Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért nézik le a háztartásbeli nőket? Miért ciki?
1. A háztartásbeli lét kiszolgáltatott dolog (az eltartóval is történhet bármikor bármi), ha nem indokolt otthon lenni (nonstop felügyeletet igénylő beteg hozzátartozó miatt pl.), akkor kb. "luxus", felelőtlenség (ugyanis ha tényleg beüt a baj, a háztartásbeli félnek általában nincs mihez nyúlnia).
2. Nagyon sok nő munka mellett is elvégzi ugyanazt, amit a háztartásbeliek, és így sem mennek tönkre.
2015. ápr. 20. 15:50
Inkább az a gáz, amikor felvág, vagy lereagál valaki egy ilyen kérdést azzal, hogy ki van símulva, türelmes, van ideje magára, ezáltal szuper feleség és mégszuperebb anya. Pedig az, aki munka meg család mellett akar szakítani magára időt, az fog is, legalább egy fél órát, talán többet. És ez a tábor hurrogja le a dolgozót, hogy ma már a nőnek ciki dolgozni, mert mást eltartanak. Csak a kiszolgátatott helyzetébe nem gondol bele, egyszerűen azzal magyarázza, hogy ez nekik így jó! Legyen is jó, de gondolni kell a jövőre is.
2015. ápr. 20. 16:35
13/62 A kérdező kommentje:
Úgy látom durván lepontozzák azt aki kicsit is megértőbb a háztartásbeliekkel.
Én dolgozok, de én is utálom ezeket a munka hőseit, akik mindenkit leszólnak. Ha otthon van azért, ha valami más típusú munkát végez, mint ők azért, ha vezető beosztásban van, azért, szóval mindenki szar, csak ők, a dolgozó nők az istenek.
Mindenki úgy él ahogy akar, meg persze ahogy tud. Nem értem minek beleugatni a másik életébe, amihez semmi közünk?
Ha háztartásbeli, hát háztartásbeli. Mi köze hozzá bárkinek is a családon kívül?
2015. ápr. 20. 16:53
Én megértem, és elfogadom. Csak ne szóljon le, ha esetleg heti 2x összefutunk a boltba és megjegyzi cinikusan, hogy mitől vagyok ilyen fáradt, és milyen utazótáskák vannak a szemem alatt.
2015. ápr. 20. 17:00
16/62 A kérdező kommentje:
Miért kedves utolsó veled megtörtént,hogy egy munkanélküli háziasszony ilyet mondott?
2015. ápr. 20. 17:04
18/62 A kérdező kommentje:
Mi akkor sem éltünk jobban mikor dolgoztam .Csak a kapcsolatunk bánta .Most ,hogy nem dolgozom jobb a családi élet .
Én nem nézem le, egyszerűen csak nem értem ez kinek jó? Tulajdonképpen úgy élsz, mint egy gyerek. Nincs saját pénzed, mindenre úgy kell kérnek/kapnod a férjedtől (ismerek olyat, ahol a feleségnek el kell számolnia, hogy mit vett mennyiért). Mi lesz ha megbetegszik, vagy még rosszabb? Ott állsz minden nélkül, adott esetben gyerekkel, és még munkatapasztalatod sincs. Nem szívesen foglalkoztatnak manapság ilyen nőket :( aztán nem is hiszem, hogy ez egymással szemben igazságos. Ha mondjuk nincs gyerek és éltek egy kétszobás lakásban, hát nehezen hiszem el, hogy napi 8 órába telik azt rendben tartani, meg főzni, boltba járni. Nekem tuti lelkiismeret furdalásom lenne, hogy 6x annyi szabadidőm van, mint a férjemnek. De ha van mondjuk 2 gyerek és családiban éltek, na azt meg egyedül nehéz fenntartani. Arról nem is beszélve, hogy ilyen esetekben a háztartásbeli az ügyeletes ápoló, ha az egyik gyerek éjszaka lázas lesz, neki kell egyedül intézni mindent. Persze, hiszen aki dolgozott, az örül, ha hazaérve nincs már semmi dolga. De persze ez csak nekem lenne baj, engem nem tenne boldoggá, ha annyi dolgom lenne, hogy főzzek meg takarítsak a hét mindennapján...
2015. ápr. 20. 17:06
Aki ezt választja legyünk őszinték nem sok ambíciója, életcélja, terve van, szimplán kényelmesebb ez mint dolgozni menni, tanulni, képezni magát. Manapság a háztartás nem egész napos munka, ráadásul ha anyagilag plusz egy fő eltartása belefér, akkor telhetne takarítónőre is. Én pl szertem a munkám, és kielégít szellemileg, a porszívózás nem igazán, így ha majd megtehetem azt inkább takarítónőre bízom.
2015. ápr. 20. 17:21
Kapcsolódó kérdések: