Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nyáron volt az esküvőnk. Előtte nem éltünk együtt, mert a feleségem vallásos családból származik. Mit lehetne tenni?
Szerintem olyan dolgokat keversz össze, amiknek nincs közük egymáshoz logikailag.
Vallásos családból származik és nem éltetek együtt - tehát nem háltatok együtt az esküvő előtt soha, ezt vélelmezhetjük. A többi azonban már nem a vallásosság témájába tartozik. Sőt! A vallás nagyon is keményen megtanítja a nőt (és a férfit is) arra, hogy mi a kötelessége egy házasságban.
A tanultság és a műveltség pedig szintén jó alap volna arra, hogy a nejed tudja, hogy nem az a házasság alapja, hogy ő csak elvár és nem tesz semmit, te pedig azon a címen, hogy szereted, a tenyereden hordozod - hogy csúnyábbat ne is mondjak.
És itt az a helyzet, hogy a nejed keveri a kettőt, és bevágja a háromévesekre jellemző nagydurcit, ha bármit is kérsz tőle. Na ez minden, csak nem normális! Még most válj el tőle, amíg egy gyereket nem tesz tönkre.
Ha nem lehet a nejeddel semmit sem megbeszélni -, akkor adsz neki egy hónap határidőt arra, hogy észhez térjen, és értelmes felnőtt nő módjára viselkedjen, ha nem teszi, akkor csomagolsz és elválsz tőle. Ilyen infantilis kislánnyal nem lehet és nem is szabad együttélni! Ezt a régiek nagyon jól tudták, mert az ilyen nőt el sem vették soha.
Ja és még valami: a fiamnak is ezt tanácsolnám: az alatt az egy hónap alatt nagyon vigyázz, hogy nehogy teherbe essen tőled, mert akkor azzal fog zsarolni téged. Létezik koton is. Ha pedig a vallás nem engedi, akkor nincs szex. Kibírod.
Sok sikert!
És ha te is bevágod a durcát?
" Drágám olyan sokszor mondtad hogy nem vagy házicseléd hogy főzz. Gondolkoztam. Én sem vagyok házicseléd. Nem akarok lealacsonyító munkát végezni."
Ő: -MI lesz a vacsi?
Te:- Vajas zsemle drágám!
másnap ő: - Mi lesz a vacsi ma?
Te:-Vajas zsemle Életem.
Ő:- Szerinted mi legyen a Karácsonyi menü nálunk?
Te:- Természetesen Karácsonykor is vajas zsemle lesz az ünnepi étel.
Efféleképp meg lehet mutatni neki hogy te sem vagy az ő csicskája, házicselédje.
Édesanyjával is megbeszélhetnéd, hogy ha haza vinne szennyest ne mossa ki, csak használati útmutatót adjon a mosógéphez. Ha enni megy haza, vajas zsemlével várja ha lehet. ...
22:31
Ezt meg hogyan érted?Csak nem te vagy a feleség?:):)
Milyen az anyagi helyzetetek? Ha jó, akkor fogadjatok fel egy bejárónőt és nincs gond.
A feleséged viszont ettől függetlenül ültesd le egy beszélgetésre. Mert itt nem az a gond, hogy nem tudja megcsinálni ezeket a feladatokat (végtelenül egyszerűek, még az enyhén értelmi fogyatékos ismerősöm is képes összeütni magának egy ételt és megnyomni a gombot a mosógépen), hanem az, hogy nem is akarja.
Mi lesz, ha valami nagyobb feladatba vágtok bele? Házépítés, gyerekvállalás, saját vállalkozás, akármi. Akkor is közli, hogy ezt ő nem csinálja?
Én az ellentétetek vagyok sajnos, már a harmadik élettársammal élek együtt, viszont ez azt is jelenti, hogy van egy igen jól működő módszerem. Ha valami nem megy, elakadok, képtelen vagyok meggyőzni a másikat, akkor segítséget kérek az anyukájától. Talán kissé gyerekes megoldás, de elég hatékony. Esetetekben, mivel a te anyukád is felhívta már az ügyben, talán mindkét anyukát áthívnám, hogy beszéljetek erről a kérdésről. Hátha úgy észhez tér.
Olyan mintha csak te szeretnéd őt, és neki csak a balfácán vagy akitől megkapta a férjes asszony státuszt. Ha nem így lenne fontosnak tartaná a te igényeidet is. Egy házasság kezdetén aki igazán szereti a másikat megpróbál a kedvében járni. Később lehet hogy győz a kényelem, de amíg az érzelmek magas hőfokon vannak a legjobbat akarja a másiknak adni az ember. Sőt! Kezdetben még sok szerelmes nő elköveti azt a hibát hogy az anyós-apósnak is nagyon meg akar felelni. A te párod csak azt akarja hogy te felelj meg neki.
Az hogy tanult nem jelent semmit. A legtanulatlanabb, legegyszerűbb körülmények közt élők is képesek legalább néhány étel elkészítésére. Ez akarat kérdése. És egy igény hogy jól lakjanak a szeretteik.
53: Van egy másik magyar mese is: Az állatok nyelvén tudó juhász. Jó példa.
Kérdező: Egy olyan anyuka nevelte elkényeztetett kiskirálylányt, akit te a "feleségedként" emlegetsz, nemhogy el nem vesz épeszű normális férfi, de az ilyen örök kislány maga sem akar soha férjhez menni, ha pedig akarna, akkor anyuka nem fogja elengedni magától soha.
Az egyik menyem egy ilyen nőszemély volt; sajnos nem tudtuk, hogy emellé pszichopata is. Ennek az lett a következménye, hogy a lányunokámat a négy fal között (senki sem tudott róla) már csecsemő korától fogva ütötte-verte. A fiam végül észrevette, azonnal elvált a nőtől, de a kislányt már nem lehetett megmenetni, bármit is tettünk érte, 16 évesen öngyilkos lett. Holtig bűntudatom lesz miatta.
Ezért is keztem el nyugdíjas vén fejjel pszichológiát tanulni, és templomba járni - hátha egyszer meg tudok magamnak bocsátani a vakságomért.
Egyébként a házimunkán túl, hogy megy a házasélet? Mármint a feleséged nem élt külön az anyjától, nem élt semmilyen férfivel, veled sem. Nem lehet ez neki valamiféle trauma? Lehet hogy nem ilyennek képzelte? Erről beszéltetek? Ha ennyire retteg a háztartási munkáktól, akkor ott a fejében valami nem stimmel...
Mikor munka után hazamegy, mit csinál? Tévézik?
Valamiért a képzeletemben egy együgyű, de szép nőszemély vajas zsemlét majszol a kanapén ülve, szűzies pírral az arcán. :-) Bizonyára nem ilyen, de csak ilyennek tudom elképzelni :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!