belül rettegsz minden kötöttségtől ami hivatalos. A gyereked is azért van lepapírozva, mert azt hitted kötelező. Ez mindent elárul rólad.

Aki nem ilyen szélsőségesen gondolkodik, a szerelmével képzeli el az életét, annak meg sem fordul a fejében, hogy előnyök miatt házasodjon, vagy azért mert pl az által hitelt , vagy gyereket kaphat (örökbe fogadás), vagy akármi mást.

Egyszerűen csak azt érzi, hogy ez a természetes, hogy előbb együtt járnak, majd összeköltöznek, aztán összeházasodnak. Mert miért ne tennék meg? Nincs akadálya, nincs visszatartó erő, fel sem merül a kérdés hogy miért tegyék meg. Max annyi, hogy már miért ne?

2016. aug. 18. 15:12
 100/102 anonim ***** válasza:
Nekem volt egy párom aki pont ilyen kotekedos volt mint a kérdező... Ott is hagytam.
2016. aug. 18. 15:26
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!