Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért jó megházasodni? Miért van annyira oda érte az emberek nagy része? 32F
Konkrétabban:
Mi párommal 10 éve együtt vagyunk, gyerek is van már, nem vagyunk összeházasodva. Elvileg, ha jól tudom, talán 5 év együttélés után ugyanazok a jogok megvannak élettársi kapcsolatban is, mint a házasoknál. Akkor meg mi értelme van házasodni? A polgári, csak a papírforma miatti szertartás sincs ingyen, a felhajtásos lakodalmasról meg ne is beszéljünk. Sok százezer, sőt akár milliós tétel, gyakorlatilag a nagy semmiért. Csak azért, hogy Gipsz Jakab és Gipsz Jakabné (vagy Gipszné Jakab Gizi) legyenek?
Mit változtat egy ilyen külsőség, illetve papír, ha amúgy is jó a kapcsolatuk? Szerintem teljesen fölösleges, csak nem értem miért vannak annyira oda érte az emberek (kedves vezérünk szerint se család az, ahol a szülők nem házasok....NO COMMENT)
Várom a véleményeket, válaszokat!
Üdv!
50-es, nem kifejezetten anarchia, nem vagyok "anarchista", csak tényleg a szőr feláll a hátamon attól, ha valakinek, valakiknek a magán dolgait intézményi keretek közé akarják szorítani (megint a fentebbi példáim: házasság, vallás). A párkapcsolatom az én dolgom, nem az államé, vagy bármi más hatalomé. A hitem (amiben ÉN személy szerint hiszek -és nem a vallásom, mert mint mondtam, olyanom nincs-, a világnézetem ha úgy tetszik) szintén a magánügyem, semmilyen EGYHÁZNAK semmi köze hozzá. Nem is tudom, hogy az enyémet melyikhez lehetne egyáltalán hasonlítani.
A gyerekem mindenképpen örököl tőlem, ha feldobom a talpam (házasság nélkül az apasági nyilatkozat az kötelező volt, ahol elismertem, hogy én csináltam, az alól nem lehetett kibújni). Amíg pedig a gyerek nem tölti be a 18-at, úgyis párom (a gyerekem anyja) rendelkezik a ráhagyott vagyon fölött. Szóval ismét csak, miről beszélünk? Még végrendelet nélkül se éri a családomat anyagi hátrány a házasodás hiánya miatt, ha megpusztulok. Szándékosan, önszántamból semmilyen keret közé nem vagyok hajlandó bármit is szorítani az életemben. A fenti példákat félretéve még egy vonatkozás: a különböző táplálkozási divatmizériákat (diéta, vagy bármi) is kerülöm, egészen addig, amíg erre orvosi utasítást nem kapok (pl ne egyél ezt vagy azt, mert a szervezeted nem bír vele mit kezdeni, és feldobod tőle a talpad hosszú vagy rövid időn belül). Eszem és iszom azt, ami jólesik (no meg amit a pénztárcám enged), abból nagy baj nem lehet. Ha valamit nagyon nem kéne, azt a szervezetem úgyis jelzi.
53-as:
Be fogsz sz*rni, de van. Ő a baba anyja, és az élettársam. Lehet meglep, de jól megvagyunk. Önfejű vagyok? Igen! Öntörvényű? Igen. Tipikusan a "nekem senki ne mondja meg", "majd én azt tudom" csávó vagyok. Az íratlan szabályokhoz sose tartom magam, mert minek. Akinek nem tetszik, így járt, felőlem fejre is állhat, meg is pukkadhat. Ennyi.
56-os, miért is nem állnál ilyennel szóba? Csak azért, mert egy párkapcsolatot, két ember magánügyét nem akarom a hatalom által szentesíttetni, úgymond lepapírozni?
Amúgy nagyon tévedsz, "párom"-ként mutatom be és említem mindig, nem "barátnőm"-ként. Anyám pl fatert is mindig párjának nevezi mások előtt, pedig ők házasok
Fél siker, ha párodként mutatod be... Nem tudom, de a párod véleményét is kérdezed ebben a dologban vagy csak a saját érdekeid szerint cselekszel? Esetleg, abba nem is gondoltál bele, hogy a párod lehet hogy nem mondja, de neki nagyon rosszul esik, hogy míg mások feleségek, ő melletted nem lehet az? Én konkrétan megmondtam a páromnak, aki mellesleg nem olyan fiatal már, 42 éves, hogy többre tartom magam egy élettársnál.
27N
Attól, hogy a pàrodként mutatod be, még szimplàn csak baràtnőd van ha nem veszed el. Ugyanis ha hivatalos kapcsolat nélkül élsz valakivel együtt, attól még a törvény szerint egyedülálló vagy.
Én is kívàncsi lennék a baràtnőd véleményére...nem arra amit a szàjàba ràgtàl vagy amit te itt előadsz, hanem hogy valójàban mit gondol erről. Szeretné-e, hogy hivatalosan is felvàllald vele a kapcsolatot, hogy a felesèged legyen. Szerintem a nőknek csak nagyon kis %- a gondolkodik hasonlóan mint te. Valójàban csak igénytelenekké vàlnak, beletörődnek abba, hogy a pasijuk nem veszi el őket. Ismerek ilyet, és hatàrozottan zavarja, hogy baràtnő lesz élete vègéig.
na de pont ez az
mit számít, ha férj-feleség egy pár? Az csak külsőség.
Ha van egy lepukkant Suzukid, és felspoilerezed, hogy meglegyen a külsőség, attól még belsőleg, műszakilag nem lesz jobb. Egy kapcsolat miért lenne jobb egy külsőségtől? Hagyjuk már. ÉSZ ÉRVET KÉRTEM, de nem kaptam. Csak azt, hogy ez "érzelmileg" mit jelenthet, elismeri a hatalom, stb. Szeretne valaki feleség lenni? Miért? Mit változtat neki? Jobb lesz? Ha csak attól érzi stabilnak a kapcsolatot, az már régen rossz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!