Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért nézik le a háztartásbeli nőket? Miért ciki?
50. - mi lenne, ha nem te mondanád meg a világ összes nőjének, hogy őket "evolúció" szempontjából a munka helyett a főzés, takarítás, gyereknevelés (ami az ember életében egy időszakos, max. 15-16 évet igénybevevő folyamat...) tegye boldoggá?
Arról nem is beszélve, hogy aki részmunkaidőben dolgozik vagy önkénteskedik, az NEM HTB, ahogy a kisgyerekes, gyed-es anyuka sem.
HTB az, aki vagy nagyobb gyerekkel vagy gyerek nélkül NEM DOLGOZIK (semennyit sem), NEM ÖNKÉNTESKEDIK, egyetlen "feladata" a már írt erősen gépesített háztartás rendbentartása - magyarán szinte semmi.
"száz évvel ezelőtt még bőven elég volt, ha csak a férfi dolgozott azért, hogy eltartsa a családját. Napjainkban ehhez képest a fenenagy szabadság csak annyit eredményezett, h mind a férfi, mind a nő kénytelen beszállni a mókuskerékbe azért, hogy együtt megkeressék ugyanazt az összeget, mint 100 évvel ezelőtt a férfi egyedül."
Ez így konkrétan nem igaz, csak a konzervatív beállítottságúak "régen minden jobb volt" legendájának a része. Régen is csak középosztálytól felfelé volt igaz, hogy egy keresetből megélt a család. A nép elég jelentős része nyomorgott. Parasztoknál az asszony ugyanúgy dolgozott a földeken, mint az ura (az, hogy a gazda rendelkezett a vagyonnal, nem azt jelentette, hogy egyedül ő kereste meg), prolik közül rengeteg mosónő, gyári munkásnő, cseléd, szakácsnő és hasonló került ki. Annyi volt a különbség, hogy az értelmiségi pályák közül igen kevés volt nyitva a nők előtt (egyébként az alsóbb osztályokba született férfiak előtt se nagyon). Volt a népességnek egy olyan rétege (elit, nagypolgárság, középosztály), akiknél elég volt a férj keresete, de ez legfeljebb ha 10-15%-át tette ki az egésznek (nagyjából ugyanannyit, amennyit szerintem ma is). A "fenenagy szabadságba" meg beletartozik, hogy a férjem nem verhet meg, nem függök tőle anyagilag, stb. nem értem, neked ez miért fáj.
"ráadásul ennek a legkézenfekvőbb következménye az, hogy most már egyiküknek sincs ideje se egymásra, se a gyerekekre"
Nekem mindkét szülőm dolgozik, mégis volt ránk idejük. Általában is ezt látom. Tudod, mi szokott a válások egyik oka lenni? Hogy amíg az asszony éveket otthon ül gyesen, az ő nyakába csúszik a házimunka meg minden, és a férjnek esze ágában sincs visszavenni az ő részét, amikor a nő újra munkába áll. (Statisztika szerint is a gyerek 3 éves kora körül sok a válás.)
"Higgyétek el, egészen más úgy hazatérni a nap végén, hogy tiszta a ház, terített asztal, meleg vacsora és mosolygó gyerekek fogadják a férfit"
Én nő vagyok, de ez nekem is jólesne. Ellenben ha a páromnak emiatt le kellene mondania gyakorlatilag a saját életéről, akkor úgy érezném, hogy ezt nem kívánhatom tőle.
"És végül arra is kitérhetnék, hogy a htb-s rendszer nagyban segítené a hagyományos nemi szerepek megerősítését, amiről köztudott, hogy manapság válságban van."
Hála istennek, hogy kezd végre kihalni, semmi jó nem származott belőle.
"Az, hogy a férfi dolgozik, a nő pedig a háztartást vezeti, egyáltalán nem igazságtalan felosztás, mert mindkét fél azt csinálja, amire őt a természet és az evolúció létrehozta"
A takarítás génjét tudtommal még nem találták meg, ami meg az evolúciót illeti, az előemberek és ősemberek vagy kétmillió évig éltek gyűjtögető-vadászó társadalmakban, ahol az élelemszerzés közös feladat volt, aztán jött párezer év ókor, amikor mindkét nem dolgozott a földeken és a háztáji gazdaságokban, meg egy-két kézműves iparágban, aztán jött a középkor, amikor dettó, végül az ipari forradalom, amikor először vált el az ember lakhelye a munkahelyétől, szükségszerűvé téve, hogy egyikük otthon maradjon a gyerekekkel. Szóval ez egy kicsit lassú evolúció lehetett...
"a boldogságérzetről már nem is beszélve: a férfiakat igenis a munka teszi boldoggá (pontosabban nem a munka, hanem annak az eredménye), a nőket pedig a háztartás és a gyerekek (és nem a munka meg a karrier)."
Itt kezdem gyanítani, hogy férfi vagy, mert ti mindig olyan pontosan tudni vélitek, mi tesz boldoggá egy nőt...
"külön megérdemelne egy írást az, hogy a gyerekeknek miért jobb ez a rendszer, mint az h anyu-apu közösen húzzák az igét reggeltől estig"
Nem estig, délutánig, és persze a hétvége is a gyerekeké. Te úgy beszélsz, mintha a dolgozó anyák gyereke intézetben nőne fel :) Mennyivel jobb az, ha anyu nem dolgozik, ezért apunak másodállást kell vállalni és még többet van a gyerekeitől távol? A legtöbb apa ezt szerintem nem szeretné.
Haztartasbeli - egy ferfi penzen eloskodo nonemu szemely aki lusta dolgozni barmit is
Kovetkezmeny 40 evesen kutyanak sem kell dolgozni meg mar keso elkezdeni tanulni meginkabb
Legrosszabb alja kategoria ha valaki elvarja gy masik ember eltartja majd a feneket o meg otthon mukormozik
Szia 52-es! Igen, férfi vagyok, és elismerem, h van igazság abban, amit írtál, bár nem értettél meg teljesen, és, ha megengeded, reflektálnék néhány válaszodra:
1) "Nekem mindkét szülőm dolgozik, mégis volt ránk idejük." Az én szüleim is dolgoztak, bár nálunk (amióta csak az eszemet tudom) mindig apu volt a fő kenyérkereső, az ő fizuja magasan meghaladta anyuét, de ennek az volt az ára, hogy ő igenis csak estefelé tudott hazajönni a munkából. Addigra anyum már rendbe rakta a házat és velünk is tudott foglalkozni (négyen vagyunk testvérek). Apum leginkább csak a hétvégén ért rá családi életet élni. És azt se felejtsd el, h nem minden családban működik ez így: van, amikor az egyik, vagy rosszabb esetben mindkét szülő lesz*rja a gyerekeket; sajnos én magam is láttam erre példát a rokonságunkban.
2) "Én nő vagyok, de ez nekem is jólesne. Ellenben ha a páromnak emiatt le kellene mondania gyakorlatilag a saját életéről, akkor úgy érezném, hogy ezt nem kívánhatom tőle." Lásd az előző válaszomat, ha az én apám képes volt erre, akkor nyilván nem lehetetlen a dolog.
3) "Hála istennek, hogy kezd végre kihalni, semmi jó nem származott belőle." Sajnos nem tudok osztozni az örömödben. A nemi szerepek lerombolásának az a legnagyobb hátránya, hogy nem építettünk fel helyettük újakat, és ez a férfiakat érinti hátrányosabban. Ajánlom mindenki figyelmébe az alábbi cikket, ami leírja, hogy mi a baj a jelenlegi férfigenerációval:
Hozzáteszem, hogy ez a probléma messze nem ilyen egyszerű, amilyennek Zimbardo leírja, de ebbe most nem mennék bele részletesebben.
4) "Szóval ez egy kicsit lassú evolúció lehetett..." Az evolúció emberi léptékkel mérve mindig is lassú volt és az is marad. A génjeinkbe hosszú évezredek alatt bekódolt pszichés mintákat nem lehet egyik pillanatról a másikra megváltoztatni, azaz nem úgy működik a dolog, hogy a nő csak úgy kitalálja, hogy engem mostantól a karrier fog boldoggá tenni, nosza rajta, akkor gyorsan elrohanok aszfaltozni, onnan felküzdöm magam építészmérnökké és közben vigyorgok, mint a vadalma.
5) "ti mindig olyan pontosan tudni vélitek, mi tesz boldoggá egy nőt..." Az emberek nagy többségének fogalma sincs arról, mi teszi őt boldoggá, ezt használja ki többek közt a fogyasztói társadalom is.
6) "Nem estig, délutánig, és persze a hétvége is a gyerekeké." Hát ezt próbáld elmagyarázni a magyar munkaerőpiac hőseinek, akik három műszakban tolják a 10-14 órát vagy még többet. Az persze nem normális, h valaki ennyit dolgozik egy nap, félre ne érts. És ha már szóba hoztad a hétvégét: a magyar családok jelentős részénél az a közös családi "program" a hétvégén, hogy elmegyünk közösen a Tesco-ba bevásárolni. Nem hiszem, hogy a gyerekeknek ez lenne a legtartalmasabb kikapcsolódási forma. És miután végeztünk a kollektív Tesco-zással, akkor még ebédet kell főzni, takarítani kell (elvégre hétköznap erre nincs idő), leckét írni stb. Tehát én erős túlzásnak érzem azt, hogy a hétvége a gyerekeké lenne.
7) "Te úgy beszélsz, mintha a dolgozó anyák gyereke intézetben nőne fel :)" Nem, nem intézetben, hanem a magyar oktatási rendszernek nevezett borzalomban; nem tudom, melyik a rosszabb a kettő közül. Anyu-apu húzza az igát, engedelmes rabszolgaként fizeti az adót, a gyerekek meg az egész napot az iskolában töltik, aminek értelme ugyan nincsen, de legalább tudunk munkát adni a rájuk felügyelő tanároknak. Bocs, de ehhez nem mellékelek szmájlit.
8) "Mennyivel jobb az, ha anyu nem dolgozik, ezért apunak másodállást kell vállalni és még többet van a gyerekeitől távol?" Apunak azért kell másodállást vállalnia, mert anno tömegével nyomták be a nőket a munkaerőpiacra. A munkaerő-felesleg köztudottan lefelé nyomja a béreket, ezért is kell manapság két fél ahhoz, hogy normális keresetet tudjanak előállítani. Ha kivonnánk a nőket a munkából, akkor egyből munkaerőhiány állna elő, amitől megnőnének a bérek, és akkor apunak nem lenne szüksége másodállásra ahhoz, hogy eltartsa a családját és több ideje lenne a gyerekekre is.
És végezetül még kifejteném azt, hogy akár férfiak is lehetnének htb-k; igen, akár én is, de ennek több akadálya van: nem valószínű, hogy találnék olyan nőt, aki belemenne ebbe a felosztásba, h én rendben tartom a házat, amíg ő dolgozik; másfelől ez engem (pontosan azért, mert férfi vagyok) nem elégítene ki.
Kedves panther3, te valami olyan egyszerű vagy, hogy az szinte fizikai fájdalmat okoz...
"Az én szüleim is dolgoztak, bár nálunk (amióta csak az eszemet tudom) mindig apu volt a fő kenyérkereső, az ő fizuja magasan meghaladta anyuét"
Ezzel szemben viszont rengeteg családban egyenlő arányban keresnek a felek. Sőt, kapaszkodj meg, az is előfordul, hogy a nő keres többet. Illetve manapság a szakadék a férfi és a női keresetek között egyre inkább csökken. A szüleid fiatalkorában normálisnak számított, hogy ugyanabban a munkakörben (már ha nő is betölthette egyáltalán ugyanazt 30-40 éve) a nő sokszor csak a felét kereste egy férfi fizetésének.
Ennek ellenére szerintem egy család idő-és szerepbeosztásában a fizetések magasságának nem szabadna meghatározó szerepet játszania - amire sokkal inkább támaszkodni kellene az a munkaidő és munkarend kérdése.
Magyarán teljesen mindegy, hogy ki keres többet, a házimunkát annak illene elvégeznie nagyobb arányban, aki jobban ráér. Ez nem minden esetben a nő. Sőt, sok esetben egyenlő arányban dolgoznak, így a háztartás, gyereknevelés is MAXIMÁLISAN közös feladat kellene, hogy legyen.
"de ennek az volt az ára, hogy ő igenis csak estefelé tudott hazajönni a munkából. Addigra anyum már rendbe rakta a házat és velünk is tudott foglalkozni"
Most akárhogy is nézem, számomra ez racionálisan nem elfogadható, mint "jobb" megoldás. Vessük össze a kettőt:
-A: Pistike hazaér 4-kor az isiből, oviból. Anya már otthon van. Apa hazaesik este 7-kor, hulla fáradt a 12 órázástól, eszik, játszik fél órát Pistikével, aztán letusol és elmegy aludni
-B: Pistike még mindig 4-kor ér haza az isiből vagy oviból. Anya és apa egyszerre, erre az időpontra. Míg az egyik fél óra alatt megfőz, a másik leül Pistikével házit írni. Együtt vacsora, játék, stb., aztán egy szép együtt töltött délután és este után alvás.
Most akárhogy is nézem, ha a nő is beáll dolgozni, és a férfinak sem kell túlóráznia, és a házimunkát megosztják, JÓVAL hatékonyabban megy minden, és több KÖZÖS idő marad a gyerekre is. Simán napi 2-3 órával több, amikor MINDKÉT szülő vele van, nem csak az egyik.
"Apum leginkább csak a hétvégén ért rá családi életet élni."
Tökéletesen megoldja ezt a fent említett modell.
"A nemi szerepek lerombolásának az a legnagyobb hátránya, hogy nem építettünk fel helyettük újakat, és ez a férfiakat érinti hátrányosabban."
Na, na, na! Ne beszéljünk már többesszámban, ha magadra gondolsz. SZÁMODRA hátrányos a nemi szerepek ÁTALAKULÁSA - nem lerombolódása, mert a lerombolódás magával hordozza azt, hogy eltűnnek, de semmi nem jön létre helyettük, ami nem igaz - mivel te a régi felállást kedveled, amiben férfiként a lehető legkevesebb erőfeszítést és lelkiséget kellene belevinned a kapcsolatba. Magyarán egyszerűen lusta, számító ember vagy, hogy úgy fogalmazzak, aki elismerésre, kiszolgálásra vágyik, de cserében nem kíván nyújtani semmit a pénzen kívül (ugye ez a régi rendszer alapja). A társadalom nagy részében manapság teljesen elfogadott, hogy a két nem gyakorlatilag egyenlő. Megosztjuk a munkát, házimunkát, gyereknevelést, szabadidőt, mindent. EZ az új modell, akkor is, ha neked nem tetszik.
Bármennyire is sokkoló, nem az tesz egy férfit férfivá, hogy a tv előtt ülhet sörrel, és nem az tesz egy nőt nővé, hogy ő ezidő alatt takarít és főz.
""Szóval ez egy kicsit lassú evolúció lehetett..." Az evolúció emberi léptékkel mérve mindig is lassú volt és az is marad. A génjeinkbe hosszú évezredek alatt bekódolt pszichés mintákat nem lehet egyik pillanatról a másikra megváltoztatni, azaz nem úgy működik a dolog, hogy a nő csak úgy kitalálja, hogy engem mostantól a karrier fog boldoggá tenni, nosza rajta, akkor gyorsan elrohanok aszfaltozni, onnan felküzdöm magam építészmérnökké és közben vigyorgok, mint a vadalma."
Megint óriási tévedésben vagy. Miért írsz genetikáról, biológiáról, pszichológiáról, ha halvány fogalmad sincs róla?
1. A génjeinkben NINCSEN pszichés minta kódolva. A nemi szerepek a társadalmi és a családi hatások közreműködésével alakulnak ki. Ezt a legjobban az bizonyítja, mennyire más országonként, népcsoportonként a nemi szerepek felfogása, megélése - mindenhol mást és mást jelent nőnek vagy férfinak lenni, és más kötelezettségeket von maga után.
2. Az iróniát nem éretted az előző válaszadó kommentjében - ugyanis az evolúcióra való utalás az volt. Nem ment végbe semmilyen evolúció a nemi szerepekkel kapcsolatban, csupán társadalmi változás.
3. Ezzel kapcsolatban pedig remekül leírta már az előző, hogy korábban sem abból álltak a társadalmi női-férfi szerepek, mint te azt feltételezed. Csak a felső 10-20%-nak adatott meg az a kiváltság, hogy ne dolgozzon a nő, sőt, jóval többet dolgoztak, mint manapság... Egyedül annyi változott, hogy a házimunka és a gyereknevelés kérdése fel lett osztva férfi és nő között, nem csak a nő vállán van ez a teher.
6) "És ha már szóba hoztad a hétvégét: a magyar családok jelentős részénél az a közös családi "program" a hétvégén, hogy elmegyünk közösen a Tesco-ba bevásárolni."
De most áruld el ez miben változna ezeknél a családoknál? Ahol közösen járnak bevásárolni 90%-ban azért teszik, mert az egyik félnek nincs jogosítványa vagy nem tudna annyi csomagot cipelni, ezért szüksége van a férjre is a feleségnek. Attól, hogy a nő otthonmarad még nem fog elmenni egyedül a Tescoba 5 kiló krumpliért meg 3 liter mosógélélt, amikor el sem bírja vagy nem is tud vezetni(Magyarországon a nők jelentős hányadának nincs jogosítványa sajnos, és ha lenne is, autó még ritkábban van kettő, hogy a férj távollétében elmehessen bevásárolni)...
"akkor még ebédet kell főzni, takarítani kell (elvégre hétköznap erre nincs idő), leckét írni stb."
Egyrészt ezt meg lehet oldani egyszerre is - míg az egyik főz, a másik leckét ír vele, vagy egymás után közösen (együtt főznek, együtt leckéznek). Másrészt nem értem, hétköznap miért ne jutna idő a főzésre?
"Nem, nem intézetben, hanem a magyar oktatási rendszernek nevezett borzalomban; nem tudom, melyik a rosszabb a kettő közül. Anyu-apu húzza az igát, engedelmes rabszolgaként fizeti az adót, a gyerekek meg az egész napot az iskolában töltik, aminek értelme ugyan nincsen"
Kétlem, hogy innéttől érdemes neked érvelni, mikor kijelented, hogy az iskolának nincs értelme. Ez eleve megdöbbentően visszamaradott hozzáállás, hiszen a jövőjüket, továbbtanulásukat, boldogulásukat alapozza meg.
"Apunak azért kell másodállást vállalnia, mert anno tömegével nyomták be a nőket a munkaerőpiacra. A munkaerő-felesleg köztudottan lefelé nyomja a béreket, ezért is kell manapság két fél ahhoz, hogy normális keresetet tudjanak előállítani. Ha kivonnánk a nőket a munkából, akkor egyből munkaerőhiány állna elő, amitől megnőnének a bérek, és akkor apunak nem lenne szüksége másodállásra ahhoz, hogy eltartsa a családját és több ideje lenne a gyerekekre is."
Na ez bizonyította végleg, hogy veszedelmesen sötét vagy, és erre még büszke is.
Egyetlen egy kérdésre felelj nekem kérlek: hogyan töltené be FELEANNYI ember KÉTSZERANNYI ember munkáját?!
Nagyon egyszerű matek kérdés. Egy gyárban szükség van 30 munkásra. Ebből kirúgják a 15 nőt, mert menjenek haza gyereket nevelni. Marad 15 férfi. Mégis hogyan látnák el 30 ember munkáját?
Ha azt számoljuk, hogy vannak felesleges munkahelyek is, amit átszervezéssel meg lehet oldani - hát legyen ezeknek a megüresedett munkahelyeknek a fele ilyen - akkor is legalább 22-23 munkahelyet kellene ellátnia 15 embernek. Ez szerinted hogy a francba működne?
Arról nem is beszélve, hogy az sehogysem garantálja a maradék bérek emelkedését, hogy elbocsátások vannak. Vagy manapság ezt látod? Ugyanis tömeges elbocsátások azok vannak, de a béremelkedést valahogy nem érzékelik a megmaradó munkások. Te másképp látod?
Mert szerintem ha egy cég kirúg 15 alkalmazottat, majd bolond lesz a maradék 15 között elosztani a fennmaradó pénzt. Befekteti, beruházza a saját céljaira, nem a munkások örömére osztogatja...
Így nagy logikával megállapíthatjuk: ha kirúgnák a nőket, a férfiaknak 1,5-2x annyit kellene dolgozniuk ugyanakkora bérért. Észlény...
Szia 52-es! Még egyszer kihangsúlyozom: a htb-s lét nem csak és kizárólag a házimunkáról szól, illetve nem erről kellene szólnia, csak ezt nagyon sokan félreértik. A házimunkát manapság pár óra alatt el lehet végezni a főzést is beleértve, a maradék idődben meg azt csinálsz, amit akarsz. És ide tartozik pl. az is, hogy képzed magadat: ez az internet korában akár online tréningeket is jelenthet. De gyakorlatilag bárminek utána tudsz nézni a neten, ami érdekel, és htb-ként még időd is van mindenre. Ezt csak azért írtam, mert te hoztad fel ezt a "szellemi társ" kérdést. Attól, hogy valaki htb, még nem kell egy sötét analfabétának lennie, aki nem ért semmihez.
A htb-s férjed pedig nem lenne az "újabb gyereked": egy felnőtt férfiról van szó, aki nyilván mérlegelte ennek a kapcsolatnak a jó és rossz oldalát, és mindent számba véve végül belement. Nincs szükség rá, hogy te ezután még pátyolgasd is.
@panther3:
Lehet, csak rettentő kiszolgáltatott helyzetbe kerülsz.
Kedves 56-os! Ezt a stílust kikérem magamnak: nagyon jó dolgokat írtál, de teljesen felesleges engem sértegetned, nem ezért vagyunk itt, hanem azért, hogy közösen megtaláljuk az ideális megoldást a htb-ket illetően. Ha már itt tartunk, te is félreértettél pár dolgot az én kommentemben, ezeket most ki is fejteném.
1) Az én családom ezek szerint nem tartozik (és nem is tartozott már kezdetben sem) az átlagos családok közé, már ami a munkamegosztást és a kereseteket illeti. Anyum nagyon korán belátta, hogy apára nem számíthat és ha ő nem lép akcióba, akkor bizony szétszalad a ház, ezért kénytelen volt a háztartásra fókuszálni karrier helyett. (Azt nem tudom biztosan, hogy anyum akart-e valaha is karriert magának, sosem kérdeztem meg tőle.) Ahogy teltek-múltak az évek, ez a fajta munkamegosztás fokozatosan megszokottá vált. De ami ennél is fontosabb: a szüleim SOHA nem vitatkoztak azon, hogy ez így igazságos-e. Apum mellesleg kiváló ezermester, ha bármi elromlik a lakásban, szinte biztos, hogy meg tudja javítani, illetve a nehéz fizikai munkákat is mindig ő csinálja pl. ha cipelni kell valamit, ebben lehet rá számítani, de takarítani nem nagyon láttam őt. Úgy is fogalmazhatnék, hogy apum a "férfias", anyum a "nőies" részét végzi a háztartásnak. És ez is csak hétvégenként működik így, mert hétköznap csak anyum ér rá a háztartással törődni.
2) A "régi rendszer" nem a lustaságról szólt, a férfiak mindig is munkával töltötték az életük túlnyomó részét, ezért nincs idejük annyi mindent belevinni egy kapcsolatba. Ha ezentúl a férfiaktól is elvárjuk, hogy kivegyék a részüket a háztartásból és a gyereknevelésből, akkor két lovat (vagy több) lovat kell megülniük egy fenékkel, tehát szó sincs arról, hogy a férfinak több ideje lenne. Sőt, ha ez nem lenne elég, még a nőnek is be kell szállnia a mókuskerékbe, hiszen a háztartáson és a gyerekeken túl még pénzt is kell keresnie.
3) Ha valóban nincs a génjeinkben pszichés minta, akkor mivel magyarázod azt, hogy a gyerekek nem csak külsőleg, hanem viselkedésükben is hasonlítanak a szüleikre? És ne gyere azzal, hogy ez tanult viselkedés lenne, mert már régóta tudjuk, hogy a jellem nem csupán a nevelés és az átélt tapasztalatok nyomán alakul ki. Nem is beszélve arról a nagyon régi megfigyelésről, hogy a férfiak és a nők gondolkodása gyökeresen eltér egymástól.
4) Nem lenne szükség a hétvégi Tesco-zásra, ha a htb már hétköznap elvégezné a bevásárlást. Cipekedni sem kell feltétlenül, mert manapság már házhozszállítás is létezik. Abban igazad van, hogy hétköznap is meg lehetne főzni az ebédet a hétvégére, de nagyon sokan mégsem ezt csinálják.
5) Egy szóval sem írtam azt, hogy az iskolának meg a tanulásnak nincs értelme. Annak nincs értelme, amit kormányunk bevezetett, mely szerint a gyerekeknek mostantól délután is bent kell maradniuk napköziben, még akkor is, ha semmilyen értelmes elfoglaltságot nem tud nekik biztosítani az iskola. Szívesen ostoroznám mellesleg a magyar oktatást, ez a kedvenc vesszőparipáim egyike, de inkább nem teszem, mert akkor nagyon elkeverednénk a témától.
6) Ami a gazdasági javaslatomat illeti: elismerem, ezt nem gondoltam át, jogosan szidtál le :) Azonban hiszek abban, hogy meg lehetne oldani a férfiak fizetésének emelését, ami nem járna szükségszerűen a munkaidő kitolásával. Most konkrétan a szakszervezetekre gondolok, de sajnos azok Magyarországra nem nagyon jellemzőek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!