Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Nyáron volt az esküvőnk....

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nyáron volt az esküvőnk. Előtte nem éltünk együtt, mert a feleségem vallásos családból származik. Mit lehetne tenni?

Figyelt kérdés
Sajnos csak az esküvő után derült ki, hogy a feleségem egyáltalán nem tud főzni. Olyan szinten nem, hogy ha én nem vagyok otthon, vagy valamiért éppen nem tudok összedobni valamit, akkor csak szendvicset eszik. Porszívózni azért nem porszívózik, mert nem ért hozzá. Szerintem nem nagy ördöngösség. A mosást azzal utasítja el, hogy ő nem igazodik el a gombok között. Egyébként ha mondom neki , akkor elmosogat, felmos. De például a kávés, üdítős poharakat, kistányérokat szerteszét hagyja a lakásban, úgy kell mindent összeszednem utána. Úgy látom, ő így elégedett. Én egyre nehezebben viselem. Járt más is így?

2014. nov. 27. 16:06
 11/91 A kérdező kommentje:
26 éves a feleségem, de semmi érdeklődést nem mutat a mosás, főzés, takarítás iránt. Mi lenne, ha én sem tudnám ezeket elvégezni? Ha szólok neki, akkor annyit mond, hogy ő ezekhez nem ért és kész. Ha anyósom nálunk van néha ő is mondja, hogy lányom legalább pár egyszerűbb ételt próbálj meg elkészíteni. De nem. Bár azt nem értem, hogy miért nem tanította meg addig, amíg otthon lakott. Nekem annyival könnyebb, hogy én 3-4 évig egyedül éltem a házasságom előtt. Senki nem csinált meg helyettem semmit.
2014. nov. 27. 16:27
 12/91 anonim ***** válasza:
13%
ha egyenrangu tarsat akart, akkor miert gondolja hogy a fozes/mosas/takaritas automatikusan az asszony dolga?
2014. nov. 27. 16:29
 13/91 anonim ***** válasza:
92%

Én se csináltam semmi, míg a szüleimmel laktam. Főztek, mostak rám, nekem csak a tanulásra kellett figyelnem.

Aztán összeköltöztem az akkori párommal. Ő se tudott semmit, mert egyke gyerek volt, akinek szintén mindent megcsináltak. Hülyén hangzik, de én konkrétan youtube-ról tanultam meg főzni, mert a receptek "ízlés szerint", "míg üveges nem lesz" utasításai nem mondtak semmit. Mosógépnél is neten utána néztem, hogy mit hova kell tölteni, mit kell nyomkodni. Nem lehetetlen, csak akarni kell.

Ha most mindent megcsinálsz a menyecske helyett, akkor soha sem fog semmit megtanulni, mert nem lesz rákényszerítve.

2014. nov. 27. 16:30
 14/91 anonim ***** válasza:
87%

elözö, nehogy azt mondd,h természetes, hogy nem csinàl semmit.Nem automatikusan az asszony dolga, de a felét neki kéne megcsinàlni, és ö semmit nem csinäl.

én csak azt nem értme, hogy ennek mi köze van ahhoz, hogy vallàsos??meg azt Sem értem, hogy hiàba nem éltetek együtt, de azért ilyesmikröl csak szoktak beszélgetni az emberek màr hàzassàg elött is, hogy fözés, hàzimunka, stb.Szerintem beszéld meg vele, hogy ez igy nem lesz jo, probàljon vàltoztatni, mert téged nagyon zavar, hogy nem csinàl otthon semmit.

2014. nov. 27. 16:32
 15/91 anonim ***** válasza:
86%

Ne mondjátok már nekem, hogy teljesen természetes, hogy egy nőnek semmi igénye a rendre, tisztaságra és olykor a főtt kajára? Mégis mit gondolt, mi lesz a házasságban?

Szex és más semmi....

2014. nov. 27. 16:33
 16/91 anonim ***** válasza:
74%

Csak mert nem éltetek együtt, rájöhettél volna, hogy nem tud főzni, amúgy pont ez a pont az, ami nem gond, sokan úgy házasodnak, hogy nem tudnak, de rendesen megtanulnak.

A probléma a kifogásokkal, a nem akarással van. Mi az, hogy nem ért a porszívózáshoz??? Mit kell ahhoz érteni? Én nem tudok, nem szeretek és nem is akarok vasalni, nem is értem, miért kéne, de évi egyszer-kétszer a fellépőruháimat (azok kivételesek, no :)) azért kivasalom magam emberségéből, nem atomfizika vagy csipkehorgolás az.

Ha nem elmebeteg, s megmutatod neki a mosást, akkor tudnia kell megcsinálni.

Mondom, azt megérteném, hogy nem tud főzni, nem szokta meg a takarítást s időre van szüksége. De hogy tojik az egészre... Ez így nem OK.

A bögrék néha nálam is összegyűlnek a szobámban, a pároméban inkább a tányérok (no meg az én bögréim, amikor filmezünk), ilyen van, de mielőtt elfajulna a helyzet, természetesen szépen levisszük és elmossuk őket, s mivel hasonlóak vagyunk, ez nem is gond közöttünk.

Az nagyon fárasztó, ha csak akkor mosogat el, ha szólsz... Mindig mindenért szólni... Brrr.

2014. nov. 27. 16:35
 17/91 anonim ***** válasza:
92%

Kiegészítés: ha valaki utál takarítani, az én vagyok. Nem is viszem túlzásba s vannak különösen lusta korszakaim. Ezzel együtt megbotránkoztat a feleség viselkedése. Bennem legalább a jószándék megvan és egy szintig csinálom is, csak folyamatos tiptopságot nem érdemes várni tőlem. Nyilván mosok, mosogatok, főzök... Utóbbit még szeretem is, csak időrabló, ha az ember nem vigyáz.

Ezek alapdolgok. Muszáj megcsinálni őket, ha nincs bejárónő és ételrendelés vagy ilyesmi.

2014. nov. 27. 16:37
 18/91 anonim ***** válasza:
56%

Biztos neki is nehéz lehet. Vannak olyan lányok akiket a szüleik otthon királylányként kiszolgáltak.

Most egy teljesen új élethelyzetben vagytok benne, ebbe kell beleszoknia.

Akkor teszel jót, ha minél hamarabb elvárod tőle amit szeretnél. Ha még fél évig te mosol és főzöl amíg beleszokik megszokja a helyzetet. Fél év után ő fogja kikérni magának hogy elvárod a mosást és főzést tőle. Ha gondolod beszéljétek meg mi az a kezdetben két -három étel amit mind a ketten szerettek. Segíts neki elkészíteni és közben írjátok le együtt menet közben a receptet. Fontos hogy a segítés a kuktáskodás és tanácsadás legyen, ne pedig ő ott álljon amíg te főzöl.

Szóval írásban közben rögzíteni amit tanul tőled. Lehet hogy az lenne a legjobb ha ő írná, mert akkor nem mondhatja el hogy nem tudja elolvasni az írásodat. A csipet fogalmát is írásban tisztázni kell.

Mosógép fölé kirakhatsz egy papírt amin a rajozk mellé odaírod:

- Szívem! Ezzel harminc percre állítva a második gombon, 2-es fokozaton az eslő gombon a fehérneműket tudod mosni. stb. stb...

Ha időt adsz egy királylányként nevelt nőnek amíg belerázódik sosem fog.

porszívóra is kiírhatod nyilakkal hogy mit kell megnyomnia hogy bekapcsolódjon. Rajzos leírást hogy hogyan kell kiüríteni és visszatenni a porzsákot.

Macerásnak tűnik de kifizetődő. Végül is tök ciki lenne neki ha folyton tele lennének matricákkal a lakás különböző részei.

Esetleg még megkérhetnéd kedvesen Anyósod hogy tanítsa meg a lányának a mosógép használatát és a vasalóét is.

2014. nov. 27. 16:38
 19/91 anonim ***** válasza:
37%

"Ne mondjátok már nekem, hogy teljesen természetes, hogy egy nőnek semmi igénye a rendre, tisztaságra és olykor a főtt kajára?"

Annyira természetes, mint egy férfinál. Ha egy férfitól elvárjuk ezeket, akkor itt is mehet.

(Én elvárom, és ezért gáznak tartom, de aki csak a punci miatt várja el a nőtől, annak nincs igaza.)

2014. nov. 27. 16:38
 20/91 anonim ***** válasza:
98%
Azért ritka sötét lehet az asszony, ha 26 évesen nem tud kezelni egy mosógépet. Főzni pedig egyáltalán nem nehéz, bár tekintve a feleséged értelmi képességeit, szépen hétvégén mutasd meg neki, hogy hogyan kell, vannak ilyen kezdő szakácskönyvek, azzal is meglepheted. Én is ilyenekkel kezdtem, aztán rájöttem, hogy receptből nem egy nagy tudomány megfőzni egy ételt.
2014. nov. 27. 16:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!